Loteria caselor – o solutie pentru a depasi criza? Intr-o perioada in care tranzactiile imobiliare ofera surprize iar potentialii cumparatori forteaza mana proprietarilor, companiile imobiliare si dezvoltatorii incearca sa aprinda o scanteie. Loteria sau tombola caselor a inceput sa starneasca interes si pe piata din Romania, dupa ce in America acest joc de noroc a creat deja furori. Sistemul este pe cat se poate de simplu. Decat sa vinzi o casa unui singur cumparator, mai bine o vinzi la 8.000. Astfel, este stabilit un pret pentru biletul de tombola, intervalul de timp in care aceasta promotie se desfasoara, dar si numarul minim de bilete, astfel incat suma colectata sa acopere valoarea casei puse in joc, dar in acelasi timp sa aduca si un mic profit agentiei sau dezvotatorului imobiliar, scrie Capital.

Top 100 al firmelor care au facut afaceri cu statul in 2008. Oamenii de afaceri Nelu Iordache (Romstrade), Dorinel Umbrarescu (Spedition) si Florea Diaconu (Delta ACM) sunt principalii castigatori de anul trecut ai unor contracte de sute de milioane de euro semnate cu statul roman. Romprest Service, Romstrade, Spedition UMB, Delta Antrepriza de Constructii si Montaj 93 si Petrom, cea mai mare companie romaneasca, au castigat anul trecut 3,92 mld. lei (1,06 mld. euro) in baza unor contracte de achizitii publice incheiate cu diverse institutii din administratia locala si centrala din toata tara, scrie Ziarul Financiar.

Monica Tatoiu: "In 2010 vom vedea o stabilizare si un inceput de crestere pe piata imobiliara". Intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Imopedia.ro, Monica Tatoiu considera ca nu este inca un moment bun de cumparat proprietati. „Trebuie sa mai astepti. Eu sunt de principiu ca in materie de apartamente mai trebuie asteptat vreo 6 luni, in ce priveste terenurile cam un an de zile ", a spus doamna Tatoiu.

FMI isi da acordul in mai, banii ar putea veni la sfarsitul verii. Guvernul Romaniei ar urma sa trimita, in aproximativ doua zile, scrisoarea de intentie catre FMI, document pe baza caruia spera sa obtina un pachet financiar in valoare de 20 miliarde euro, scrisoarea urmand sa fie discutata in boardul FMI la inceputul lunii mai, iar prima transa de bani ar putea veni catre sfarsitul verii, scrie Business Standard.

Heinz Fischer: Bancile austriece isi mentin liniile de credit. Bancile austriece isi vor mentine liniile de credit acordate filialelor din tara noastra, a asigurat Heinz Fischer, presedintele Austriei, la finalul intalnirii de ieri cu presedintele Traian Basescu. "O sa ramana liniile de credite si este clar ca o sa existe cateva probleme de discutat, dar totul se bazeaza pe regulile UE privind libera circulatie a capitalurilor", a declarat Fischer, scrie Bursa.

Influenta culturii organizationale asupra afacerii. Specialistii asimileaza cultura organizationala cu dezvoltarea personalitatii umane. Aceasta reprezinta felul in care o firma functioneaza, dar, de cele mai multe ori, valorile reale nu sunt mereu aceleasi cu cele dorite. In mod ideal, cultura organizationala ar trebui sa raspunda eficient cerintelor interne si externe, ajutand la cresterea performantelor, scrie Startups.ro.

Investitiile statului, colacul de salvare al constructorilor in recesiune. Firmele de constructii cauta sa scape din criza cu ajutorul banilor de la stat. De la blocuri si sedii de birouri, majoritatea constructorilor si-a reorientat atentia catre lucrarile edilitare, precum reabilitarea blocurilor si constructia de drumuri si poduri. 11 miliarde euro pentru reabilitarea termica a cladirilor si 10 miliarde euro pentru investitii edilitare. Acestea sunt sumele propuse, cei drept pe hartie, de guvernul Boc la loc de cinste in programul anti-criza, scrie DailyBusiness.ro.

Primele doua locomotive fabricate in Romania dupa 19 ani au fost cumparate de un operator maghiar. Este vorba de compania privata maghiara de transport feroviar de marfa pe calea ferata MMV, care a preluat luni de la linia 14 din Gara de Nord cea de-a doua locomotiva produsa de fabrica Softronic de la Craiova, o companie cu capital privat. Agrementul pentru construirea de locomotive l-au primit abia acum patru ani, scrie Gandul.

Vodafone ingheata salariile si anuleaza bonusurile. Grupul britanic Vodafone, cel mai mare operator telecom din lume, a anuntat ca are in plan inghetarea salariilor celor 10.000 de angajati din Marea Britanie, cat si anularea bonusurilor. De asemenea, compania a recomandat reprezentantilor de vanzari sa nu isi mai schimbe autoturismele pentru a reduce cheltuielile cu 1 miliard de lire sterline, scrie Capital.

Cele mai bune programe de MBA si EMBA din Romania. Cel mai bun program de master de business de pe piata locala este cel al CEU Business School, potrivit celei de-a doua editii a Top MBA, editat de Ziarul Financiar, care apare astazi pe piata. Salariul mediu al absolventilor de EMBA este de 3.000 de euro, in timp ce absolventii de MBA castiga, in medie, 2.275 de euro net pe luna.

Batalia browserelor mobile gratuite. Fennec, versiunea pentru terminalele mobile a browser-ului Mozilla Firefox, a fost in sfarsit lansata in varianta beta. Noua aplicatie pentru navigarea pe internet incearca sa-si faca loc pe o piata care este deja destul de aglomerata. Cu aceasta prima versiune beta, Mozilla incearca sa transpuna succesul Firefox in lumea internetului mobil, de unde, in mod destul de neasteptat, a lipsit pana acum cu desavarsire, scrie Romania libera.

F5 si TreeWorks lanseaza HEYO.ro, prima retea sociala web 2.0 dedicata competitiilor initiate de tineri in mediul virtual. F5 si Treeworks lanseaza, in parteneriat, HEYO.ro, singurul portal de divertisment din Romania , unde tinerii pot socializa in timp ce isi exprima parerea cu privire la topuri si competitii amuzante. Utilizatorii HEYO.ro au ocazia de a participa la un poll deja lansat sau de a propune ei insisi altele noi, scrie Business Standard.

Marketing de criza: Lamborghini Gallardo Spyder, oferit bonus. Marketingul incearca din rasputeri sa tina pasul cu criza, mai ales cand e vorba de piata imobiliara. De pilda, cum reactionati la o astfel de oferta: la fiecare vila cumparata, veti primi bonus un Lamborghini Gallardo Spyder. Tentant, trebuie sa recunoastem! Oferta apartine unei agentii imobiliare din SUA, care s-a asociat in acest demers cu Lamborghini Miami, scrie 24auto.ro.

Mercedes E63 AMG sedan - primul teaser. Mercedes a publicat un teaser cu noul sedan Mercedes E63 AMG, care urmeaza a fi dezvaluit la salonul auto de la New York, luna viitoare. Vehiculul are sub capota un propulsor V8 de 6.3 litri, care dezvolta 525 CP si un cuplu de 630 Nm. Motorul este cuplat la o transmisie automata cu sapte rapoarte, disponibila deja pe modelul Mercedes SL 63 AMG, scrie StiriAuto.ro.