Imobilele au pierdut o treime din valoare, pe fondul crizei. Valoarea proprietatilor imobiliare, de tip mall, birouri, locuinte sau chiar terenuri, a scazut de la inceputul acestui an, in medie, cu 30-35%, dupa ce, din 2004, a crescut constant cu cate 15% pe an, a declarat pentru Business Standard Bogdan Georgescu, managing partner in cadrul Colliers International. In aceste conditii, valoarea actuala a imobilelor a revenit la perioada din 2005, scrie Business Standard.

Impozitul pe vanzarea caselor nu mai tine cont de realitate. Notarii cer actualizarea expertizelor privind valoarea de circulatie a imobilelor in functie de fluctuatiile inregistrate pe piata imobiliara. Cu toate ca valoarea imobilelor a scazut, din cauza blocajului existent pe piata imobiliara si a lipsei de lichiditati, valoarea de impozitare a tranzactiilor la notariate a ramas ridicata, scrie Romania libera.

Germania va trece prin cea mai grava recesiune din istoria sa. Germania sta in fata celei mai grave recesiuni economice din istoria sa, potrivit unui studiu realizat de Institutul pentru Cercetari Economice Rhineland-Westphalia (RWI). Anuntul vine dupa ce Banca Mondiala a preconizat un declin mult mai accentuat al economiei mondiale, scrie Capital.

Expatii accepta salarii mai mici cu 3.000 de euro. Managerii straini care vor sa vina sa lucreze in Romania accepta pachete salariale cu 20-30% mai mici decat in urma cu cateva luni, spun consultantii in executive search. Executivii straini care vor sa lucreze in Romania nu mai au statut de expati, ca inainte de criza economica, ci sunt pur si simplu straini care au ramas fara job sau care sunt amenintati de restructurari in tarile in care lucreaza, scrie Ziarul Financiar.

Opulenta inca ii atrage pe bogatii romani. Chiar si pe timp de criza, miliardarii autohtoni nu se tem sa cheltuiasca zeci de mii de euro pe obiecte de lux pentru a epata. Organizatorii de targuri de lux din intreaga lume au sfidat criza financiara si n-au renuntat nici anul acesta la evenimentele deja consacrate. Ceea ce se dorea a fi replica fidela a targurilor internationale din renumita serie „Millionaire Fair“, evenimentul organizat de Romexpo si Eurexpo, „Luxury Show“, este mai degraba un eveniment monden, scrie Adevarul.

Microsoft ataca Yahoo! Messenger pe piata romaneasca. Dupa ce si-a consolidat pozitia ca una dintre filialele cu cea mai mare crestere din Europa Centrala si de Est, Microsoft Romania intra intr-o noua etapa, in care atentia companiei va fi indreptata si asupra segmentului consumer. Noua strategie de business coincide cu numirea in functia de country manager a lui Calin Tatomir, chiar el consumator de gaming si produse de entertainment, scrie Capital.

Ferrari aduce cel mai nou model si pariaza pe afaceri de 10 mil. euro. Forza Rossa, partenerul Ferrari pe piata locala, a inregistrat la inceputul acestei luni prima comanda oficiala pentru modelul F430 16M Scuderia Spider, care va fi livrat in cursul anului viitor. Pretul de baza al acestui model care reprezinta versiunea cabrio a celei mai puternice versiuni a modelului F430 - Scuderia, este de 216.542 de euro, fara TVA, scrie Ziarul Financiar.

Romania, „vulnerabila“ in fata globalizarii. Intreaga Romanie, cu exceptia regiunii Bucuresti-Ilfov, este extrem de vulnerabila in fata efectelor globalizarii, din cauza lipsei de forta de munca inalt calificata si, implicit, a lipsei de activitati cu valoare adaugata, spune un studiu al Comisiei Europene prezentat, marti, de comisarul pentru politica regionala Danuta Hubner, scrie Evenimentul Zilei.

Pressing bancar pentru relaxarea creditarii. Bancherii se duc saptamana viitoare cu jalba-n protap la BNR, in speranta de a obtine o relaxare a creditarii, in noile conditii ale crizei financiare, insa analistii economici estimeaza ca imprumuturile vor ramane in continuare scumpe. In replica, fostul presedinte al CEC, analistul economic Eugen Radulescu, sustine ca nu normele BNR sunt problema, ci lipsa de lichiditati a bancilor, scrie Gandul.

Euromedic a preluat Nefromed pentru aproximativ cinci milioane de euro. Furnizorul de servicii medicale Euromedic a intrat pe piata locala de dializa prin preluarea companiei Nefromed, care detinea doua clinici de profil, la Cluj si Alba Iulia. Anca Petca, presedintele Euromedic Romania, nu a dorit sa dea publicitatii valoarea tranzactiei, insa, conform informatiilor din piata, aceasta s-ar situa in apropierea sumei de cinci milioane de euro, scrie Business Standard.

Cele mai bune jocuri din noiembrie si decembrie. In conditiile in care ne apropiem cu pasi repezi de Craciun, am aruncat o privire la unele dintre cele mai bune jocuri care vor fi disponibile pe rafturile magazinelor, de sarbatori. Va prezentam cele mai importante lansari ale lunilor noiembrie si decembrie, scrie Chip.ro.

Prima supersportiva autentica de la Audi. Motor FSI V10 de 5.2 litri, 525 CP si 530 Nm, viteza maxima de 316 km/ora si acceleratie de la 0 la 100 km/ora in doar 3,9 secunde - iata datele esentiale pentru primul concurent redutabil lansat de producatorul de la Ingolstadt, pe piata modelelor supersport. Audi va lansa versiunea R8 V10 la inceputul anului viitor, in Statele Unite, cu ocazia Salonului de la Detroit, scrie 24auto.ro.

Volvo made in China? Constructorul american de automobile Ford poarta discutii cu partenerul sau chinez, Changan Automobile, pentru vanzarea brandului suedez Volvo, scrie Cotidianul.

Noul Mercedes E-Class, poze oficiale. In sfarsit, doamnelor si domnilor, scapam de speculatii si de fotografii spion. Atotputernicul internet ne dezvaluie primele poze oficiale ale noului Mercedes E-Class 2010, desi erau planificate spre aparitie la inceputul lui 2009. Si asta nu poate decat sa ne bucure. E-Class a crescut in dimensiuni, atat in latime, cat si in lungime, pentru un plus de confort si spatiu. In plus, pietonii, biciclistii vor fi mai putin accidentati in cazul unei coliziuni, datorita unor noi si inovatoare sisteme de siguranta, scrie auto.ro