Actiunea deschisa in instanta de Partidul Romania Mare mai are de parcurs niste etape. Cu toate acestea, procentul ca alegerile sa se tina in 30 noiembrie este aproape de suta la suta. Planul B, aflat de “Gardianul”, vizeaza chiar cursul legal al unor astfel de actiuni in contencios administrativ, motiv pentru care este nevoie sa oferim toate explicatiile necesare.

Premierul Calin Popescu Tariceanu declara, dupa pronuntarea instantei asupra contestatiei de suspendare: „Am pregatit toate masurile necesare din partea guvernului, riposta este pregatita pentru ca lucrurile sa fie duse la bun sfarsit in termen.

Si aici vreau sa risipesc orice speculatii, alegerile se vor tine, asa cum sunt programate, la finele lunii noiembrie si pe sistem uninominal“. Iata pe ce se bazeaza seful Executivului. Practic, exista doua dosare. Primul vizeaza aceasta contestatie de suspendare a Hotararii de Guvern nr. 802/2008 asupra careia s-a pronuntat Curtea de Apel in urma cu doua zile, respingand-o, pe motiv de netemeinicie.

Integral in Gardianul