VIDEO: Cele mai intalnite 5 greseli in afaceri. Fie ca sunt la inceput, fie ca au ani buni de activitate, multe afaceri esueaza. Si asta pentru ca intreprinzatorii fac o serie de greseli. Asa ca, ne-am propus sa va impartasim din experienta unor afaceristi de succes. Pericole care va pandesc afacerea, dar si modalitatile de a le elimina, anunta Capital.

Cea mai valoroasa actiune bursiera din istorie. Sunt visul oricarui investitor: acele actiuni pe care le cumperi pe nimic si care apoi urca vertiginos, transformandu-i pe cumparatori in milionari. Pentru o mana de investitori care au cumparat si vandut actiunile potrivite la momentul potrivit, visul a devenit realitate. Publicatia britanica Times a realizat un top al celor mai bune actiuni de investit ale tuturor timpurilor, scrie Ziarul Financiar.

Guvernul britanic plateste 6% dobanda romanilor la lira sterlina. Royal Bank of Scotland (RBS), banca intrata recent in Romania prin achizitia diviziei locale a ABN AMRO, a venit cu prima oferta de depozite in lire sterline de pe piata romaneasca. Potrivit unui comunicat al bancii, RBS ofera o dobanda de 4,89% pe an pentru depozitele constituite pe o saptamana, termen oarecum inedit pentru ofertele standard ale bancilor din Romania care practica, in general, drept cea mai scurta scadenta, depozitele pe o luna. Pentru depozitele in lire constituite pe o luna dobanda este de 5,09%, aceasta urcand pana la 6,05% pentru depozitele constituite pe 12 luni, scrie Cotidianul.

Constructiile de case din SUA au scazut in septembrie pana aproape de minimul ultimilor 17 ani, pe fondul reticentei constructorilor din cauza declinului din sectorul imobiliar, iar licentele de constructie s-au redus pana aproape de nivelul minim al ultimilor 27 de ani. Constructiile de case noi au scazut in septembrie cu 6,3%, la o rata anuala ajustata de 817.000 unitati, conform datelor departamentul american de comert. Cifrele se situeaza sub nivelul de 880.000 de locuinte estimat de analisti, noteaza Business Standard.

Mazda BT-50 facelift va fi lansat in Romania luna aceasta. Mazda a lansat in Europa versiunea facelift a modelului pick-up Mazda BT-50, care va fi disponibila si in Romania la sfarsitul acestei luni. Autovehiculul beneficiaza atat de elemente noi de design exterior si interior, cat si de imbunatatiri tehnice. Mazda BT-50 facelift va avea in Romania preturi de pornire cu toate taxele incluse de 17.490 euro, pentru versiunea cu tractiune spate, si de 24.390 euro, pentru versiunea cu tractiune integrala, scrie StiriAuto.ro

Cat plateste un manager pentru amenajarea biroului propriu. Suma alocata de un manager din Romania pentru amenajarea propriului birou variaza intre 2.000 si 10.000 de euro, in functie de marimea organizatiei, cultura organizationala si industria in care activeaza acesta, sustin specialistii din domeniu. Dezvoltarile imobiliare se pare ca iau fata altor industrii si la capitolul amenajari de birouri. Cea mai mare comanda a companiei de specialitate Hansen, in valoare de 15.000 euro, a venit din partea unui manager de dezvoltari imobiliare, informeaza DailyBusiness.

Cosmin Bordea: "Un HR manager nu e duhovnicul intreprinderii". In HR posturile de acum tind sa devina extrem de ingineresti si exista curentul acesta inspaimantator de a deveni un maestru al formularelor. Cosmin Bordea (31 de ani), director operational Fresenius NephroCare Romania, liderul de piata in domeniul serviciilor private de dializa, crede in necesitatea de a fi un bun psiholog in resurse umane si nu exclude posibilitatea de a deveni candva "life coach". Pana atunci, timpul liber si-l imparte intre lumea subacvatica si pipe, scrie Ziarul Financiar.

Masina care se conduce singura e aproape. Un grup de cercetatori a realizat un sistem de transport experimental in care masinile se "conduc" singure prin oras. Masina care se conduce singura, unul dintre visurile dintotdeauna ale omenirii, este pe cale sa devina realitate. Deocamdata, sub forma unui sistem de transport in comun. O echipa de cercetatori americani a pus bazele unui sistem de transport de oras cu masini autoghidate in care pasagerii intra si coboara ca in cazul unui autobuz normal, diferenta fiind facuta de faptul ca cel care isi doreste acest tip de transport va putea sa aleaga adresa si destinatia exacta la care vrea sa ajunga. Masinile circula in sir indian, lipite, ele "desfacandu-se" doar in momentul in care una dintre masinile grupate trebuie sa ajunga intr-o destinatie diferita de celelalte, scrie AutoMarket.

