Apartamentele din Bucuresti au devenit de trei ori mai inaccesibile in ultimii sase ani. In 2002, cu salariul mediu din Capitala se putea achita un apartament cu doua camere in 66 de luni, in timp ce in prezent un bucurestean care castiga salariul mediu are nevoie de 200 de luni pentru a-si cumpara aceeasi locuinta, dar cu sase ani mai veche, scrie Ziarul Financiar.

Efectul Fitch - Atentie la costul creditelor in euro! Costul finantarilor in euro atrase de bancile din Romania din strainatate s-ar putea scumpi cu 2,5-3 puncte procentuale, ceea ce se va reflecta in majorarea cu 3-4 puncte procentuale a dobanzilor la creditele in euro accesate de romani, in urma deciziilor agentiilor de evaluare Fitch si S&P de a cobori ratingul Romaniei, scrie Business Standard.

Criza de lichiditati urca dobanzile la depozite. Criza financiara se reflecta in sistemul bancar autohton printr-o nevoie crescuta de lichiditati, sustin analistii economici. Ca urmare, tot mai multe banci au declansat in ultima perioada o cursa a cresterii dobanzilor la depozite menita sa atraga lichiditatile necesare, scrie Capital.

Inca 70.000 de bancheri de pe Wall Street isi vor pierde slujba. Executivii si analistii afirma ca numarul noilor concedieri s-ar putea ridica la 70.000 in cadrul bancilor americane si se adauga la cele 150.000 de posturi deja eliminate in sectorul financiar la nivel global, scrie Financial Times, citat de Ziarul Financiar. Concedierile se vor concentra in industria de investment banking si in cadrul departamentelor de tranzactii, sectoare ce au fost lovite sub centura de inghetul pietelor de capital, de colapsul pietei de fuziuni si achizitii si al celei de finantare.

ANL scoate 320 de apartamente mult sub pretul pietei. ANL va incepe miercuri, la ora 10:00, contractarea prin credit ipotecar a 320 de apartamente in cartierul „Henri Coanda”. Sunt 98 de apartamente cu o camera si 222 de apartamente cu doua camere, distribuite in opt blocuri cu cel mult trei etaje. Pretul unei garsoniere este de 46.800 de euro, iar cel al unui apartament de doua camere - 78.000 de euro, scrie Cotidianul.

Daiso, ''IKEA produselor japoneze". Supranumit ''IKEA produselor japoneze'', conceptul de magazine cu pret unic Daiso a fost adus cu discretie in Romania de Dragos Cinca, fondatorul Flamingo. Cinca a lansat businessul anul trecut, inainte de criza. Atunci, probabil, nu banuia un atu esential al afacerii: Daiso este un business care infloreste in perioadele de criza, scrie Money Express.

YouTube.com va deveni o adevarata televiziune online. Pe 22 noiembrie, YouTube.com va transmite live un concert de la San Francisco, prin care marcheaza transformarea sa intr-o veritabila televiziune online. Pana la sfarsitul acestei luni, utilizatorii din intreaga lume ai aceluiasi site vor putea viziona pelicule intregi produse de studiourile americane de film Metro-Goldwyn Mayer (MGM), scrie Romania libera.

Topul fraudelor cu fonduri UE. Banii europeni au fost deturnati catre directii bizare, dar si pentru cumpararea unor masini de lux. Pe baza unui raport al Curtii Europene de Conturi privind anul financiar 2007, organizatia britanica Open Europe a intocmit un Top 100 al fraudelor. Printre cele mai remarcabile cazuri de irosire a fondurilor de la bugetul comunitar se regasesc achizitia unui Ferrari din bani destinati pentru panouri solare, constructia unui bordel, amenajarea unei partii in plina campie, unde ninge extrem de rar, sau cultivarea unor fructe care nu au existat niciodata, scrie Adevarul.

Dragos Stanca: Concurenta in publicitatea online va creste considerabil in 2009. Un interviu "la cald" in DailyBusiness despre trecerea in sistemul de monitorizare SATI a principalilor publisheri din Romania, despre o posibila "reteta a succesului" pe piata online, dar si ce proiecte de internet sunt in plan la Realitatea-Catavencu, cu Dragos Stanca, managing director new media division din cadrul Realitatea-Catavencu.

Topul european al firmelor HR. Compania de consultanta Mercer ocupa primul loc intr-un top al celor mai prestigioase firme de resurse umane din Europa, potrivit unui sondaj realizat de Vault.com, site specializat in management HR. Mercer este urmata in topul notorietatii de Towers Perrin, Watson Wyatt si Deloitte, scrie Business Report.

Doar o dublare rapida a pretului actiunilor ar crea premisele unei stabilizari a Bursei. Pentru ca Bursa sa se stabilizeze din cadere, pe termen scurt acest lucru ar fi posibil numai dupa o apreciere de doua ori a cotatiilor actuale din piata, in conditiile in care principalii indici au pierdut jumatate din valoare in ultimele luni, arata indicatorul de analiza tehnica a mediei mobile din ultimele 200 de sedinte pe principalul indice BET, scrie Ziarul Financiar.

Impact devastator. Peste 90% din capitalizare a pierdut dezvoltatorul imobiliar Impact in ultimele 15 luni, pe fondul caderii generalizate a bursei si al blocajului de pe piata imobiliara. E una dintre cele mai dramatice deprecieri de la BVB. Dar actionarii companiei nu se dau batuti si se gandesc la cateva solutii pentru a iesi din criza, scrie Money Express.

Dacia Sandero - Masina Anului 2009. Un juriu format din membrii Uniunii Ziaristilor si Editorilor Auto din Romania (UZEAR) a acordat, in urma a doua sesiuni de votare secrete, titlurile de Masina Anului 2009 si Designul Anului 2009. Pentru Masina Anului 2009 au votat 35 de jurnalisti romani specializati in domeniul auto de la publicatii locale si nationale, din presa scrisa, online, radio si TV, scrie 24auto.ro

Nou concurent pentru Logan? Toyota intra in cursa pentru masini ieftine. Toyota Motor Corp. se alatura in cursa pentru masini ieftine si va construi un vehicul in valoare de 5.000 de dolari ce va fi comercializat pe pietele emergente, precum India si Brazilia. Aceasta decizie plaseaza Toyota in competitie cu Nissan-Renault si Tata Motors, companii ce tintesc pietele emergente cu masini ieftine precum Logan, respectiv Nano, scrie Capital.

Volkswagen pregateste o sportiva cu motor pozitionat central pentru 2009. Este un vehicul cu calitati profund sportive, construit, se pare, pe o platforma provenita de la Audi R8, deci cu propulsor montat central. Volkswagen a prezentat in 2003 un astfel de concept pe care l-a numit Concept R, scrie StiriAuto.

Castile de MP3 playere ar putea opri pacemaker-ele. Castile folosite in cazul player-elor MP3 digitale, precum iPod, ar putea interfera cu pacemaker-ele pentru inima si cu defibrilatoarele implantate, au anuntat mai multi cercetatori americani. Player-ele MP3 nu reprezinta, ele insele, o amenintare pentru aceste dispozitive, folosite pentru a regla ritmul inimii, scrie Chip.ro.