NoWallStreetBailout.com, pentru cei ce se opun planului de 700 miliarde dolari. Activismul de pe internet s-a extins si asupra problemelor financiare cu care se confrunta America, site-ul NoWallStreetBailout.com fiind unul din multele site-uri unde vizitatorii se pot transforma in petitionari pentru oprirea planului de salvare a sectorului financiar, elaborat de secretarul de stat Henry Paulson si sustinut de administratia Bush, scrie Ziarul Financiar.

DLA Piper intra in Romania cu ultima suflare a Linklaters. Casa de avocatura DLA Piper, unul dintre cei mai mari jucatori de profil la nivel global, va prelua o echipa de circa zece avocati din cadrul fostului birou local al gigantului londonez Linklaters, pentru a-si stabili un birou in Bucuresti, au declarat pentru Business Standard surse apropiate discutiilor. Biroul local al DLA Piper va fi condus de Marian Dinu, unul dintre cei doi parteneri locali ai fostului Linklaters. Daniel Torsher si Marian Dinu, cei doi parteneri locali ai firmei, nu au putut fi contactati.

Marea Britanie: scaderi record de pret pe piata imobiliara. Locuintele scoase la vanzare in Marea Britanie in aceasta vara au pierdut in medie 8.300 de lire sterline fata de acelasi interval al anului precedent, ajungand la minimuri record de pret, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Land Registry, oficiul de cadastru din Albion. Pretul mediu pentru o locuinta in Marea Britanie este de 174.493 lire sterline, potrivit ultimilor statistici din luna august o scadere de 1,9% fata de luna iulie si in acelasi timp cu 4,6% mai putin decat in luna august a lui 2007, scrie Capital.

Schiul, la coada preferintelor pentru strainii care vin iarna la munte. Majoritatea turistilor straini care vin la munte in Romania in sezonul de iarna sunt prezenti in interes de afaceri, iar cei care vin pentru turism aleg preponderent circuitele, a spus pentru DailyBusiness.ro Traian Badulescu, ofiter de presa al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). El a precizat ca numarul turistilor straini care vin la munte va stagna sezonul acesta.

Supercamionul lui Ceausescu. Ceausescu a vrut ca inginerii romani sa-i faca un „camion-gigant” care sa poata duce in bena o incarcatura de 120 tone la un singur transport. Dupa zece ani de proiectare, in ’88 era omologat monstrul „DAC 120 DE” cu diametrul rotilor de 3,2 metri, lat cat soseaua, ce cantarea 90 tone cu bena goala si a carui inaltime de 5,4 metri ajungea pana la demarcatia dintre etajele unu si doi ale unui bloc. In ’88 s-au exportat cinci asemenea „monstri” in Australia, pentru 1.500.000 de dolari, scrie Gandul.

Irlanda, prima tara din zona euro care intra in recesiune. Irlanda, una din cele mai performante economii din zona euro de la lansarea monedei unice, a devenit ieri prima tara din cele 15 care a intrat in recesiune, informeaza Financial Times. Produsul Intern Brut a cazut cu 0,5% in trimestrul doi, conform datelor oficiale, acesta fiind negativ pentru doua trimestre consecutiv - intrand astfel in definitia tehnica a "recesiunii", scrie Ziarul Financiar.

Legatura dintre telefoanele mobile si cancer, din nou in atentia expertilor americani. Legatura dintre telefoanele mobile si aparitia cancerului va fi mult mai evidenta decat cea dintre tutun si cancerul de plamani, avertizeaza oamenii de stiinta americani. Cu toate acestea, comunitatea oamenilor de stiinta ramane divizat in ceea ce priveste efectele biologice ale undelor magnetice emise de catre telefoanele mobile, scrie Capital.

Avocatii cred ca vremea afacerilor imobiliare gen “tun” s-a sfarsit. Vremea afacerilor imobiliare gen “tun” sau atitudinea vanzatorilor “take it or leave it” pare sa se fi sfarsit, iar in momentul de fata jucatorii activi pe piata imobiliara sunt investitori care au disponibilitati financiare, a declarat Laura Tiuca, counsel al biroului Salans Bucuresti. “Pe piata imobiliara, conform diverselor studii realizate in acest sens, s-a resimtit, intr-adevar, o diminuare a numarului de tranzactii efectuate in prima parte a acestui an. Boom-ul imobiliar ce caracteriza piata locala nu a mai avut aceleasi rate de crestere, investitorii sunt mai prudenti, bancile – mai selective. Nu se mai vinde chiar orice, oriunde. Cu toate acestea piata imobiliara nu este inactiva”, a declarat Dan Borbely, citat de Business Standard.

Cea mai mare banca americana de economii a dat faliment. Washington Mutual (WaMu), cea mai mare banca de economii si creditare din SUA, a fost inchisa joi de guvernul SUA, iar activele sale au fost vandute catre JPMorgan Chase, pentru 1,9 miliarde de dolari, aceasta fiind de departe cea mai grava prabusire a unei banci americane, scrie Cotidianul.

Kamchatka are rezerve de aur si argint de peste 40 mld. $. Rusia s-a imbogatit brusc cu mai mult de 40 de miliarde de dolari reprezentand valoarea noilor zacaminte de aur si argint descoperite pe teritoriul sau. Concret, este vorba despre mai mult 1.200 de tone de aur si 8.000 de tone de argint descoperite in peninsula Kamchatka care insumeaza aproximativ 41,5 miliarde de dolari, respectiv aproximativ patru miliarde de dolari valoarea argintului, scrie Capital.

Renault anunta alte trei premiere mondiale la Paris. Alaturi de noua generatie Megane, conceptul Ondelios si Laguna Coupe, la standul Renault isi vor mai face aparitia inca trei "vedete". Un nou concept, un nou membru in familia Kangoo si un nou model de serie sunt cele trei surprize pe care francezii le pregatesc pentru Paris. Renault nu a oferit informatii despre noile premiere, insa, cel mai probabil, modelul de serie tinut inca sub secret ar putea fi varianta cu trei usi a noului Megane, care a fost deja anticipata in presa internationala cu o serie de fotografii neoficiale, scrie Automarket.

Citeste in Revista Presei si:

  •  EvZ: OMV vinde o parte din actiunile MOL
     Capital: Alianta energetica Rusia-Venezuela vs. Statele Unite
  •  Romania libera: Taximetristi din Congo in jungla din Bucuresti
  •  Gandul: Tehnici KGB pentru supravietuirea in Bucuresti
  • Primite de la cititori: Digi-Caragiale
  •  EvZ: Parfumul de 3.000 de euro, cumparat de sase romani
  •  Gardianul: Am aflat Planul B al Guvernului pentru salvarea uninominalului