Companiile se afla in continua miscare. La fel se intampla si cu oamenii care le conduc si care sunt din ce in ce mai des plecati de la birou. Nevoia managerilor de o mobilitate crescuta este dublata de nevoia mentinerii unei relatii constante de comunicare cu firmele pe care le conduc, indiferent daca se afla in avion, in drum spre o intalnire de afaceri, sau in concediu, pe o plaja din Bahamas. Doua dintre cele mai importante lucruri pe care managerii doresc sa le poata face atunci cand nu se afla la birou sunt sa comunice cu subordonatii lor, in special cu assistent managerul personal, si sa poata citi si trimite e-mailuri catre parteneri, furnizori, jurnalisti.

Prin urmare, instrumentele cel mai des folosite sunt telefoanele inteligente, computerele portabile si PDA-urile. Viorel Ognean, de exemplu, General Manager la Coty Romania, spune ca in calatoriile scurte ia cu el doar un blackberry, iar pentru delegatii care se intind pe mai multe zile, in special pentru cele din afara tarii, ia si un laptop, un IBM mic si usor de carat. „Am nevoie de aceste gadgeturi pentru a ma asigura ca sunt conectat la ceea ce se intampla.

Mediul de afaceri fiind foarte dinamic, se poate sa fie nevoie de o reactie rapida a mea la orice schimbare de date sau informatie noua", spune el. Directorul de la Coty spune ca pleaca in calatorii in care are nevoie de blackberry macar o data pe saptamana, iar in cele in care este necesar sa ia si notebook-ul, de mai multe ori pe luna. Dependenta de gadgeturi este si Nina Borcila, director general la Hard Rock Café Bucuresti, care ia cu sine peste tot smartphone-ul si laptopul de serviciu.

„Aceste ustensile sunt aproape indispensabile in prezent, deoarece comunicarea este fundamentala in orice afacere, la orice nivel, dar in special la nivel de management, iar folosirea lor faciliteaza comunicarea in orice conditii", crede ea.

Integral in Cariere