Oligarhii rusi detin peste o treime din averile stranse la nivel global. Cu o avere cumulata de 950 de miliarde de dolari, in crestere cu 17% intre 2002 si 2007, oligarhii rusi controleaza doua treimi din bogatia Federatiei, iar 32% din banii lor sunt plasati in afara tarii, conform unui studiu citat de Capital.

Seful Erste: Dorm bine in continuare, dar nu pot sa nu vad ca s-au evaporat 1.000 mld. euro de pe bursa. "Dorm bine in continuare, dar nu-mi amintesc ultima data cand motorul pietei financiare n-a mai avut destul ulei pentru a functiona", spune Andreas Treichl, CEO al Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, referindu-se la scaderea dramatica a lichiditatii sistemului financiar si la criza de incredere care se manifesta in randul actorilor de pe piata, scrie Ziarul Financiar.

HBOS - o noua victima a crizei? Banca britanica HBOS este noua veriga slaba a sistemului financiar. Dupa ce FED-ul l-a salvat pe asiguratorul AIG si dupa ce Barclays a cumparat o parte din activele Lehman Brothers, privirile se intorc spre urmatoarea victima a crizei financiare. HBOS ar putea fi cumparata in regim de urgenta de rivala sa Lloyds TSB, scrie Money Express.

Cel mai valoros brand romanesc este Loteria Romana. Loteria Romana a ramas si in acest an cel mai valoros brand romanesc, fiind estimat la 36 mil. de euro, fata de 35 de mil. de euro la cat era estimat anul trecut. Astfel, Loteria Romana ocupa locul 694 in clasamentul european realizat de Institutul European pentru Branduri, in care au fost incluse 3.000 de marci, scrie Gandul.

Cumparatorii de locuinte au devenit imuni la ofertele promotionale. Toamna este in general pe piata imobiliara una dintre cele mai dinamice perioade de vanzari de locuinte, insa anul acesta dezvoltatorii si agentiile imobiliare se confrunta cu o politica de creditare mai aspra si cu niste clienti foarte exigenti, care nu mai sunt atat de impresionati de ofertele promotionale, scrie DailyBusiness.

Pensionarii premium ai sistemului de stat. Anul acesta, statul a scos de la buget zece miliarde de euro pentru a plati pensiile celor 5,5 milioane de pensionari care au contribuit la fondul de asigurari sociale. Inca un miliard de euro a mai dat pentru alti 150.000 de pensionari, dintre care cei mai multi nu au cotizat la fondul social. Acestia sunt beneficiarii pensiilor speciale: magistrati, parlamentari si functionari din Parlament, diplomati, militari, politisti, securisti, aviatori. Lista este in crestere de la an la an, scrie Capital.

ANAT: Strainii nu vor sejururi in Romania. Turistii straini nu doresc sa-si petreaca sejururile in Romania, in sezonul de vara din acest an fiind inregistrata o scadere de 20%, fata de perioada similara a anului trecut, a numarului de turisti din strainatate care au ales tara noastra drept destinatie pentru vacanta, potrivit oficialilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, scrie Business Standard.

Telefonul Google, aruncat in batalia cu IPhone in cateva zile. Compania americana de telefonie T-Mobile a trimis deja invitatiile pentru lansarea primului Googlephone, modelul HTC Dream. Conferinta de presa va avea loc in New York, pe data de 23 septembrie, desi probabil ca telefonul nu va fi comercializat decat incepand cu data de 20 octombrie. Google le-a oferit europenilor marti o previzualizare limitata a sistemului de operare android rulat pe un telefon mobil, inaintea marii lansari, scrie Gandul.

RCS&RDS liciteaza pentru nr. 2 in telecom din Ungaria. Grupul RCS&RDS, unul dintre cei mai mari operatori telecom de pe piata locala, a depus o oferta pentru preluarea unui pachet majoritar de actiuni al Hungarian Telephone and Cable Corp (HTCC), al doilea jucator de pe telefonia fixa din Ungaria, care detine in Romania furnizorul de servicii telecom Euroweb. Pe langa RCS&RDS, in lupta pentru pachetul de 64,6% din actiunile HTCC se afla operatorul telecom norvegian Telenor si fondul de investitii Mid Europa Partners, scrie Ziarul Financiar.

Gaselnita anului pe piata muncii: beneficiile variabile. Pachetele salariale platite atat angajatilor, cat si managerilor continua sa se diversifice cu accentuarea recompensarii performantei, prin cresterea ponderii platilor variabile si aparitia beneficiilor flexibile, in functie de nevoile individuale. Castigurile salariale din companiile multinationale si cele cu capital majoritar strain continua sa fie sensibil mai mari decat salariul mediu brut la nivel national, releva studiul Paywell realizat de compania PricewaterhouseCoopers (PwC), citeaza Capital.

Opel Astra IV a fost surprins la teste pe pista in Germnia. Noua generatie de Opel Astra se afla acum in teste de circuit. Fotografii de la CarMagazine au surprins un prototip bine deghizat al celei de a patra generatii de Opel Astra alergand pe circuitul de la Nurburing. Masina ar trebui sa ajunga efectiv in showroom-uri in a doua parte din 2009. Este sigur ca prima varianta a Opel Astra 4 lasata pe piata va fi cea hatchback, insa vor exista si variante sedan, break si coupe (CC), scrie StiriAuto.

Ford Focus ST Mountune redefineste performanta. Divizia britanica Ford ofera pentru modelul sportiv Focus ST un pachet de performanta dezvoltat de echipa de tuning Mountune Performance. Estimat la 1.420 de euro fara instalare, pachetul pregatit de Mountune include un ECU recalibrat, un nou intercooler si un nou filtru de aer. Tunerul britanic reuseste astfel sa imbunatateasca considerabil resursele de sub capota, propulsorul Duratec de 2.5 litri oferind acum 260 de cai la 5.500 de rpm, fata de cei 225 de cai din dotarea de serie. Cuplul motor creste si el simtitor, de la 320 la 400 de Nm, valoare resimtita inca de la 2.500 de rpm, scrie Automarket.