Ofertele de convorbiri in roaming mai atractive i-au incurajat pe romani sa vorbeasca mai mult pe mobil din tarile in care si-au petrecut vacanta.

In perioada vacantei de vara, romanii au calatorit cel mai mult in tarile care sunt recunoscute ca destinatii turistice sau in care au rude plecate, reiese din analizarea traficului de roaming in retelele marilor operatori autohtoni, in perioada 1 iunie-31 august 2008. In reteaua Cosmote Romania, cresterea cea mai mare a traficului de roaming, de 37%, s-a inregistrat in Grecia, una dintre destinatiile turistice favorite ale romanilor, aceasta fiind urmata de Italia.

Printre destinatiile „exotice“ in care romanii au calatorit si au folosit serviciile de telefonie mobila ale Cosmote se numara: China, Jamaica, Bahrein, Emiratele Arabe Unite, India, Trinidad Tobago si Fiji, conform Cosmote. Asta deoarece reprezentantii operatorului si-au incurajat clientii sa foloseasca mobilul si din destinatii mai putin frecventate de romani. „De la inceputul anului, am extins cu 10% acoperirea in roaming, adaugand noi destinatii precum Bolivia, China, Libia si Malawi“, au declarat acestia.

Evenimentul Zilei