Televizor cu conexiune la internet. Samsung a lansat noi televizoare de ultima generatie dintre care Seria 9 atrage atentia prin cateva tehnologii si solutii media avansate. De exemplu, tehnologia Smart Led asigura nuante intense de negru si un contrast deosebit, iar Ultra Clean Panel diminueaza reflectia si asigura sporirea claritatii si a culorii. Poate cea mai spectaculoasa functie este aceea ca televizoarele Samsung Seria 9 se conecteaza la internet si afiseaza informatii in timp real alaturi de emisiuni sau filme, scrie Ziarul Financiar.

Romania, locul trei in UE la scaderea productiei industriale. Potrivit ultimelor date furnizate de catre Biroul European de Statistica - Eurostat, Romania a inregistrat in iulie o scadere a productiei industriale de doua procente, ceea ce o plaseaza pe locul trei in UE la acest capitol, informeaza Capital.

Honda City: sedanul ieftin, potrivit pentru Europa. Honda City este un sedan aflat la a treia generatie, care s-a lansat in Thailanda. El ar putea debuta si in Europa. Honda continua reinoirea gamei sale de modele pe taramul asiatic cu lansarea unui nou reprezentant al marcii. Este vorba un sedan bazat pe noua generatie a hatchback-ului Jazz, model disponibil si in Europa, care se va vinde ca un entry-level, mult mai ieftin, gata sa aduca un procent mare din publicul acestui segment, scrie AutoMarket.

Cum vor aborda retailerii taxarea pungilor din plastic. Eco-taxa de 0,2 lei pentru fiecare punga nebiodegradabila distribuita in retail are o valoare ipotetica de 280 mil. euro pe an. Daca romanii isi vor schimba sau nu obiceiurile in privinta ambalajelor din plastic depinde insa si de marile magazine, care au idei mai mult sau mai putin clare despre cum vor aborda acest subiect., scrie DailyBusiness.

Microcipul implineste 50 de ani. Primul dispozitiv de acest gen a fost dezvoltat in 1958 de Jack Kilby. Astazi, cele mai multe aparate nu ar putea functiona fara el. Microcipul, o componenta care se gaseste intr-o gama variata de aparate - de la computere pana la electrocasnice sau carduri - si care a revolutionat viata pe planeta, a implinit ieri 50 de ani de la aparitie, scrie EVZ.

AC Schnitzer lanseaza schimbatorul cu LCD. Casa de tuning AC Schnitzer a lansat manerul de schimbator cu LCD, care indica treapta de viteza in care este cuplat. AC Schnitzer a lansat un nou gadget disponibil pentru soferii BMW si MINI. Casa de tuning a reproiectat manerul schimbatorului de viteze, atasand un display LCD pentru a afisa treapta de viteza cuplata, anunta AutoMarket.

Carnea de porc se va scumpi cu aproape 10%. Carnea de porc se va scumpi cu aproape 10% pana la sfarsitul anului. Astfel, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc, Gheorghe Caruz a declarat ca preturie vor fi majorate de la 8,6 lei, la 9,6 lei/kilogram, ceea ce ar insemna ca preturile sa ajunga la nivelul celor din 2004. Motivele invocate de acesta sunt cresterile salariale care au avut loc in ultimii patru ani, pretul la energie si gaze care s-a triplat, dar si din cauza subventiilor care in Romania sunt sub nivelul celor din Uniunea Europeana. 70% din carnea de porc din Romania este importata, iar anual 200.000 de tone de carne cu o valoare de un miliard de euro este adusa din statele comunitare, anunta Gandul.

Noul Audi A6 va fi lansat in Romania la sfarsitul lunii octombrie. Noua varianta a modelului Audi A6 va fi comercializata pe piata romaneasca incepand cu sfarsitul lunii octombrie, in cinci variante de motorizare pe benzina si patru diesel. "Noul Audi A6 are cinci motoare pe benzina si patru diesel, cu patru, sase si opt cilindri. Cu exceptia a doua dintre ele, motoarele sunt noi", a declarat seful proiectului tehnic al modelului A6, Viorel Hartmann, citat de StiriAuto.ro

Exproprierile pentru Bechtel ne costa peste 33 milioane de euro. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) cere aproximativ 120 milioane lei pentru exproprierile terenurilor de pe autostrada Transilvania. Potrivit unui act normativ initiat de Ministerul Transporturilor, „se are in vedere nevoia urgenta de a asigura constructorului terenul liber si front de lucru pentru executia proiectului autostrazii Brasov-Cluj-Bors, deoarece orice intarziere care apare in programul de lucrari genereaza costuri suplimentare”. Suma estimata de 119,49 milioane lei prevazuta ca despagubire a fost stabilita in baza rapoartelor de expertiza intocmite pe categorii de imobile de catre persoane autorizate in evaluare, scrie Gardianul.

CEZ intra pe segmentul energiei eoliene din Romania. Compania ceha de energie CEZ a cumparat de la grupul polonez Continental Wind Partners platforma de turbine eoliene din Dobrogea. Cehii au planuri mari cu energia eoliana la nivel european, intentionand sa investeasca chiar peste un miliard de euro, iar achizitia dobrogeana este unul dintre obiective, noteaza Capital.