Cum sa deschizi o agentie de turism. Cei care vor sa inceapa acum o afacere in domeniu trebuie sa fie mai atenti la contextul din piata si la serviciile pe care le ofera. Aproape ajunsa la maturitate, in 2009, piata agentiilor de turism din Romania va trebui sa faca fata primului an de test, dupa o perioada lunga in care a avut o rata de crestere de 10% - 20% anual, noteaza Startups.ro

Noua taxa auto, blocata pe masa guvernului. Executivul nu reuseste sa se hotarasca in privinta unei formule care sa aduca mai multi bani la buget si sa fie agreata de Comisia Europeana. Guvernul are timp pana in aprilie sa stabileasca o noua formula a taxei auto, potrivit unor surse guvernamentale. Cu toate ca ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, sustine transformarea taxei de prima inmatriculare intr-o taxa anuala, propunerea sa este intampinata cu rezerve de institutiile statului, precum si de reprezentantii industriei auto, scrie EVZ.

Spaniolii cauta locuri de munca in Romania. Spaniolii din zona Andaluzia au pornit la vanatoare de job-uri in Romania, potrivit cotidianului El Pais. Ziarul iberic prezinta cazul unui spaniol, in varsta de 49 de ani, unul dintre cei 750.000 de someri andaluzi, anunta Capital.

Bancile romanesti, dezavantajate de ajutorul de stat primit de competitorii straini. Bancile cu capital romanesc, oricum destul de fragile, trebuie sa faca fata acum unor competitori ale caror banci-mama au primit miliarde de euro de la statele unde au sediul social. Bancile private romanesti sunt nevoite sa treaca de criza prin forte proprii, in timp ce competitorii lor - subsidiarele grupurilor straine- ajung sa beneficieze indirect de ajutorul oferit de guvernele din statelele unde bancile-mama isi au sediul, scrie Ziarul financiar.

Unul din cinci produse media se poate inchide in acest an. Criza va intensifica procesul de maturizare a pietei de print din Romania prin disparitia publicatiilor neprofitabile, sustinute artificial, este de parere Michael Schroeder, general manager al Burda Romania, unul dintre principalii jucatori de pe piata revistelor. Managerul estimeaza ca aproximativ 20% dintre produsele media de pe piata vor disparea pe parcursul acestui an, scrie Business Standard.

Primarul Oprescu blocheaza proiectele de strapungeri catre autostrazile A1 si A2. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, afirma ca proiectele de strapungeri catre autostrada A1 (Splaiul Independentei - autostrada Bucuresti-Pitesti) si catre autostrada A2 (soseaua Vitan-Barzesti - Splaiul Dambovitei - Autostrada Bucuresti-Constanta) nu mai sunt o prioritate pentru Primaria Capitalei, din cauza costurilor foarte ridicate privind exproprierile, estimate la circa 350-400 mil. euro, anunta Ziarul financiar.

Romanii fac economii la alimente. Vanzarile de alimente ale lanturilor de magazine au scazut cu 15%. Romanii cheltuiesc intre 100 si 200 lei o data intr-un supermarket sau hipermarket si 10-40 lei in magazinele mici. Comerciantii au majorat in medie cu 10% pretul la raft al produselor alimentare, ca urmare a deprecierii leului. Vanzarile de alimente in centrele comerciale au inregistrat scaderi de circa 15% in luna ianuarie, fata de perioada similara a anului trecut, ca urmare a restrangerii suplimentare a cheltuielilor, estimeaza specialistii, scrie Romania Libera.

BERD: Perspectivele economice pentru tara noastra sunt sumbre. Perspectivele economice ale Romaniei sunt mai proaste decat am crezut pana nu demult, a declarat presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow, pentru radioul public. In acest context, el a reamintit ca institutia a redus de la 3% la 1% prognoza de crestere economica a tarii noastre pe 2009. "In Romania ne concentram pe sprijinirea bancilor si in acest sens am lansat, la inceputul acestei saptamani primele obligatiuni in lei", a mai spus presedintele BERD, anunta Bursa.

Traficul intens accelereaza vanzarile de motociclete. Anul trecut, s-au inmatriculat cu 52% mai multe motociclete si motorete decat in 2007. Traficul foarte aglomerat din Romania si, in special, din Bucuresti, a determinat din ce in ce mai multi romani sa dea masinile pe scutere si motociclete. Anul trecut, in Romania, s-au inmatriculat 15.649 de vehicule motorizate pe doua roti, in crestere cu aproape 52% fata de anul 2007, informeaza datele oficiale ale Institutului National de Statistica (INS). “Unul dintre motivele pentru care din ce in ce mai multi romani isi cumpara motociclete, motorete sau scutere este mobilitatea mai mare, avand in vedere traficul de la noi din tara, scrie Adevarul.

