200 miliarde de euro si 100 de ani ne despart de media UE de drumuri. Pentru a ajunge din urma tarile vest-europene din punctul de vedere al dezvoltarii infrastructurii rutiere, Romania ar avea nevoie de investitii de 180-210 miliarde de euro esalonate pe urmatorii 100 de ani, considera specialistii companiei de consultanta AT Kearney, care au realizat un studiu pe aceasta tema, scrie Gandul.

Patru firme din Romania, socotite printre cei mai buni angajatori din zona. In urma unui studiu, Hewitt Associates a desemnat 30 de companii Best Employers in Europa Centrala si de Est, patru dintre acestea sunt din Romania. In categoria companiilor mici si mijlocii din cadrul studiului Best Employers 2008/2009 in Europa Centrala si de Est, primul loc a fost ocupat de compania Ceva Logistics Turcia, iar Ritz Carlton Turcia a ocupat locul intai in categoria companiilor mari. Cinci companii participante au primit premiul special de excelenta pentru rezultatele obtinute ca Best Employer la nivel regional, potrivit Cotidianul.

Garda Financiara devine organism represiv. Garda Financiara a primit competente noi care se suprapun peste atributiile politiei si parchetelor. Oamenii de afaceri cred ca acestea vor duce la abuzuri si la cresterea coruptiei. Cristian Parvan, secretar general AOAR, a declarat pentru Capital ca „in discutiile de la Comisia de Dialog Social am fost asigurati ca in practica nu se va schimba nimic in afara de rezultatul controalelor efectuate de Garda Financiara".

1.000 de apartamente noi stau "pe tarabe" in Bucuresti. Numarul apartamentelor goale din Bucuresti este in crestere, numai in cele mai mari proiecte de pe piata fiind disponibile spre vanzare din partea dezvoltatorilor circa 1.000 de locuinte, arata o analiza a Ziarului Financiar. Astfel, cele mai multe locuinte in care potentialii cumparatori s-ar putea muta imediat sunt in cadrul proiectelor Greenfield si Ibiza Sol, din nordul Capitalei - cate 130 de unitati - in timp ce zeci de locuinte disponibile sunt si in proiecte precum Primavara Ghencea, Ten Blocks Militari, Pallady Residence din Titan sau Metropolis Residence, in zona Bucurestii Noi.

Erste a pierdut peste 2 miliarde de euro in urma achizitiei BCR la evaluarile actuale. Listarea BCR la Bursa in acest an ar putea conduce la o scadere a actiunilor Erste, spun analistii, acesta fiind unul dintre motivele care i-au determinat pe austrieci sa negocieze cu SIF-urile amanarea listarii pana in 2011. Valoarea de piata a BCR a scazut de aproape trei ori din momentul preluarii bancii de catre grupul austriac Erste, in decembrie 2005. BCR ar putea fi evaluata in prezent la circa 2,21 mld. euro, pe baza multiplilor de tranzactionare ai bancilor listate din regiune, in conditiile in care pretul platit de Erste in 2005 o evalua la 6,06 mld. Euro, scrie Ziarul Financiar.

Cum sa te descurci cu angajatii dificili. Nimeni nu vrea sa aiba de-a face cu oameni dificili, mai ales sa lucreze, zi de zi, cot la cot cu ei. Ce se intampla cand imprejurarile nu permit evitarea unei asemenea situatii? Cum te descurci cu un coleg sau subaltern dificil, care ii hartuieste pe cei din jur sau nu preda o lucrare la timp? Nu il poti ignora pentru ca asta inseamna, uneori, sa pui in pericol intreaga organizatie. Iar problema trebuie rezolvata cat mai curand, nu evitata. Solutiile in asemenea cazuri pornesc de la sesiunile de coaching - discutiile private intre sef si angajatul vizat - si ajung pana la concediere sau demisie, potrivit Newschannel.

Guvernul "Robin Hood" ameninta bancile cu sageti fara varf. Guvernul Boc a acordat bancilor un termen de 30 de zile pentru a scadea dobanzile, decizie care se spera ca va ajuta firmele sa ia credite, pentru a iesi din blocajul financiar. In caz contrar, bancile sunt amenintate cu impozitul "Robin Hood", pe profituri exceptionale. Bancherii ridica insa din umeri, invocand pericolele din economia romaneasca, iar analistii spun ca armele guvernului nu sunt de speriat pentru banci, scrie Daily Business.

Europa tremura in asteptarea iernii rusesti. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, si-a exprimat speranta ca strategia de restructurare a sistemului energetic national va avea girul Comisiei Europene si va deveni efectiva anul acesta. Comisarul European pentru energie, Andris Piebalgs, considera necesara restructurarea sectorului din tara noastra, dar nu a afirmat ca ar fi de acord cu formula propusa de Guvernul nostru. Strategia de restructurare a sistemului energetic va ajunge pe masa Comisiei Europene la sfarsitul lunii iunie, urmand sa devina functionala la finele acestui an, a anuntat, ieri, in cadrul unei conferinte pe probleme de profil, ministrul Economiei, Adriean Videanu, citat de Bursa.

Guvernul Privat ii cere lui Sarbu dezbatere “acum!” pe Codul Muncii. Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a convenit cu liderii de business si consultantii pe resurse umane, reuniti ieri in dezbaterea Guvernul Privat, “to do list-ul” Executivului in ceea ce priveste actiunile anticriza pe piata muncii, in contextul in care angajatorii acuza dificultati din ce in ce mai mari in pastrarea salariatilor. Lista prioritatilor pe piata muncii cuprinde gasirea unor solutii prin care pot fi reduse taxele pe forta de munca fara a afecta bugetul de asigurari sociale, transmite Business Standard.

Se mai fac angajari doar in constructii, finante, in hoteluri si restaurante. Numarul angajarilor pe piata locala va continua sa scada si in urmatoarele trei luni, iar angajatorii din cele opt regiuni analizate raporteaza previziuni de angajare negative. In acelasi timp, singurele firme care mai au nevoie de personal sunt cele din constructii, finante, hotelurile si restaurantele, potrivit studiului Manpower privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, realizat de compania de resurse umane Manpower, una dintre cele mai mari firme de profil din lume, scrie Financiarul.

Caderea continua a exporturilor, semnul adancirii crizei. Deficitul comercial s-a redus pentru a saptea luna consecutiv pe fondul reducerii masive a importurilor. Analistii economici atentioneaza ca inca nu am atins maximul crizei, care se va manifesta si in semestrul II. Exporturile extracomunitare au cazut in mai cu peste 47%, comparativ cu perioada similara din 2008. Importurile s-au redus cu 40% in aprilie, iar exporturile s-au comprimat cu 23%, informeaza Romania Libera.

Camera artizanala de 130 MP, construita dintr-un scanner. Cand esti pasionat de fotografia digitala si ai destule cunostintein domeniu te poti apuca de proiecte personale precum cel descris in continuare. Plecand de la ideea ca un scaner foloseste un senzor foto similar cu cel din camerele digitale, un japonez a construit un aparat capabil sa produca fotografii de 130 MP. Imaginea ce trece printr-un obiectiv imprumutat de la un SLR este scanata la propriu si transmisa unui calculator. La baza „aparatului” sta mecanismul unui scaner Epson cu 1200 DPI, scrie Go4it.ro.