Jobul de bancher personal pentru clientii cu multi bani se confunda cu un mod de viata, in conditiile in care ziua de munca se intinde de dimineata si pana cand vine ora de culcare, iar raportul dintre client si bancher nu e unul formal, ci mai degraba o relatie intre doua personalitati, povesteste Alin Cirligeanu, directorul departamentului de private banking din cadrul MKB Romexterra Bank.

Clientii unui bancher personal la MKB Romexterra Bank au cel putin 100.000 de euro in cont, bani ce sunt investiti prin intermediul bancii. Bancherii privati ai Romexterra accepta insa sa ii serveasca si pe cei care nu dispun inca de acesti bani, dar au potentialul de a realiza suma in cel mult 6 luni.

DailyBusiness: Cum decurge o zi din viata unui private banker?

Alin Cirligeanu: Ma trezesc la 7 si 20 si primul lucru pe care il fac ma duc sa imi vad fiica. Apoi, fac tot posibilul sa ajung la serviciu intre 8.30 si 9. Vreau sa ma intalnesc cu echipa, inainte sa sune telefoanele de la clienti. Cu totii citim presa inainte, pentru a vedea ce a aparut peste noapte si discutam noutatile.

DB: Care sunt evenimentele care va intereseaza?

AC: Din cauza diferentei de fus orar, exista o gramada de decizii care se iau in orele in care la noi activitatea este intrerupta. Poate fi vorba de o modificare de dobanda de politica monetara, sau poate avea loc un eveniment cu implicatii majore pentru pietele financiare, cum ar fi un atac in timpul noptii in Irak etc.

Integral in Daily Business.