Prima tranzactie din pensii: BCR cumpara Omniasig. Grupul BCR a cumparat Omniasig Pensii, al zecelea jucator din piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), in cadrul primei tranzactii din acest domeniu. Contractul de vanzare-cumparare a fost semnat ieri, BCR urmand sa preia actiunile detinute de TBIH Financial Services si compania de asigurari Omniasig, adica 100% din compania de pensii, scrie Ziarul Financiar.

Bush: Intreaga economie americana este in pericol. Presedintele SUA, George W. Bush a declarat in cadrul unui interviu televizat ca intreaga economie americana este in pericol. "Ne aflam in mijlocul unui grave crize financiare iar guvernul federal raspunde prin implicarea sa in salvarea sistemului financiar" a declarat presedintele SUA. Bush a subliniat, de asemenea, ca prabusirea unor creditori majori de pe piata americana a fost determinata de criza de pe piata ipotecara, criza care si-a facut simtita prezenta din ce in ce mai mult, scrie Capital.

Lectie Mittal la Galati: Cum sa produci mai putin si sa-ti triplezi profitul. Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati, una dintre cele mai mari companii din Romania aflate in portofoliul numarului 1 mondial in productia de otel, a inregistrat, in primul semestru al acestui an, o triplare a profitului pana la 84 mil. euro fata de S1 2007, pe fondul unor preturi exceptionale, au declarat pentru Business Standard surse din industria de profil.

Procter & Gamble a ales Ploiestiul pentru o fabrica de 100 mil. dolari. Fabrica P&G va crea intr-o prima faza 300 de locuri de munca, inceperea productiei la Ploiesti fiind planificata pentru 2010. "Romania, datorita conditiilor sale economice stabile si pozitiei geografice strategice, in vecinatatea pietelor cu o dezvoltare rapida din Europa Centrala si de Est, este o locatie foarte buna pentru investitii. Fabrica de la Urlati (langa Ploiesti - n. red.) este prima investitie greenfield pe care P&G o realizeaza in Romania si va aproviziona pietele europene", au declarat reprezentantii Procter & Gamble Romania, scrie Ziarul Financiar.

Ce pierde si ce castiga un manager care "zboara" din job in job. Criza de manageri din Romania a creat un climat propice pentru aparitia job-hopper-ilor, persoane care isi schimba job-ul frecvent. Specialisti HR au expus pentru DailyBusiness.ro avantajele pe termen scurt ale "vanatorii" de joburi, dar si riscurile pe care le atrage etichetarea ca job-hopper.

Orban - promisiuni fara limite: 250 km de autostrada pe an. Ministrul Transporturilor promite ca Romania va construi 2.000 de kilometri de autostrada in urmatorii opt ani. Portugalia, tara europeana in care s-a construit cel mai mult, a reusit doar 100 km pe an, scrie Cotidianul.

Abramovici a pus mana pe o mina de aur. Miliardarul rus Roman Abramovici, care a facut avere din petrol, dovedeste ca are un simt innascut al afacerilor reusind sa scoata bani chiar si din... minerit. Concret, Highland Gold Mining Ltd., al patrulea producator de aur din Rusia, la care Roman Abramovici detine 40% din actiuni, a anuntat astazi ca a obtinut in primul trimestru al anului in curs un profit net de 22,2 milioane de dolari, srie Capital.

Americanul de rand plateste excesele bogatilor. Daca va fi implementat, planul administratiei Bush, care vizeaza folosirea a 700 de miliarde de dolari din banii publici pentru salvarea pietei financiare americane, va costa fiecare barbat, femeie sau copil din SUA cate 2.300 de dolari, scrie Bloomberg, citat de Evenimentul Zilei.

Tariful unic simplifica socotelile abonatilor. Tariful unic pentru apelurile catre orice retele nationale – fixe sau mobile – a fost adoptat de catre toti ceilalti operatori de comunicatii mobile, dupa ce si Zapp s-a aliniat in aceste zile la tendinta respectiva. Tariful unic propus de Zapp este de 8,4 eurocenti si se aplica unor abonamente cu minute incluse. Primul care a venit pe piata cu o astfel de oferta este Cosmote, care i-a uimit si pe consumatori, scrie Romania libera.

Diagnostic decisiv in oncologie. In Romania cei mai multi pacienti oncologici sufera de cancer in sfera ginecologica, cancer pulmonar si cancer colo-rectal. Decesele cauzate de bolile neoplazice ocupa locul al doilea dupa bolile cardiovasculare. Acest lucru se poate corecta prin diagnosticare timpurie. Cu cat mai precoce sunt detectate leziunile canceroase cu atat succesul terapeutic va fi mai mare. Cu metodele imagistice conventionale nu intodeauna se poate detecta extensia reala sau evolutia bolii, scrie Business Standard.

Ferrari California, marea vedeta de la Paris. Printre cele mai importante puncte de atractie ale apropiatului Salon de la Paris se va afla noul Ferrari California, noutate despre care constructorul italian va furniza toate detaliile abia in momentul dezvelirii. Deocamdata se stie ca noul model va fi propulsat de un motor V8 de 4,3 litri, ce dezvolta 460 CP. Ferrari California demareaza pana la 100 km/ora in mai putin de 4 secunde si are o cutie de viteze in 7 trepte, scrie AutoNews.ro.

Citeste in Revista Presei:

Cotidianul: Becali ii da Nicoletei Savin telecomanda televiziunii sale

Adevarul: Romania, in premiera in ghidul Michelin

StiriAuto: Topul celor mai valoroase branduri auto

go4it.ro: Logitech V550 Nano – un mouse cu lipici