Autoritatea pentru Valorificarea Activelor StatuluI, AVAS, va relua de urgenta, procesul de privatizare a S.C. Avioane S.A Craiova prin publicarea unei noi oferte de vanzare a pachetului de 80,9778% dintre actiuni.

Decizia AVAS a fost luata ca urmare a expirarii termenului de valabilitate a ofertei pentru S.C. Avioane Craiova S.A., fara ca Aero Vodochody sa fii acceptat clauzele contractuale propuse de Autoritate.

AVAS precizeaza ca toate informatiile despre starea societatii precum si contractul de vanzare-cumparare au fost parte a caietului de sarcini si au fost cunoscute si acceptate de ofertant inca de la inscrierea in cursa pentru privatizare.

AVAS considera ca in cele peste doua luni de negocieri a dat dovada de toata disponibilitatea in dorinta de a finaliza contractul cu o conditie esentiala: respectarea prevederilor legii.

Emiterea pe parcursul negocierilor a unor pretentii privind inserarea unor clauze contractuale care au excedat cadrul legal existent si oferta AVAS nu au putut fi luate in considere de Autoritate.

Cerintele Aero Vodochody, intre care garantarea de catre statul roman ca, intre data semnarii contractului si data transferului dreptului de proprietate, S.C. Avioane Craiova S.A. nu va intra in faliment; realizarea de catre AVAS, intre data semnarii si data finalizarii a unui program de restructurare, cu disponibilizari colective de personal, despagubiri pentru ceea ce vor gasi in societate care sa mearga pana la 50% din pretul oferit, in conditiile in care ofertantul si-a facut propriul audit si cunoaste foarte bine situatia societatii, incalca orice regula ce guverneaza o tara democratica si o economie de piata libera si nu pot fi acceptate de catre AVAS. Din aceste motive tranzactia nu a putut fi finalizata in interiorul termenului de valabilitate a ofertei.

Capital