Honda a publicat astazi primele imagini oficiale cu noul concept Insight, viitorul model hibrid care va concura direct cu Toyota Prius. Insight, care va fi prezentat la salonul Auto de la Paris sub forma de concept, este un hatchback cu 5 usi dezvoltat pe o platforma noua a japonezilor si inspirat din prototipul FCX Clarity. Honda promite ca versiunea de serie a noului Insight va fi extrem de asemanatoare cu prototipul pregatit pentru Paris.

Numele pe care japonezii l-a ales pentru Insight nu este intamplator, Honda Insight fiind, in 1999, prima incercare a celor de la Honda de a se impune pe piata vehiculelor hibride. Niponii readuc astfel la lumina un nume care a facut istorie pentru marca, fiind eclipsat insa in vanzari de catre Prius, hibridul prin excelenta, lansat de Toyota in 1997. De altfel, vechiul Insight era un model cu doua locuri, doar 17.001 clienti din Statele Unite optand pentru acesta intre 1999 si 2006, anul iesirii sale de pe piata. Viitorul model hibrid va intra in vanzari in Europa, SUA si Japonia in prima jumatate a anului viitor. Honda isi descrie noul model drept cel mai avansat vehicul hibrid existent pe piata auto, prognozele de vanzari fiind optimiste: 200.000 de exemplare vandute anual in toata lumea, jumatate dintre acestea urmand sa se indrepte spre America de Nord.

La aceste cifre va contribui din plin si pretul scazut al modelului, care urmeaza sa se situeze sub pretul de vanzare al lui Prius si Civic Hybrid. Insight se evidentiaza prin noua tehnologie Integrated Motor Assist (IMA) si va fi produs in fabrica Honda din Suzuka, Japonia.

Automarket