Bancpost a desfiintat postul vicepresedintelui Lucian Isar. Bancpost a desfiintat functia de vicepresedinte executiv detinuta de Lucian Isar, incepand din data de 24 noiembrie 2008. Decizia bancii face parte din programul de restructurare a activitatilor de wholesale banking al institutiei si urmeaza sa fie inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, anunta Capital.

Doru Lionachescu: “BNR este cu trei-sase luni in urma economiei reale”. Unul dintre cei mai activi playeri de pe piata tranzactiilor, bancherul de investitii Doru Lionachescu, afirma intr-un interviu in exclusivitate pentru Business Standard ca Banca centrala a reactionat pana acum defazat in raport cu evolutia in Romania a crizei globale.

Dezvoltatorii de apartamente ieftine, primii care lasa la pret. Dezvoltatorii imobiliari cu un portofoliu de apartamente relativ ieftine, de 1.000-1.200 euro/metru patrat, sunt primii care au anuntat reduceri de preturi de 10-15%, anunta Ziarul Financiar.

Daca-i intrebam pe exportatori, suntem deja in recesiune. Exporturile au intrat deja in recesiune, iar povara deficitului comercial ar putea atarna greu in eforturile Romaniei de a evita scaderea economica, declara, pentru DailyBusiness.ro, reprezentantii exportatorilor. Potrivit datelor ANEIR, exporturile in afara UE s-au redus cu 50% in acest an, iar cele intra-comunitare au scazut cu pana la 35%.

Profit de 1 miliard de euro pentru banci. Cele 42 de banci de pe piata romaneasca au obtinut, in primele trei trimestre ale acestui an, un profit net de 3,632 miliarde de lei (echivalentul a aproape un miliard de euro), potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR), scrie Adevarul.

Petrolul intr-o lume cruda. Care va fi efectul unui baril la 50 de dolari? Este momentul sa ne uitam acum cu mult mai multa atentie spre energiile verzi sau dimpotriva? Business Magazin a incercat sa afle cum vad companiile petroliere romanesti anul 2009 si unde considera acestea ca ar trebui sa se situeze un pret corect al barilului.

Premierul maghiar nu vrea ca rusii sa controleze grupul OTP. Premierul maghiar Ferenc Gyurcsany si-a manifestat ingrijorarea fata de posibilitatea ca grupul OTP Bank sa fie detinut de o companie controlata de un stat strain. Intr-un interviu acordat postului infoRadio, Primul-ministru a declarat ca "nu mi-ar placea deloc daca prima banca din Ungaria ar fi controlata de cineva ale carui afaceri si intentii nu sunt clare. Acest lucru ma ingrijoreaza si as face orice pentru a preveni asa ceva", citeaza Capital.

Fondatorul Mozilla: Firefox este folosit zilnic de 600.000 de romani. Tristan Nitot, francezul care contribuit la nasterea browser-ului Firefox, pe baza muncii pe care a depus-o anterior la "defunctul" Netscape, a discutat cu DailyBusiness.ro despre batalia dintre browsere, cote de piata a Mozilla in Romania si numar de utilizatori, problemele cu care se confrunta compania in concurenta cu Internet Explorer.

Exportatorii ar putea trimite in somaj 300.000 de angajati. Numai in acest an, in industriile pielariei, confectiilor si tricotajelor au fost disponibilizati 50.000 de angajati. Foarte putine companii care lucreaza pentru export au mai primit comenzi pentru anul 2009, scrie Romania libera.

Bancile ingheata creditele de peste 100 mil. €. Este aproape imposibil ca bancile din Romania sa mai acorde credite mari companiilor, de peste 100 mil. euro, deoarece sunt greu de finantat in valuta, recunosc bancherii romani. Mai mult, unii bancheri din top cinci, dupa active, a caror activitate pe corporate era pana mai ieri efervescenta, au inghetat, in acest moment, creditarea companiilor cu sume mari, scrie Business Standard.

Ce va face CEC cu injectia de 235 mil. euro de la stat. Statul va injecta 450 de milioane de lei (117 milioane de euro) in capitalul CEC Bank in primul trimestru din 2009, vazand un rol decisiv al bancii in procesul de creditare a economiei, in timp ce managementul are in vedere finantarea procesului de rebranding, scrie Ziarul Financiar.

Prima asigurare pentru telefoane mobile. Pentru 7 lei pe luna, clientii magazinelor Say, partener Orange, isi vor putea recupera telefonul daca acesta este furat. In cazul furtului telefonului, AIG il va despagubi pe asigurat, inlocuindu-i terminalul mobil care i-a fost furat cu unul de acelasi tip. Daca acelasi model de telefon nu mai este disponibil, acesta poate fi inlocuit cu un alt terminal mobil, scrie Evenimentul Zilei.

Online-ul local, tinut in loc de lipsa de know-how. Piata romaneasca de publicitate ar fi putut fi de zece ori mai mare in acest an, astfel incat sa atinga 150 mil. euro , daca ar fi functionat dupa parametrii industriei din Franta, a declarat antreprenorul francez de origine romana Alexandre Almajeanu, citat de Business Standard.

Cat de sigur e scaunul din masina ta? EuroNCAP a testat pentru prima oara securitatea automobilelor, in mod special a scaunelor, in cazul unui impact din spate. Surprinzator, doar 5 din cele 25 de scaune testate au primit calificative maxime din partea EuroNCAP: Volvo XC60, Alfa Romeo Mito, Volkswagen Golf VI, Audi A4 si Opel Insignia, scrie AutoNews.

Oficial: iata noile Audi A5 si S5 cabrio! Dupa o lunga asteptare si o serie parca interminabila de poze-spion si randari, Audi a dezvaluit in sfarsit noile modele A5 si S5 cabrio, care isi vor face debutul mondial de abia in luna martie anul viitor, in cadrul Salonului Auto de la Geneva . Spre deosebire de rivalii BMW Seria 3 cabrio, Infiniti G37 cabrio si Lexus IS 250C, Audi nu a optat pentru un hardtop retractabil, ci pentru un plafon textil clasic, care se coboara in 15 secunde si se pliaza la loc in 17 secunde, scrie auto.ro (vezi galerie foto)