Criza financiara schimba topul celor mai bogati oameni din lume. Warren Buffett urca pe primul loc. Evenimentele din septembrie au schimbat topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume, informeaza The Telegraph. Astfel, co-fondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, a fost detronat de pe primul loc de Warren Buffett, dupa ce fondul detinut de acesta, Berkshire Hathaway i-a adus 8 miliarde de dolari in 33 de zile de la realizarea topului, in 29 august. Averea magnatului Warren Buffett a urcat astfel la 58 miliarde dolari, in timp ce averea lui Bill Gates a scazut cu 1,5 miliarde dolari, la 55,5 miliarde dolari, scrie Ziarul Financiar.

Criza da fiori turismului romanesc: "Ne aminteste de 11 septembrie". Agentiile de turism romanesti sunt ingrijorate de incertitudinea din jurul crizei economice, care face imposibil de estimat cu cat va scadea turismul romanesc anul viitor. Pentru ca scaderile par imposibil de evitat, in conditiile in care jucatorii din piata vorbesc de efecte similare cu cele care au urmat dupa atacurile teroriste din 2001 din SUA, scrie DailyBusiness.ro

Salariile brokerilor au scazut cu peste 20% in acest an. Inca nu se pune problema somajului in aceasta bransa, dar nu se stie niciodata ce ofera viitorul. Salariile brokerilor la unele case de brokeraj au scazut in ultimul an cu 20-40%, sustin managerii. Iar acest fapt este cauzat in speta de criza financiara, scrie Cotidianul.

BMW planuieste lansarea noului X4. La inceputul acestui an am facut cunostinta cu X6, iar in urma cu o saptamana cu mezinul X1; totusi, acesta nu va fi ultimul episod al acestei saga: la anul, bavarezii vor elibera SAV-ul X4. detaliile de design se pare ca le vor imitia pe cele ale fratelui mai mare X6, ceea ce inseamna ca vom avea de-a face, din nou, cu un soi de hatchback suprainaltat. Modelul va fi construit pe platforma de succes a actualei generatii Serie 3, la fel ca X1 si viitorul X3, informeaza Auto.ro.

Viticultorii primesc 10 milioane de euro in plus. Fondurile UE destinate in acest an viticultorilor, pentru actiuni precum inlocuirea soiurilor, au fost suplimentate cu aproximativ 10 milioane de euro, pana la 35,05 milioane de euro, a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, anunta EVZ.

Apple lanseaza MacBook nou si ieftin. Reteta noii generatii de laptopuri Apple este invaluita in mister, dar jurnalistii americani au aflat ca va fi vorba de un pret mai mic. Cea de-a doua generatie iPhone a survenit in urma unei combinatii de preturi reduse, iar Apple planuieste sa aplice aceeasi strategie si in cazul notebook-urilor pe care le produce. Se estimeaza ca cel mai ieftin notebook din noua generatie se va vinde pentru 800 de dolari, in comparatie cu cei 1.099 de dolari pe care cei interesati trebuie sa-i plateasca in prezent pentru cel mai putin performant model, scrie Cotidianul.

RUF a dezvaluit primul Porsche 911 electric. Tunerul german RUF a dezvaluit un vehicul electric bazat pe modelul Porsche 911. Prin lansarea acestui model, asteptarea fanilor si pasionatilor marcii Porsche a luat sfarsit. Desi este inca un concept, modelul electric 911 (997) este echipat cu un motor electric care dezvolta 204 cai putere si un cuplu monstruos de 650 Nm. Motorul electric ii ofera lui RUF 911 posibilitatea de a accelera de la 0 la 100 km/h in doar 7 secunde. Viteza maxima este de 224 km/h, anunta Automarket.ro

ArcelorMittal Galati inchide cateva sectii si reduce productia. Combinatul ArcelorMittal Galati pregateste restrangerea activitatii in otelarii, laminoare si furnale, reducerea temporara a productiei cu 50%, suspendarea contractelor cu majoritatea subcontractorilor si redistribuirea sau chiar concedierea a sute de salariati, din cauza scaderii comenzilor, potrivit sindicatului Solidaritatea, anunta DailyBusiness.ro

Cumparator de iPhone: barbat, tanar, cu bani. Cumparatorul de iPhone are varsta medie de 31 de ani si venituri cu 26% peste media la nivel national, se arata intr-un studiu intocmit de Solutions Research Group. Mai mult, 72% dintre cumparatorii de iPhone sunt barbati, iar circa 60% au terminat o facultate. Pe deasupra, aproape jumatate dintre cei care opteaza pentru un astfel de terminal au deja un player muzical iPod, produs tot de Apple, noteaza EVZ.