Second Life e urmatorul World Wide Web. Prezent la Picnic08 cu sprijinul Millenium Bank, Cotidianul a stat de vorba cu Philip Rosedale, creatorul Second Life, cea mai in voga lume virtuala, care numara 15 milioane de rezidenti. " Lumile virtuale vor ajunge sa fie tehnologia dominanta in lumea computerelor. Asta se va intampla in urmatorii 10 ani. Lumile virtuale introduc doua lucruri pe care webul nu le are. E prezenta celorlalti, pe care nu o regasesti pe web, unde consumi continut de unul singur", a declarat Philip Rosedale pentru Cotidianul.

Banii investitorilor in fonduri de actiuni s-au evaporat. Fondurile de actiuni au pierdut pana la 60% din banii investitorilor anul acesta, mergand pe mana bancilor si a societatilor de investitii a SIF-urilor. Astfel, cele mai drastice scaderi au fost raportate de fondurile de actiuni care si-au mentinut peste 80% din active in piata actiunilor, scrie Ziarul Financiar.

Cum sa vinzi cand piata scade. Scaderea preturilor pentru locuintele vechi si cel putin stagnarea lor in segmentul locuintelor noi au propulsat in prim-plan nevoia agentiilor imobiliare de a convinge clientul final, arsenalul tehnicilor de marketing fiind astfel mai important ca oricand. Apartamentul mostra reprezinta o tehnica de atragere a clientilor, fiind prezent si in cazul unor proiecte cu mai putin de 200 de locuinte, scrie Business Magazin.

Cel mai scump proiect de mall din Capitala, pe muchie de cutit. Proiect in valoare de 600 de milioane de euro, mallul Parklake Plaza din Bucuresti este blocat sub actiunea concertata a Prefecturii si ONG-urilor, care reclama ilegalitati in documentatie si amplasarea pe spatiul verde. Abandonarea lucrarilor ar aduce dezvoltatorilor pierderi de 100 de milioane de euro, scrie Capital.

Fratii Micula obtin prima victorie a unui investitor privat vs statul roman. Fratii Viorel si Ioan Micula, proprietarii grupului de firme European Drinks, cu afaceri care se apropie de 1 mld. euro in acest an, au obtinut, saptamana trecuta, la Tribunalul Arbitral de la Washington (ICSID), prima victorie a unui investitor privat in fata statului roman, scrie Business Standard.

Mini-automobilul "green", vedeta urmatorului deceniu in industria auto. "Automobilele viitorului", cu un consum redus, bazat pe resurse ecologice, vor deveni realitate cu cel putin 10 ani mai devreme decat se estima, spun analistii. Motivul? Decizia guvernului american de a acorda un ajutor de 25 mld. $ pentru GM, Ford si Chrysler va declansa o adevarata revolutie in industria auto, scrie DailyBusiness.

Primii trei brokeri au facut 30% din piata in septembrie. KBC Securities a continuat sa domine topul intermediarilor de la Bursa, cu tranzactii in luna septembrie ce au cumulat 177,2 mil. lei (48,5 mil. euro), reprezentand peste 13% din totalul celor derulate luna trecuta. Raiffeisen Capital & Investment (RCI) s-a plasat pe locul al doilea, cu un rulaj de 140,1 mil. lei (38,3 mil. euro), scrie Ziarul Financiar.

Un aeroport in calea rechinilor. Declaratiile guvernamentale din ultimele saptamani privind inchiderea sau restrangerea activitatii aeroportului de la Baneasa readuc in discutie interesele imobiliare din zona de nord a Capitalei, precum si problema veche a infrastructurii Bucurestiului si a nevoii de dezvoltare a acesteia. Aeroportul Baneasa reprezinta o miza sociala si electorala, prin cele cateva mii de locuinte afectate de zgomotul avioanelor care decoleaza mai ales la ore tarzii din noapte, scrie Business Magazin.

Cinci dileme pentru micii investitori in vremuri de criza. Expertii recomanda sa fie deschise atat depozite in lei, cat si in euro. Atuurile unui astfel de plasament: cresterea recenta a dobanzilor si garantarea de catre stat a sumelor depuse, pana la un anumit nivel. Altii se gandesc daca este un moment bun pentru contractarea unui credit. Sfatul specialistilor este, in acest caz, sa mai aiba putina rabdare, scrie Capital.

Seat Exeo a fost in sfarsit dezvaluit la Paris. Seat Exeo este modelul cu care spaniolii vor defila dupa salonul auto de la Paris in clasa limuzinelor medii. Masina este construita pe platforma modelului anterior de Audi A4, masoara putin peste 4.5 metri lungime si are un portbagaj de 460 de litri. Limuzina in trei volume Seat Exeo va avea sub capota propulsoare pe benzina cu puteri intre 102 si 180 CP (intre 1.4 litri si 2.0 litri) si diesele intre 120 si 170 de CP, evident nu va lipsi dieselul de 2.0 litri TDI, scrie StiriAuto.

Citeste in Revista presei si:

  • Capital: Gica Popescu: "In perioada asta a pietei imobiliare, ori ne imbogatim, ori ne curatam"
  • Clujeanul: Bechtel: "Mercedes a refuzat Clujul din cauza intarzierilor la autostrada"
  • EvZ: Sorin Ovidiu Vantu: „Criza externa va ieftini traiul romanilor“
  • Gandul: „Alegerile“ YouTube revolutioneaza campania din Statele Unite
  • Romania libera: Vilele cu epoleti ale sefilor politiei
    Cotidianul: Adrian Nastase, infiltrat in orarul scolarilor
  • Descopera: Cele mai temute 10 arme bacteriologice
  • Romania libera: Copilul vandut cu 1.000 de lei are palat si BMW
  • Gandul: Marian Vanghelie si Gigi Becali, „care este” studenti la Drept