Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a dat joi unda verde noilor posturi publice ale SRTv, incluse obligatoriu in grila cablistilor revoltati ca nu au fost consultati anterior de statul roman.

Membrii CNA au stabilit ca TVR3 si TVR Info, ce urmeaza sa fie lansate luna aceasta, vor trebui retransmise in regim “must carry” de catre societatile de cablu, informeaza MEDIAFAX. Potrivit Legii Audiovizualului, orice post finantat de stat e obligatoriu. De cealalta parte, cablistii s-au revoltat ca SRTv le-a comunicat lansarea celor doua posturi in urma cu doar o saptamana si jumatate, fiind nevoiti sa scoata din grila alte posturi, cu care au contracte incheiate pe perioade de trei-cinci ani.

“Imi pare rau ca statul roman lanseaza televiziuni fara sa consulte distribuitorii. Modificarile de grila de programe vor dura, pentru ca avem contracte valide pe perioade de trei-cinci ani pe care trebuie sa le intrerupem.

Nu exista la momentul acesta canale de umplutura pe care sa le putem scoate din grila”, a subliniat Radu Petric, presedintele Asociatiei de Comunicatii prin Cablu, citat de MEDIAFAX. “Problema care deriva este ca va trebui sa vedem ce programe inlocuim, pentru a le face loc in grile. In primul rand, trebuie sa incheiem niste contracte inainte de termen. In al doilea rand, ne trebuie termen de pregatire ca sa refacem grilele de programe”, a explicat el.

Integral in Cotidianul