Palatul Parlamentului consuma curent de 2 milioane de euro pe an. Administratia incearca eficientizarea Palatului Parlamentului. Aceasta este cea mai poluanta cladire adminis­trativa din Europa si consuma cat un oras cu 100.000 de locuitori. Astfel, se incearca transformarea Palatului Parlamentului, prin programul Parlamentul Verde, intr-o cladire care sa reuseasca sa recupereze macar partial costurile imense de intretinere, scrie Capital.

Cati bani ofera bancherii pentru “Prima Casa”. Bancile sunt dispuse sa aloce, pentru creditele acordate prin programul “Prima Casa”, plafoane cuprinse intre 25 si 200 mil. euro, potrivit bancherilor contactati telefonic ieri de Business Standard. Ofertele bancilor pentru acest program urmeaza sa fie depuse la Finante pana astazi, la ora 17:00. BCR, cea mai mare banca dupa active, este si cea care a alocat cel mai mare plafon la “Prima Casa”, afirma surse bancare, scrie Business Standard.

Un miliard de euro pentru o noua statiune turistica langa Brasov. Tarlungeni-Brasov-Romania. Bine ati venit in Carpatia Resort, cea mai noua, exclusivista si moderna statiune montana din Europa rasariteana a anului 2014! “Sa fim noi atat de norocosi?”, se intreaba primarul Iosif Kiss privind spre proiectul firmei care a realizat planurile de constructie a unei statiuni turistice pe o suprafata de 1.650 de hectare, teren ce apartine comunei pe care o conduce, scrie Money Express.

Unele terenuri din Capitala s-au ieftinit si cu 60%. Evaluatorii de la "Darian" arata, intr-un studiu, ca scaderile de preturi fata de 2008 pentru loturile scoase la vanzare in Capitala variaza intre 22 si 61%, in functie de locatie, destinatie si avizele de dezvoltare. Potrivit studiului citat, cele mai puternice ieftiniri (61%) au fost inregistrate pentru terenurile pentru care este avizat un regim de inaltime mediu si sunt situate la periferie, cu potential de dezvoltare apropiat. Pretul mediu este, in prezent, de 350 de euro/mp, scrie Bursa.

Suflu nou in centrul Capitalei: cele 50 de noi cafenele si restaurante au reinviat Lipscaniul si genereaza venituri de peste 10 mil. euro anual. Cu niciun sfert din lucrarile de infrastructura terminate in centrul vechi al Capitalei, vanzarile medii ale restaurantelor si cafenelelor deschise in zona ajung intr-o zi la 40.000 de euro, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de proprietarii unitatilor, care vad cel putin o dublare a veniturilor dupa terminarea strazilor, cel mai probabil peste doi ani, scrie Ziarul Financiar.

Romanii prefera vacanta bulgareasca all inclusive-ului turcesc. Romanii se gandesc sa renunte la vacantele in strainatate si se orienteaza catre pachete turistice ieftine. Un studiu realizat de compania Travel Advisor Media anticipeaza ca turismul de outgoing va scadea cu circa 10% ca numar de turisti si cu circa 12-15% la incasari. Numarul turistilor romani care vor merge in Bulgaria in aceasta vara va creste cu pana la 10%, scrie Cotidianul.

Criza aduce hotelurile de la munte la limita supravietuirii. Gradul de ocupare al hotelurilor de la munte a scazut in primele sase luni din acest an, din cauza crizei financiare, la jumatate comparativ cu perioada similara din 2008, iar in aceste conditii hotelierii spun ca nu mai reusesc sa isi acopere cheltuielile, scrie Capital.

Concesiunile lui Berceanu: autostrada Pitesti-Sibiu, tren de mare viteza spre Otopeni si canalul Dunare-Bucuresti. Ministrul Transporturilor are proiecte, ar gasi si finantare, dar nu-l lasa deficitul. Modernizarea legaturii feroviare cu Otopeniul va costa 300 milioane de euro, scrie Gandul.

Senatorii si-au unit fortele sa darame pragul la SIF-uri. O initiativa legislativa privind eliminarea pragului de detinere la SIF-uri a cutremurat din nou piata de capital din Romania, SIF-urile castigand peste 12%, in primele momente de dupa anunt. Un grup de 19 senatori si deputati si-au unit fortele, prin semnarea unei propuneri legislative privind eliminarea pragului la SIF-uri, scrie Business Standard.

Potentialul celei mai dulci afaceri. Piata exploatatiilor apicole este in crestere cu circa 20% anual, iar specialistii spun ca este loc suficient pentru dezvoltarea unor afaceri in domeniu, mai ales ca exista posibilitatea obtinerii unor subventii si fonduri de la stat. Investitia intr-o afacere de profil incepe de la cateva mii de lei si ajunge pana la 200.000 de euro, scrie Startups.ro.

Un 'James Bond' al laptopurilor. Panasonic a lansat laptopul rezistent la tigri, elefanti si gloante. Compania Panasonic a lansat laptopul Toughbook CF-30, rezistent, potrivit unui review al Forbes.com, la gloante, tigri si elefanti, a anuntat compania. "Potrivit ultimului review publicat pe Forbes.com , Panasonic Toughbook CF-30 a supravietuit unui tigru alb si chiar unui elefant asiatic. Animalele au fost lasate sa roada laptopul, sa calce pe el si chiar sa stea pe carcasa lui ranforsata. In final, in Panasonic Toughbook CF-30 s-a tras cu gloante", se precizeaza in comunicatul companiei, scrie DailyBusiness.ro.

Fiat 500 decapotabil. Fiat a publicat o galerie foto si un video cu noul Fiat 500 decapotabil. Vehiculul va fi lansat in Romania in a doua jumatate a acestui an. Fiat 500C, un tribut adus modelului din 1957, dispune de un softtop care poate fi comandat, pentru inceput, in trei culori (ivoriu, rosu si negru) si va fi completat de o caroserie in aceleasi tonuri, doua astfel de combinatii cromatice fiind special create pentru aceasta versiune: Pearl Red si Warm Grey (specifica masinilor sport), scrie StiriAuto.

Masina Anului 2010: cele 30 de modele nominalizate. Desi pana la decernarea titlului de Masina Anului 2010, eveniment programat pentru finele lui noiembrie, mai sunt cateva luni bune, iata ca organizatorii celebrului concurs au stabilit deja cele 30 de modele care vor candida la mult ravnitul trofeu, anul acesta, scrie 24auto.ro. Masina Anului 2010 - modelele nominalizate: BMW Z4, Chevrolet Cruze, Citroen C3 Picasso, Ford Ka, Honda Insight, Hyundai i20...