Piata inchirierilor de apartamente din Capitala, incetinita de cresterea euro. Ritmul inchirierilor de apartamente din Capitala a incetinit la inceputul acestui an, fata de ultimele luni din 2008, ca urmare a cresterii euro, care ii determina pe viitorii chiriasi sa caute mai mult timp o locuinta pentru inchiriat, au spus, pentru DailyBusiness.ro, agentii imobiliari.

Agentiile nu mai promoveaza proiecte off-plan la targul imobiliar. Schimb de carti de vizita, putini vizitatori, expozanti pesimisti in privinta vanzarilor de locuinte la primul targ imobiliar din acest an, in ciuda discounturilor afisate, care merg pana la 30%. “Planul nostru este sa adunam cat mai multe contacte, nu ne bazam pe vanzari sau rezervari. Lumea nu se mai arunca asa usor la contracte. Prefera sa vada oportunitatile“, a declarat pentru Business Standard Raluca Dan, consultant de vanzari in cadrul companiei israeliene Globe Trade Centre (GTC), unul dintre principalii dezvoltatori rezidentiali activi la nivel local, prezenti in intervalul 5-8 februarie la Palatul Parlamentului din Capitala.

Idee de afacere: organizarea de evenimente. Domeniul organizarii de evenimente este unul extrem de activ. De la nunti si petreceri private pana la evenimente pentru clienti corporate sau manifestari gandite pentru adminstratii locale, tot ceea ce se intampla in acest domeniu aici inseamna multa munca, atentie sporita, dar si satisfacii pe masura, atunci cand clientul este multumit. No Surprises este o companie din Bucuresti, infiintata in anul 2002, cu o investitie reprezentand "o suma modica si un calculator", noteaza NewsChannel.ro

Romania, printre falitii high-class. Odata cu depasirea pragului de 3% al deficitului bugetar in acest an este posibil ca tara noastra sa intre in procedura de deficit excesiv alaturi de alte tari din Uniunea Europeana, cum ar fi Spania, Ungaria, tarile baltice, potrivit Pactului de stabilitate si crestere care guverneaza statele membre, a declarat europarlamentarul Daniel Daianu. "Comisia Europeana (CE) este constienta de faptul ca in perioada de recesiune incasarile la buget sunt mai reduse, iar executia bugetara trebuie sa aiba o natura contra-ciclica (de majorare a cheltuielilor bugetare pentru a stimula cresterea productiei -n.r), dar este normal ca aceasta sa demareze procedura potrivit legii", a precizat domnul Daianu, noteaza Bursa.

Citroen isi intinereste logoul si lanseaza seria de lux Citroen DS. Citroen se reinventeaza, iar salonul auto de la Geneva este un moment bun pentru a anunta schimbarea. In primul rand compania franceza isi reimprospateaza logoul si in al doilea rand aflam de aparitia seriei DS sub brandul Citroen. Cele doua litere ascund caracterul premium al acestei serii si desfasurat inseamna: Different Spirit, noteaza StiriAuto.ro

Dupa Acer si Dell, Toshiba vrea sa intre pe segmentul de smartphone-uri. Toshiba Europe va lansa smartphone-ul touchscreen TG01, conceput pentru a deveni concurentul i-Phone, scrie CNET News. Terminalul va functiona pe sistemul de operare Windows Mobile, va avea modem HSDPA cu conectivitate 3G, display WVGA, Wi-Fi si GPS, scrie DailyBusiness.ro

Preview Geneva 2009: Honda Accord Type S. Honda a anuntat ca va dezvalui o noua versiune a modelului Accord in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Honda Accord Type S va fi alimentata de un propulsor diesel de 2,2 litri i-DTEC echipat cu un turbocompresor revizuit si un intercooler mai mare, care livreaza cu 30 CP mai mult decat modelul standard, adica un total de 180 CP si un cuplu maxim de 380 Nm- de asemenea, cu un surplus de 30 Nm fata de modelul standard, noteaza Auto.ro

Cum poti recupera fisierele sterse - rapid si gratis. Stergerea din greseala a fisierelor sau pur si simplu pierderea datelor din diverse cauze sunt lucruri nu tocmai placute, care se pot intampla oricui. Cand survin astfel de accidente trebuie sa gasesti o cale de a recupera fisierele pierdute. Acest proces depinde de modul in care au fost pierdute datele. Pentru stergerea accidentala, solutia este sa folosesti un program de recuperare a fisierelor, scrie go4it.ro