Ajustare dramatica: numarul ASE-istilor va scadea cu o treime. Academia de Studii Economice din Bucuresti, una dintre cele mai mari institutii de invatamant superior din tara si unul dintre principalii furnizori de absolventi de pe piata, isi va reduce treptat numarul de locuri disponibile, pentru a ajunge in cinci ani la 30.000 de cursanti, fata de 45.000 cat are in prezent, scrie Ziarul Financiar.

Google Chrome castiga primul sau pariu. Noul browser de la Google a reusit in numai doua zile de la lansare sa castige primul sau pariu: cel cu presa si cu bloggerii, al caror prim bilant este unul cat se poate de pozitiv. Primul lucru remarcat de majoritatea celor care au supus navigatorul la teste a fost viteza. "Merge repede", au remarcat cei de la TechCrunch, in timp ce News.com a declarat la randul lui ca paginile se incarca rapid, scrie Capital.

De ce pierde Romania turistii straini. Litoralul romanesc a pierdut, anul acesta, unul din cinci turisti straini, comparativ cu 2007, in timp ce numarul romanilor care au plecat in strainatate in sezon a crescut cu 25%. Strainii vor fi cheltuit, la finele sezonului, circa 300 mil. euro pentru destinatia Romania (dintre care circa 10% merg in buzunarele agentiilor de turism din tara de origine), in timp ce romanii sunt asteptati sa scoata din buzunar circa 420 mil. euro in acest sezon, incluzand pachete in strainatate si cheltuieli la destinatie, potrivit estimarilor furnizate de ANAT, scrie Business Standard.

De ce s-a intors Bursa la nivelul din 2005, cand cresterea economica bate record dupa record? Conducerea Bursei de Valori Bucuresti este de parere ca exista un paradox intre evolutia pietei si cea a indicatorilor economico-financiari, atat la nivelul companiilor listate cat si la nivel macro, iar din aceasta cauza investitorii ar trebui sa ia mai in serios indicatorii fundamentali ai companiilor cand acestia aleg sa investeasca pe Bursa, scrie Ziarul Financiar.

Semnele "invizibile" care anunta concedierea. Specialisti din resurse umane au descris pentru DailyBusiness.ro semnele mai mult sau mai putin vizibile pe care managerul le transmite unui subaltern ineficient inainte de a-l concedia, dar si tipul de reactie si masurile recomandate angajatilor care vor sa evite iminenta anuntului "Esti concediat", scrie DailyBusiness.

Tastatura nu moare in fata touchscreenului. Telefoanele cu ecran tactil par sa aiba viitorul de partea lor. Utilizatorii considera insa mult mai confortabile tastaturile clasice. Pentru 2008, piata mondiala a terminalelor cu ecrane tactile este estimata la 1,8 miliarde de dolari, dintr-o piata totala a dispozitivelor mobile destinate comunicarii de 135,2 miliarde de dolari, conform firmei americane de cercetare BCC Research. Cu alte cuvinte, telefoanele fara touchscreen sunt cele care inseamna „grosul“ pietei, scrie Evenimentul Zilei.

Producatori romani sub marca "365". Retailerul belgian Delhaize Group a finalizat la inceputul acestei luni procedura de achizitionare a lantului de supermarketuri La Fourmi. Acordul de achizitionare a fost semnat prin intermediul subsidiarei sale, Mega Image. Pretul celor 14 supermarketuri din Bucuresti a fost de 18,6 milioane de euro, iar achizitia include si drepturile de proprietate asupra imobilelor a patru magazine, informeaza un comunicat al companiei, scrie Romania libera.

Audi R3, intre TT si R8. Se pare ca sunt sanse reale ca Audi sa dezvolte in viitorul apropiat o gama R - cel putin asa sustin cei de la Car Magazine. Speculatiile acestei publicatii de profil au mers mai departe, prezentand un exercitiu de imaginatie, referitor la cum ar putea arata viitorul R3, care ar trebui sa apara in urmatorii 5 ani. Este vorba de un roadster cu motor central, care, conform celor de la Car Magazine, ar urma sa fie prezentat la urmatoarea editie a Salonului de la Los Angeles, din noiembrie, scrie AutoNews.

Politele RCA si CASCO se scumpesc din 2009. Nemultumite de actualele rate de profit, de daunele tot mai mari pe care trebuie sa le plateasca si de cheltuielile cu mana de lucru, companiile de asigurari din Romania au anuntat ca vor creste pretul asigurarilor RCA si Casco. Asiguratorii au declarat ca importatorii de piese ii incurajeaza de asemenea sa creasca pretul politelor deoarece costul pieselor a ramas acelasi chiar si dupa inlaturarea taxelor vamale odata cu integrarea in U.E, scrie AutoMarket.

Cel mai bun blogger va primi 10.000 dolari. Mai sunt aproape zece zile pana sa inceapa concursul SuperBlog 2008, unde cel mai pasionat si creativ blogger va castiga 10.000 de dolari. Participantii trebuie sa se inscrie si apoi nu trebuie sa faca nimic in mod special, doar ceea ce au facut si pana acum pe blogul propriu, si anume sa scrie. Concursul este gazduit de www.pcnews.ro si se va derula in perioada 15 septembrie-11 noiembrie, perioada suficienta pentru a scrie cel mai tare articol posibil, scrie Capital.

Apartamentele vechi, mai ieftine. Preturile apartamentelor vechi au scazut, de la inceputul acestui an, in medie cu pana la 8% si vor continua sa scada in acelasi ritm, fapt care marcheaza o normalizare a pietei apartamentelor vechi din Bucuresti, sustine managerul general al anunturiparticulari.ro, Silvia Vilceanu. Potrivit acesteia, preturile apartamentelor vechi continua sa scada pe fondul cresterii ofertei de imobile oferite spre vanzare de proprietarii din Bucuresti, scrie Business Standard.

Bulgarii dau 150.000 de euro unor consultanti care sa ii ajute sa “sufle” Romaniei investitia Voestalpin. Autoritatile de la Sofia pun la bataie 150.000 de euro pentru angajarea unor consultanti internationali care vor incerca sa convinga producatorul siderurgic austriac Voestalpine sa construiasca un combinat in Bulgaria, scrie Gandul.

RTL TV ar putea plati 1,1 mld. euro pentru postul bTV din Bulgaria. Compania germana Bertelsmann ce detine postul de televiziune RTL TV vizeaza cumpararea celui mai mare si mai de succes post de televiziune din Bulgaria, bTV , detinut de catre compania lui Rupert Murdoch, News Corporation. Se pare ca mogulul Rupert Murdoch a cerut pentru bTV 1,1 miliarde de euro. News Corp urmareste sa vanda acest post cel mai tarziu pana la finele anului in curs, scrie Capital.

Zece „ponturi ”de securitate. BitDdefender recomanda utilizatorilor zece ponturi pentru securitatea sistemelor IT, pornind de la un recent studiu american care estimeaza pierderi de aproximativ 8.5 miliarde de dolari ale consumatorilor finali din SUA, cauzate de amenintarile informatice curente, scrie Chip.ro.