Pana unde mai coboara preturile in imobiliare. Milionarii de top Gica Popescu, Ioan Zapodeanu si Ionut Negoita raspund. Piata imobiliara da semne timide de viata. In martie, s-au perfectat 49.000 de tranzactii in toata tara, cu 9.000 mai multe fata de ianuarie, reiese din statisticile Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara. Asta nu inseamna ca piata s-a dezghetat, spune fostul capitan al Barcelonei, Gica Popescu, care face afaceri in imobiliare, potrivit Gandul.

Bancile mici, cele mai lovite de criza. Cele circa 20 de banci cu cote de piata mai mici de 1% din activele bilantiere ale sistemului au cumulat in primul trimestru o pierdere neta totala reprezentand aproape 33% din capitalurile proprii din cauza provizioanelor de risc, conform datelor transmise BNR. In acelasi timp, pierderile au echivalat cu circa 4,7% din activele totale medii ale acestei categorii de banci, scrie Ziarul Financiar.

Berceanu vrea plan de autostrazi pana in 2020. Ministrul Transporturilor spune ca schimbarile de guvern genereaza si schimbari de politica in domeniul constructiilor de drumuri si de aceea nu are Romania autostrazi. El cere un program national, care sa se intinda, pe doua etape, pana in 2020. Autoritatile vor sa promoveze un program national pentru constructia de autostrazi, care sa se intinda pana in anul 2020 si care sa aiba parte de consensul intregii clase politice, a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, intr-un interviu acordat ziarului Cotidianul.

De ce nu s-au inghesuit bancherii sa ia miliardul de euro dat gratis de BNR. Sutele de milioane de euro eliberate de BNR pentru ca bancile sa reia creditarea sunt, in cea mai mare parte, tot in vistieria Bancii Nationale, pentru ca bancherii nu s-au inghesuit sa ia banii gratis dati de banca centrala, informeaza Gandul.

Producatorii de energie electrica vor fi grupati in doua mari companii, in componenta carora vor intra cate o unitate miniera, respectiv Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) si Compania Nationala a Huilei (CNH) Petrosani. Surse din coalitie au declarat pentru EVZ ca o companie va fi formata din cele trei complexuri energetice, Rovinari, Turceni si Craiova, SNLO, o mica parte din Hidroelectrica si centrala nuclearelectrica de la Cernavoda, scrie Evenimentul Zilei.

Cum lansezi un produs nou pe piata. “Pornind de la identitatea bine construita, trecand prin evenimentele de lansare, mijloacele de comunicare si promovare, pana la prezentarea brandului la vanzare, incluzand merchandisingul si atitudinea promotorului brandului intr-o locatie, fiecare aspect al brandului trebuie abordat si monitorizat cu cea mai mare atentie. Toate acestea la un loc vor crea sansele pentru afirmarea pe piata a noului brand”, spune pentru Startups.ro Bogdan Branzas, CEO & Creative Director la compania de branding Branzas Designeri si consultanti.

Joaca de-a forfetarul ameteste firmele. Guvernantii spun ca se va renunta la impozitul minim, dar nu si de cand. Lanseaza doar ipoteze, iar firmele sunt tot mai bulversate in ceea ce priveste investitiile, costurile sau contabilitatea. Declaratiile oficialilor pe te­ma impozitului minim sunt tot mai contradictorii, desi masura a intrat in vigoare de aproape o luna, scrie Capital.

Mediul de afaceri catre Guvern: “Marele hop nu a trecut. Luati-va mainile de pe economie!” Patronatele si oamenii de afaceri resping teza avansata de autoritati, potrivit careia economia a trecut de marele hop al crizei si sunt semne de redresare, si cer Guvernului sa fie realist si sa ia masuri imediate, scrie Business Standard.

Punct ochit, punct lovit: Eco-taxa i-a convins pe romani sa vina la magazin cu sacose de acasa. Eco-taxa de 0,2 lei/sacosa, propusa de Ministerul Mediului si introdusa de la 1 ianuarie, a redus consumul de pungi "neprietenoase" cu mediul cu 30% in primul trimestru si i-a determinat pe romani sa vina pregatiti cu sacose la cumparaturi in marile magazine. In plus, taxa a adus la buget peste 225.000 de euro, potrivit Daily Business.

Scumpirea creditelor afecteaza bancile si adanceste recesiunea. Agresivitatea cu care BNR a respins atacul asupra leului in octombrie, coroborata cu cresterea riscului de tara si reducerea fluxurilor dinspre bancile-mama catre filialele locale, a generat cresterea semnificativa a dobanzilor la credite, care, la randul lor, au accentuat contractia economiei si au afectat profitabilitatea bancilor in primul trimestru, informeaza Romania Libera.

Ce mai face brokerul de un milion de euro. Doi dintre cei mai buni brokeri imobiliari, care au parasit in ultimele luni liderul pietei, Colliers International, au adus in Romania unul dintre putinele nume mari globale ale consultantei care nu era prezent aici. Pe o piata in regres insa inceputul nu va fi simplu, potrivit Business Magazin.

FIAT si-a ales reprezentantii in viitorul board Chrysler. Concernul torinez a selectionat cele trei personaje care-l vor reprezenta in cadrul consiliului director al fuziunii FIAT-Chrysler, imediat ce compania americana va iesi de sub incidenta Capitolului 11 si alianta cu FIAT va fi desavarsita. Respectivii sunt CEO-ul grupului european, Sergio Marchionne, presedintele lui FIAT Powertrain Technologies, Alfredo Altavilla si Lucio Noto, fostul vicepresedinte al lui Exxon Mobil, informeaza Auto.ro.

Volkswagen Polo, test drive cu patru motorizari si doua cutii de viteze. Volkswagen Polo, ajuns in 2009 la cea de-a cincea generatie, este cel mai calitativ Polo din toate timpurile si vine echipat cu doua motoare interesante, care reprezinta noutati absolute in grupul Volkswagen. Le-am si condus! Este vorba de motorul turbo pe benzina de 1,2 litri TSI, cu 105 Cai Putere (CP), si de propulsorul diesel commonrail de 1,6 litri TDI, care este disponibil in trei variante de putere, respectiv 75 CP, 90 CP si 105 CP, scrie StiriAuto.ro.