Credit ipotecar de maxim 53.000 de euro pentru un apartament de 70.000 de euro. 53.497 euro este creditul ipotecar maxim pe care l-ar putea lua o familie cu un venit mediu lunar net de 4.000 de lei, pentru a-si achizitiona un apartament de trei camere, de 70.000 de euro, potrivit unui calcul facut de brokerul specializat in credite cu ipoteca, CreditZone. Familia luata in considerare in studiu, formata din sot si sotie, nu are alte datorii financiare sau alte proprietati si solicita creditul pe perioada maxima din oferta bancilor, scrie Bursa.

Bancherii incep sa reduca dobanzile la credite, dar problema pentru cei care vor sa obtina acum o finantare pentru achizitia unui imobil sunt evaluarile mult mai conservatoare facute de banci. Daca anul trecut bancile acceptau sa finanteze chiar si integral achizitia unui imobil, acum valoarea garantiei trebuie sa reprezinte cel putin 120% fata de suma imprumutata. In unele cazuri, bancherii ajung insa sa ceara ca valoarea imobilului sa fie dubla fata de cea a creditului, scrie Ziarul Financiar.

FBI a pus sub sechestru pe vila si pe yachturile lui Bernard Madoff. Biroul Federal de Investigatii a pus sub sechestru vila lui Bernard Madoff din Palm Beach intr-o incercare aproape disperata de a recuperea cat de mult se mai poate din teapa de peste 50 de miliarde de dolari data de Madoff unor investitori mult prea increzatori. De asemenea, in cadrul aceleiasi actiuni de recuperare, autoritatile federale americane au pus sub sechestru si cele trei yachturi ale lui Madoff, scrie Capital.

Proiect de fuziune in trei cu miza de 250 mil. € in IT. Trei dintre cele mai mari companii de pe piata distributiei de IT - Scop Computers, Tornado Sistems si RHS Company - discuta un proiect de fuziune in urma careia ar rezulta un jucator cu o cifra de afaceri de circa 250 mil. euro si cu o economie de costuri de pana la 40% in ceea ce priveste activitatile de logistica intr-un sector afectat de recesiune la nivel local si global, au declarat pentru Business Standard surse din piata de IT.

Reforma lui Mikaloff. Dupa un an de la preluarea sefiei UPC, Jack Mikaloff a reusit sa opreasca hemoragia de abonati pe cablu tv – principala sursa de venituri a companiei. Si, pentru prima data in ultimii doi ani, UPC nu mai este un simplu spectator al miscarilor competitiei. Refuza descrierea „misteri­osul domn Mikaloff“, desi in cele 14 luni de mandat n‑a acordat interviuri si a fost vazut rareori in afara companiei, scrie Money Express.

Interactiune prin blogul de companie. Spre deosebire de site-ul de companie, care poate fi considerat o carte de vizita virtuala, blogul pune mai mult accentul pe interactiune. Exista firme care au doar site, dar si cazuri in care acesta a fost inlocuit in totalitate cu un blog. Insa, in general, site-ul si blogul sunt complementare. Ambele platforme au un anumit rol in comunicarea cu actualii sau potentialii clienti, pe langa prezenta companiei in retelele sociale, scrie Startups.ro.

Peste 5.100 de rable, inlocuite cu masini noi. Un numar de 5.151 de persoane au fost acceptate de dealerii auto pentru a-si achizitiona un automobil nou, dupa casarea celui vechi, la peste trei saptamani de la demararea primei etape a programului „Rabla”, de reinnoire a parcului auto national. Cei mai multi romani au optat pentru achizitionarea unei Dacii. Astfel, producatorul auto local si-a epuizat deja cota rezervata, de 1.731 de masini, scrie Evenimentul Zilei.

Cine se lupta pentru administrarea averii de un miliard de euro a SIF-urilor. Investitorii care si-au construit pozitii puternice in SIF-uri in ultimii ani vor sa aiba un cuvant mai greu si in modul in care aceste societati sunt administrate si cer o transparenta mai mare in relatia cu actionarii. Actualii administratori ai SIF incearca si ei sa-si pastreze functiile pe care le ocupa, in unele cazuri, de peste zece ani. Miza o reprezinta administrarea activelor in valoare cumulata de aproape un miliard de euro pe care cele patru SIF-uri le controleaza in prezent, scrie Ziarul Financiar.

Cum arata cumparatorul de locuinte noi? Persoanele fizice din clasa middle, cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani, familisti care lucreaza in vanzari, in sectorul bancar, IT sau medical si care au un venit minim de 2.000 de lei sunt potentialii cumparatori ai unei locuinte noi, in aceasta perioada, potrivit unui studiu realizat de compania EuroMetropola. Persoanele din clasa de mijloc sunt cele care au in acest moment disponibilitatea de a cumpara o casa in scopul locuirii. In privinta varstei clientilor, 60% sunt persoane cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani, scrie Capital.

Peste 1.000 de candidati se bat pentru un singur job. Recrutorii primesc lunar pana la o mie de CV-uri pentru un singur job, iar numarul candidatilor care aplica pentru un job a crescut de zece ori comparativ cu perioada similara a anului trecut, spun reprezentantii firmelor de recrutare. De exemplu, pentru un job de functionar de stocuri disponibil in cadrul unei companii care produce si distribuie bauturi racoritoare in afara Capitalei, oferta postata de Lugera pe site-ul eJobs, au aplicat 1.086 de candidati, scrie Business Standard.

Vanatoarea utilizatorilor de torrente scade traficul pe net cu 40%. Din aceasta luna, in Suedia a intrat in vigoare legea anti-file-sharing, care permite detinatorilor de drepturi de autor sa afle IP-urile celor care fac schimb pe net cu materiale protejate de copyright. Rezultatul: in numai trei zile, traficul pe internet s-a redus brusc cu 40%. Noua lege, care a intrat in vigoare pe 1 aprilie 2009, le permite companiilor care se simt lezate sa afle cine a pus la comun pe internet, in mod ilegal, materiale protejate de drepturi de autor si adresele celor care descarca aceste fisiere, scrie Romania libera.

Arata straniu, consuma 2.8 litri la "suta" si pornesc de la 39.000 dolari! Le-ati cumpara? Lightning Hybrids a creat doua concepte cu un aspect straniu, fara usi, botezate LH3 si, respectiv, LH4. Primul vehicul prezentat publicului a fost LH4. Acesta este un autoturism hibrid hidraulic sportiv care functioneaza cu ajutorul biodiesel-ului! Mai mult, vehiculul consuma doar 2.8 litri la 100 km si ajunge de la 0 la 100 in doar 5.9 secunde, scrie StiriAuto.ro.

Mercedes Clasa E la superlativ: preparat de Brabus. Brabus, unul dintre cei mai cunoscuti tuneri auto specializati pe marca Mercedes-Benz, a prezentat propria interpretare a noii generatii Clasa E (W212, pentru specialisti). Dupa ce a trecut prin "laboratoarele" Brabus, motorul V8 de la E 500 are cilindreea marita de la 5,5 la 6,1 litri. In consecinta, puterea a crescut pana la 462 CP (de la 388 CP, in versiunea de serie), iar cuplul ajunge la 615 Nm. La capitolul performanta, acceleratia de la 0 la 100 km/ora se produce in doar 4,7 secunde, iar viteza maxima este de 305 km/ora, scrie 24auto.ro.