istemul bluetooth a revolutionat industria electronica prin faptul ca ajuta diverse dispozitive sa comunice intre ele fara ajutorul firelor. De la tastatura virtuala pana la casca handsfree pentru telefonul mobil cu baterie solara, tehnologia bluetooth inlesneste comunicarea intre diversele dispozitive electronice de acasa ori de la birou.

Tehnologia bluetooth pare sa fie cea mai indragita descoperire a laboratoarelor marilor corporatii din industria IT&C. In principiu, aceasta iti ofera posibilitatea de a conecta doua sau mai multe aparate fara ajutorul vreunui cablu. Exact ca in cazul undelor infrarosu, insa, cu mentiunea ca tehnologia bluetooth are o raza de actiune mult mai mare si pot fi transferate cantitati uriase de date.

Sistem portabil de difuzoare Parrot (Black Edition)

Pret: 140 de dolari, din aceasta vara in magazine

Sistemul portabil de incinte acustice fara fir iti ofera posibilitatea de a asculta muzica de pe calculator sau de pe telefonul mobil. De asemenea, beneficiaza de tehnologia Near Field Communications (NFC) prin care difuzoarele pot fi conectate foarte usor cu un telefon mobil care dispune de tehnologia bluetooth. Din pacate, in prezent nu exista decat un singur terminal care este compatibil cu sistemul de boxe Parrot.

Calisto Pro Series, Plantronics

Pret: 280 de dolari

Industria de telecomunicatii a luat avant atunci cand telefoanele fixe au inceput sa arate la fel ca celularele. Modelul celor de la Plantronics este destinat telefoniei fixe, insa are in dotare o casca handsfree bluetooth care poate fi conectata la un mobil ori un telefon pe internet.

Rame digitale „S" de la Sony

Pret: Intre 190 si 250 de dolari, in functie de marime

Ai nevoie de adaptor bluetooth pentru a transfera imagini de pe telefonul mobil pe aceasta rama digitala. Ecranul LCD al ramei poate afisa imagini de pana la 48 de megapixeli in format slideshow, calendar sau tip ceas. Mai exista doua moduri in care poti vizualiza mai multe fotografii o singura data.

Adevarul