Oportunitatile crizei: Terenurile, o investitie profitabila? Scaderea pretului la terenuri va fi ceva mai mica in ansamblul pietei imobiliare, iar situatia actuala de pe piata ofera numeroase oportunitati de investitie, sustin specialisti in domeniu. „Criza financiara ii afecteaza, in primul rand, pe cei care au facut investitii bazate doar pe zvonuri sau pe cei care au cumparat terenuri in speranta ca vor obtine coeficienti urbanistici foarte buni”, a explicat Valeriu Ichert, manager of Land Department CB Richard Ellis | Eurisko, citat de Capital.

Dragulin, BNR: Tranzactiile interbancare vor fi garantate de Guvern daca va fi nevoie. In situatia in care ar persista o criza pe piata interbancara, de genul celei existente in luna octombrie, cu o blocare de durata a pietei, tranzactiile interbancare ar putea sa fie garantate prin interventia Guvernului, potrivit directorului directiei Stabilitate Financiara din BNR, Ion Dragulin. "Daca ne-am inselat si neincrederea se va reinstala cu caderea operatiunilor interbancare, tranzactiile interbancare pot fi garantate", a spus Dragulin, citat de Ziarul Financiar.

O firma romaneasca de IT sfideaza criza. Cresterea afacerilor de 28 de ori a impus producatorul de software AROBS Transilvania pe locul sapte in Europa Centrala in topul celor mai dinamice firme de IT. O companie specializata in tehnologia informatiei, AROBS Transilvania Software, sfideaza criza financiara internationala, isi mareste profitul si se extinde in regiune. Firma, care se bizuie pe experienta a zece informaticieni care s-au repatriat dupa ce au lucrat in multinationale, este una dintre cele mai dinamice companii din Europa. Potrivit unei analize a companiei de consultanta Deloitte, aceasta a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 2.722,34% in ultimii cinci ani. Astfel, AROBS a intrat in topul realizat de Deloitte al celor mai dinamice companii din domeniul tehnologiei informatiei. AROBS se afla pe locul sapte al companiilor din Europa Centrala si pe locul 49 in topul companiilor din regiunea care include Europa Centrala, Europa de Est si Orientul Mijlociu, scrie Romania Libera.

Piata romaneasca de leasing va creste cu cel mult 10% in 2009. Piata romaneasca de leasing va creste in 2009 cu cel mult 10%, intr-un scenariu optimist, daca se va pastra un nivel al finantarilor similar celui din acest an pe segmentele de vehicule, echipamente si imobiliare, a declarat secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu. Ea a tinut sa precizeze ca este o opinie personala si nu reprezinta o estimare in calitate de secretar general al Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB), scrie Business Standard.

SATI a inceput publicarea zilnica a datelor de trafic. Biroul de Audit al Tirajelor (BRAT) a inceput publicarea pe site-ul Sati.ro a rezultatelor de trafic la nivel zilnic si saptamanal. Decizia de publicare pe www.sati.ro a acestor rezultate a fost luata de catre Adunarea Generala a Departamentului Internet al BRAT, in sedinta sa din 4 noiembrie, cu scopul de a raspunde nevoii de informatii transparente, comparabile si de actualitate privind traficul site-urilor web, conform reprezentantilor BRAT, scrie DailyBusiness.ro

Restaurantele romanesti in 2009: Note de plata mai mici si posibila recesiune. In contextul crizei financiare mondiale, piata restaurantelor din Romania nu va fi ocolita de efecte, fiecare jucator urmand sa le resimta in mod diferit. Una din repercursiunile acestei crize ar putea fi reducerea consumului clientilor in restaurante, spune pentru DailyBusiness.ro proprietarul lantului de restaurante La Mama. Pe fondul crizei ar putea scadea valoarea notei de plata, adica oamenii vor veni in continuare la restaurant, dar vor prefera sa consume mai putin, a spus Catalin Mahu, proprietarul La Mama, noteaza DailyBusiness.ro

CE nu a fost informata despre decizia de a majora taxa auto la masinile rulate. Purtatorul de cuvant al comisarului UE pentru Taxe si Uniune Vamala, Maria Assimakopoulou, a declarat, vineri, ca masurile referitoare la majorarea de pana la trei ori a taxei pentru masinile rulate nu au fost prezentate oficial iar Comisia nu a fost informata despre acestea, informeaza Ziarul Financiar.

Moscova, cel mai scump oras din Europa, Bucurestiul - locul 72. Cel mai scump oras din Europa pentru expati este Moscova, conform unui clasament realizat de catre compania britanica ECA International. Conform clasamentului mentionat, Bucurestiul ocupa pozitia a 72-a, coborand 18 locuri fata de anul trecut. Acest clasament este foarte important pentru expati deoarece in functie de locul pe care se afla orasul in care lucreaza primesc compensatii din partea companiei-mama, scrie Capital.

Un virus informatic ii ameninta pe utilizatorii Facebook. Cei aproximativ 120 de milioane de utilizatori ai retelei Facebook sunt tintele unui virus informatic numit “Koobface”. Acest virus foloseste reteaua de socializare pentru a infecta calculatoarele utilizatorilor si pentru a aduna informatii personale, cum ar fi numarul cartilor de credit. “Alte cateva atacuri cu virusi au avut loc asupra Facebook, hackerii incercand sa-si faca astfel publicitate”, a declarat purtatorul de cuvant al Facebook, Barry Schnitt. Potrivit lui Schnitt, un foarte mic procent de utilizatori ai retelei au fost infectati de atacurile informatice. “Atacurile sunt in crestere, comparativ cu alte amenintari trimise prin e-mail”, a spus Craig Schmugar, un specialist in informatica, referitor la situatia Facebook, scrie Gardianul.

