Realitatea bate scenariile in privinta preturilor pentru masini. Inca de la inceputul acestui an, cand discounturile pentru masini tindeau spre 25-30% din pret, multi importatori stiau ca aceasta avalansa de „avantaje client” nu poate continua la nesfarsit. In februarie, majoritatea importatorilor considerau ca, odata cu epuizarea actualelor stocuri, discounturile nu vor mai fi atat de importante, pentru ca toti comerciantii vor incerca sa isi protejeze profitul pentru a putea mai apoi sa deruleze investitii. “Cand se va intampla asta este greu de spus, dar este clar ca vom folosi reducerile de pret, din nou, ca un element pur de marketing”, declara pe atunci pentru Capital, directorul de marketing al Toyota Romania.

Cum te ajuta tranzactiile de sale&lease-back. Conceptul presupune vanzarea catre o societate de leasing a unui echipament sau a unei cladiri, pentru a obtine finantare, iar apoi semnarea unui contract de leasing sau inchirierea bunului respectiv, pentru a-l putea folosi in continuare in activitatea din cadrul companiei tale, scrie Startups.ro

Bergenbier renunta la galbenul nationalei. Bergenbier a trecut recent printr-un rebranding de „cateva milioane de euro”, potrivit reprezentantilor companiei. InBev Romania a renuntat la elementul principal pe care ambalajul Bergenbier l-a avut in ultimii zece ani, culoarea galbena, revenind la rosu, culoarea pe care a avut-o inainte de a fi sponsor al echipei nationale de fotbal, scrie Ziarul Financiar.

Cate parale mai face o diploma MBA de prestigiu pe piata muncii. In Romania, daca vii cu o diploma de MBA de la Stanford sau cu una cumparata de la coltul strazii, rezultatele pe piata muncii pot fi aceleasi, sustin unii headhunteri. Exista si absolventi care confirma teza. Companiile din intreaga lume s-au aflat, in ultimii ani, intr-o competitie acerba pentru a angaja cei mai buni absolventi ai programelor prestigioase de MBA. Cursa continua in strainatate si in unele firme autohtone, chiar si in conditiile actualei recesiuni. „Studiile noastre internationale referitoare la crizele economice din trecut arata ca oamenii talentati au oportunitati de accelerare a ascensiunii in cariera chiar si in perioadele dificile“, spune Michael Weiss, vi­cepresedinte al A.T. Kearney, scrie Capital.

Ce urmeaza dupa ziua de 20 de miliarde euro. Deblocarea creditarii, scaderea dobanzilor bancare sau stabilizarea monedei nationale, precum si, in mod indirect, reluarea consumului sunt cateva dintre efectele previzibile ale acordului Romaniei cu cele trei institutii financiare internationale, in opinia analistilor si a mediului de business. Cresterea lichiditatii in piata s-ar putea face prin scaderea rezervelor minime obligatorii (procentajul din totalul resurselor atrase care sunt depuse de banci la BNR) la valuta cu maximum 25%, de la 40% in acest moment la 30% pana la finele anului, conform analistilor si bancherilor consultati de Business Standard.

Branul part-time scoate Romania din ofertele touroperatorilor straini. O parte din turoperatorii straini vor sa scoata Romania din cataloagele lor si sa-i faca antireclama, nemultumiti de faptul ca programul de vizitare a Castelului Bran a fost redus, iar mobilierul este mutat in cladirea Vamii Bran, se arata intr-un comunicat al ANAT. Turoperatorii straini au protestat amenintand sa scoata Romania din cataloagele lor. De la sfarsitul lunii februarie, in programul de vizitare a castelului au fost introduse doua zile de pauza, luni si marti, iar in restul saptamanii programul a fost micsorat la 4-5 ore, anunta NewsChannel.ro

Imprumutul de la FMI: "De doi bani speranta" si multe semne de intrebare. Romania a fost nevoita sa se imprumute cu 19,95 mld. euro, pentru a acoperi "gaura" lasata in urma de consumul excesiv din ultimii ani, spun specialistii in economie, scrie DailyBusiness.ro De ce are nevoie Romania de o suma atat de mare? Va fi de ajuns? Cum o vom plati si mai ales in ce masura creditul extern va restarta economia?

Criza financiara are nevoie de programatori, contabili si specialisti in audit si vanzari. Programatorii, contabilii, specialistii in audit si vanzari isi gasesc destul de usor un loc de munca si pe timp de criza, spun reprezentanti ai companiilor de recrutare. Desi numarul locurilor de munca disponibile s-a injumatatit fata de anul trecut si multe companii au inghetat angajarile, portalurile de recrutari primesc cereri in continuare pentru astfel de posturi. Numarul celor care se afla in cautarea unui loc de munca a crescut simtitor, in urma disponibilizarilor masive, astfel ca, de multe ori, numarul candidatilor pe acelasi post este dublu fata de anul trecut, scrie NewsChannel.ro

Pretul aurului va urca la un nou maxim istoric. Pretul aurului ar putea consemna un nou maxim istoric in 2009, dupa cel stabilit in 2008, ca urmare a cresterii cu 21% a cererii investitorilor pentru acest metal, estimeaza compania americana de cercetare "CPM Group". Potrivit specialistilor de la CPM, cererea de investitii in metalul pretios va atinge un nivel maxim istoric in 2009, de 52,3 milioane de uncii, de la 43,3 milloane de uncii in 2008. In schimb, cererea de aur pentru bijuterii va scadea cu 7,1%, la 56,5 milioane de uncii, ca urmare a slabirii chel­tuielilor de consum, scrie Bursa.

Salariile mici ar putea creste cu rata inflatiei. Politica salariala din sistemul bugetar pentru acest an va fi discutata cu Ministerul Muncii pentru a se incadra in ajustarea de 0,85%, a spus ministrul Finantelor. Salariile demnitarilor vor fi inghetate in acest an, dar bugetarii cu salarii mici ar putea beneficia chiar de majorari salariale cu indicele inflatiei, potrivit intelegerii facute de Guvern cu FMI, scrie Cotidianul.

Apartament de 10.500 de euro in Mamaia. Cei care-si doresc o locuinta sunt asteptati astazi la deschiderea Targului Imobiliar National (tIMOn), in cadrul complexului World Trade Center din Capitala. Cea mai ieftina varianta se gaseste la Mamaia, in ansamblul Coral Beach Resort, unde un apartament de doua camere costa 10.500 euro + TVA, potrivit unui comunicat al organizatorilor, scrie EVZ.

Conceptul Mercedes-Benz F-CELL Roadster - cum vi se pare? Mercedes-Benz a dezvaluit miercuri un concept interesant. F-CELL Roadster este un studiu de design care face referire la automobilul comercializat in 1886 de Benz Patent Motor Car. Vehiculul este dotat cu un sistem de propulsare care functioneaza cu ajutorul celulelor de combustibil si are o autonomie de 350 km, scrie SitiriAuto.ro

Samsung N120, netbook-ul cu autonomie de peste 10 ore. La doar o zi dupa ce au anuntat netbook-ul NC31, Samsung ne surprinde placut cu un alt model din aceeasi categorie care se lauda la randul lui cu o autonomie exceptionala. Samsung N120 promite sa reziste 10.5 ore pe baterie. Acum ramane sa vedem si daca specificatiile oficiale se vor regasi in realitate. De obicei, nu este cazul, scrie go4it.ro