Gap vrea sa-i imbrace si pe romani. Gap, unul dintre cei mai mari retaileri internationali de imbracaminte, accesorii si produse pentru ingrijire personala, si-ar putea deschide anul viitor mai multe magazine in Romania, Bulgaria si Mexic, conform unor acorduri de franciza deja incheiate, a anuntat compania, anunta EvZ.

KFC Romania: 100.000 euro pentru promovarea la metrou. Lantul de restaurante KFC Romania va investi anul acesta 100.000 euro in mai multe campanii publicitare desfasurate in metroul bucurestean, care includ afisarea de informatii despre produsele noi pe manerele din trenuri, au declarat vineri reprezentantii companiei. Prima parte a campaniilor ruleaza in intervalul 22 septembrie - 21 octombrie, pe traseul Magistrala II - Depoul IMGB, unde pe manerele din trenuri au fost aplicate reclamele KFC. Partea a doua a campaniei va fi reluata pe 15 noiembrie cu o durata de o luna, scrie DailyBusiness.

Tinerii vor joburi banoase in IT, finante si constructii. Mii de studenti si absolventi au participat, ieri, la Salonul Carierelor de Viitor, organizat la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Pozitiile de ingineri, game testers, asistenti contabil, programatori si casiere au fost cele mai „vanate“ de catre tinerii prezenti la eveniment. Mi-am depus CV-ul pentru pozitia de game tester, scos la concurs de catre firma Ubisoft. Timpul liber mi-l petrec jucandu-ma la calculator. Sa pot face si la servicu ceea ce fac acasa mi se pare ideal. Mai ales ca pe un astfel de post poti sa ajungi sa castigi lejer peste 1.000 de euro“, a marturisit un student in anul II la informatica pentru EvZ.

Pretul energiei electrice s-ar putea dubla in cinci ani. Energia electrica produsa de termocentralele pe carbune si-ar putea dubla pretul pana in 2013, pe fondul introducerii cheltuielilor cu emisiile poluante cu efect de sera. „Din 2013, costurile producatorilor de energie pe carbune s-ar putea dubla, pentru ca la costul energiei se vor adauga si costurile integrale ale emisiilor de CO2, iar asta ar putea afecta competitivitatea economiei si va genera costuri sociale, afectand cetatenii”, a declarat vineri Gabriel Baleanu, expert in cadrul Directiei de politici energetice din Ministerul Economiei si Finantelor, scrie Gandul.

Din 21 octombrie, abonatii de telefonie mobila pot sa-si schimbe operatorul, pastrandu-si numarul. Din 21 octombrie, utilizatorii de serviciile de telefonie mobila pot renunta la un operator in favoarea altuia fara sa fie nevoit sa-si schimbe numarul. Majoritatea operatorilor din piata sunt optimisti si sustin ca portabilitatea numerelor in retea nu va face decat sa intensifice concurenta din piata. „Asa cum demonstreaza si studiile de piata, utilizatorii isi aleg operatorul de telefonie in functie de criterii precum nevoile de comunicatii ale acestora, calitatea serviciilor, experienta de utilizare a produselor si serviciilor, acoperirea retelei sau atractia brandului. Prin urmare, nu ne asteptam ca portabilitatea numerelor sa schimbe preferintele utilizatorilor“, a declarat Liliana Solomon, director general al Vodafone Romania, citata de Gardianul.

VIDEO Audi R8 Spider spionat. Audi R8 Spider a fost surprins la teste, insotit de un Lamborghini portocaliu si de un Porsche Cayenne Turbo. Exceptand plafonul retractabil din material textil, Audi R8 Spider este o copie aproape fidela a fratele sau coupe. Vehiculul de 420 CP este dotat cu sistemul de transmisie cu dublu ambreaj (DSG) R-Tronic. Audi R8 Spider va fi prezentat oficial publicului la salonul auto de la Los Angeles sau la cel de la Detroit, anunta StiriAuto.ro

Imprimanta 3D – urmatorul pas pentru designerii si artistii digitali. Conceptul de imprimanta 3D poate ca nu impresioneaza prea mult, insa atunci cand creezi un obiect in AutoCAD si ti se spune ca poti sa-l printezi in 3 dimensiuni, mai mult ca sigur ca ai fi interesat. Alaris 30 este un mic monstru de 83 de kilograme care poate ocupa un birou intreg, insa este in stare sa reproduca obiecte de pe ecranul monitorului cu dimensiuni maxime de 30x20x15 cm. Materialul folosit este un polimer care se intareste atunci cand este expus unor raze ultraviolete. Cu o rezolutie de 600x600 DPI, cele doua capete de printare depun punctele de material in straturi cu grosimea de 28µ, informeaza go4it.ro