AIG sfideaza criticile legislatorilor si dubleaza salariile executivilor pentru 2009. American International Group (AIG), ale carui bonusuri au atras atentia mass-media si a legislatorilor americani, dupa ce asiguratorul a primit fonduri guvernamentale pentru a nu intra in faliment, a anuntat ca va face plati care vor dubla salariile unor manageri seniori, conform unor surse anonime citate de New York Post, noteaza Ziarul Financiar.

Cardul de credit ia fata creditului. In perioada de criza, dar si dupa noile norme BNR, cardul de credit a devenit o sursa de bani mult mai rentabila decat imprumutul bancar. Cardul de credit a inceput sa fie o alternativa tot mai viabila pe timp de criza, in conditiile in care creditul de nevoi personale este tot mai greu de accesat. „Lumea se va orienta tot mai mult catre cardurile de credit, datorita faptului ca acestea sunt mult mai accesibile decat un credit de nevoi personale“, a declarat Lucian Anghel, economistul-sef al BCR, scrie EVZ.

BMW isi schimba sistemul de notare. BMW va introduce indicativul sDrive pentru modelele sale care beneficiaza de tractiune spate si nu de sistemul xDrive. BMW cauta sa isi diferentieze mai bine propriile modele si se pregateste sa introduca un nou sistem de notare a versiunilor. Potrivit unor informatii neoficiale, BMW a inregistrat o noua sigla, botezata sDrive, care va fi cel mai probabil utilizata pentru modelele cu tractiune pe o singura axa, respectiv cea posterioara, anunta AutoMarket.ro

350.000 de euro stransi din brazi facuti din perne, ursuleti de plus, pene, manusi si tacamuri. Designeri, politicieni, oameni de afaceri si vedete au luat parte, joi seara, la Festivalul Brazilor de Craciun. La cea de-a opta editie a Festivalului Brazilor de Craciun, organizata de Fundatia “Salvati Copiii” si gazduita de Andi Moisescu, Andreea Raicu si Lucian Mandruta, s-au strans fonduri in valoare de aproximativ 350.000 de euro, bani care vor ajunge la copiii nevoiasi din Romania. Evenimentul a reunit, pentru cateva ore, personalitati din lumea sportului, a modei, a politicii si vedete autohtone, precum Amalia si Ilie Nastase, Mihaela si Mircea Geoana. 18 braduti, creatii a tot atator designeri vestimentari, au fost scosi la licitatie, scrie Cotidianul.

Standardele mai restrictive la credite pun probleme companiilor. Standardele si termenii de creditare in cazul companiilor au devenit mai restrictive in trimestrul trei al acestui an, iar asteptarile bancilor sunt de accentuare a inaspririi acestora in ultimul trimestru, in special in ceea ce priveste creditele pe termen lung. "Standardele de creditare au devenit mai restrictive. Asteptarile pentru trimestrul patru sunt de accentuare a inaspririi standardelor, in special la creditele pe termen lung. In structura, IMM-urile au inregistrat o inasprire a standardelor de creditare mai accentuata decat in cazul companiilor mari, tendinta evidentiata inca din trimestrul doi", potrivit sondajului realizat de BNR in randul institutiilor de credit, anunta Curentul.

Spionat: Noul Porsche Cayenne 2011. Noua generatie Porsche Cayenne va avea dimensiuni ceva mai mici comparativ cu versiunea actuala si va imparti platforma cu viitoarele Volkswagen Touareg si Audi Q7. Evident, vom vorbi si despre consumuri de combustibil sensibil mai mici. De fapt, noul Cayenne va fi atat de "mic", incat i-a determinat pe unii sa creada ca va folosi platforma lui Audi Q5, insa preocuparea lui Porsche vizavi de soarta planetei nu se va opri aici: pentru a rezolva comentariile conform carora Cayenne este “o bestie care consuma mult”, SUV-ul va include, pe langa clasicele versiuni pe benzina, si echipari cu motoare diesel si chiar propulsii hibride, scrie Auto.ro

AutoLabo a creat un pachet estetic pentru Toyota Prius. O casa de tuning din Japonia a creat un pachet estetic pentru hibridul Toyota Prius. Cine a spus ca hibridele nu pot fi modificate? Japonezii de la AutoLabo au creat un pachet estetic pentru Toyota Prius. Conform declaratiilor niponilor, kit-ul mareste aerodinamicitatea modelului. Pachetul contine bare de protectie si praguri laterale gandite sa ofere un coeficient aerodinamic mai bun si totodata un aspect mai interesant lui Prius. Bara fata are o priza de aer supradimensionata, precum si doua proiectoare, informeaza AutoMarket.

Nissan prezinta conceptul NV2500. Nissan a dezvaluit oficial conceptul NV2500, un vehicul multi-task construit in special pentru piata nord-americana, prin intermediul caruia constructorul japonez isi face intrarea in segmentul utilitarelor. Multi-functionalitatea si durabilitatea sunt cuvintele care descriu designul interior, in opinia Nissan capabil sa se ridice la inaltimea cererilor clientilor sai. Bazat pe o versiune modificata a camionetei Titan, conceptul beneficiaza de o statie de lucru PC, o masa pliabila, multe compartimente de depozitare precum si de un mini “atelier” de lucru, scrie Auto.ro