Rothschild a fost mandatata sa gaseasca un cumparator pentru Banca Carpatica. Actionarii Bancii Comerciale Carpatica au angajat banca de investitii Rothschild pentru a-i asista in procesul de vanzare, potrivit informatiilor existente in piata. In prezent, Rothschild deruleaza procesul de due dilligence, in cadrul caruia sunt analizate informatiile financiare pertinente tranzactiei de vanzare, cum ar fi evolutia veniturilor, portofoliul de clienti, debitorii, verificarea portofoliului de credite si evaluarea activelor, scrie Ziarul Financiar.

1,75 mld. $ pentru "ramasitele" Lehman Brothers. Tribunalul comercial din New York si-a dat acordul pentru incheierea tranzactiei dintre Lehman Brothers si Barclays prin care aceasta din urma va prelua o parte din activele bancii americane, valoarea tranzactiei fiind stabilita la 1,75 miliarde de dolari. Pe lista activelor ce vor fi preluate de catre banca britanica (Barclays) se afla, pe prima pozitie, sediul Lehman Brothers din New York, scrie Capital.

Bill Gates, din nou cel mai bogat american. Bill Gates este din nou cel mai bogat om din SUA, cu o avere estimata la 57 de miliarde de dolari, dupa ce, pentru cateva luni, pierduse pozitia de lider, in favoarea lui Warren Buffet, potrivit unui recent top realizat de revista americana Forbes. Pe locol trei in clasamentul revistei americane s-a situat Lawrence Ellison, care a infiintat compania Oracle in 1977, cu o avere estimata la 27 de miliarde de dolari, scrie Business Standard.

Ghid de supravietuire "in umbra" Big 4: Afilierea la retele internationale. Firmele locale de servicii financiare au reusit sa-si creasca in ultimii ani afacerile chiar daca au activat in "umbra" reprezentantilor Big 4. Reteta lor? "Arme" imprumutate de la rivalii mai mari: integrandu-se in marile retele internationale, firmele locale au castigat expertiza, scrie DailyBusiness.

Un miliardar israelian: Romania, "frumoasa adormita". Miliardarul israelian Mordechay Zisser, care controleaza prin intermediul grupului Europe Israel cel mai mare hotel de cinci stele ca numar de camere din Romania - Radisson SAS din centrul Bucurestiului - si unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare de pe piata locala - Dambovita Center - spune despre Romania ca este o "frumoasa adormita", in care intentioneaza sa investeasca doua miliarde de euro in umatorii trei ani, scrie Ziarul Financiar.

Romanii nu mai vor case pe hartie. Vanzarile de locuinte aflate in stadiul de proiect au inceput sa scada. Se prefera unitatile locative aflate in faze avansate de constructie sau chiar finalizate, scrie Cotidianul.

Lituanienii cauta soferi de TIR in Romania: 1.400 euro/luna. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Suceava ofera 318 locuri de munca in tari ale Uniunii Europene, dintre care 10 sunt pentru soferi de cursa lunga. Oferta pentru soferii de TIR vine din Lituania si, potrivit portalului "evenimentul regional al Moldovei", care citeaza surse din cadrul AJOFM Suceava, salariul oferit este cuprins intre 1.100 si 1.400 de euro pe luna, scrie Capital.

Online-ul ia din bugetele de print si TV. Circa 81% dintre advertiserii europeni afirma ca au alocat, in 2008, bugete de publicitate online mai mari fata de anul trecut. Cresterea bugetelor de publicitate din mediul online a avut loc pe fondul diminuarii bugetelor din presa tiparita, tv sau marketing direct, potrivit celui mai recent raport european al Interactive Advertising Association, scrie Business Standard.

Inceputul sfarsitului pentru piata imobiliara din Romania? Reprezentantii agentiilor imobiliare si-au facut publice estimarile potrivit carora piata "second hand" va scadea dramatic, scrie Capital. Cei care vad in aceste estimari "o lucratura", ar trebui sa se intrebe ce interes ar avea agentiile sa creeze o stare de asteptare care sa le inghete tranzactiile pentru moment?

Culisele unei tranzactii de 1,1 miliarde de euro. Londra. Forfota mare intr-o cladire in care activeaza aproximativ 2.000 de avocati. Unii dintre ei dorm la serviciu, in cusete speciale, la parter, pentru ca nu mai au timp sa ajunga acasa... Acesta ar fi scenariul unor negocieri aprinse pe ruta Praga-Londra-Bucuresti, ce au durat circa o jumatate de an si care au avut ca rezultat o tranzactie finala de 1,1 mld. euro si achizitionarea “unor hartii” ce vor insemna cel mai mare proiect eolian pe uscat din Europa, dezvaluie Business Standard.

VIDEO Spot italian amuzant pentru Dacia Sandero. Dacia mizeaza in Italia pe preturile foarte bune ale lui Sandero in raport cu cele ale concurentei. Pentru a demonstra clar acest lucru, italienii taie efectiv in jumatate o masina intr-un showroom, aratand faptul ca Sandero costa cat jumatate din aceasta. Ideea nu este insa noua, fiind utilizata de biroul german al celor de la Dacia. Pe atunci, insa, eroul principal al spotului era Logan MCV, potrivit Automarket.