Peste 3.000 de euro, costurile colaterale pentru „Prima Casa”. Procesul de obtinere a unui credit prin programul „Prima Casa” impune „costuri colaterale” care va pot da complet peste cap bugetul. Practic, ca sa poti accesa creditul pentru noua locuinta trebuie sa dispui de pana 10.000 de euro bani cash din care 3.000 de euro reprezinta avansul obligatoriu la acontarea creditului, iar restul costurile colaterale, printre care alti 3.000 de euro sunt reprezentati de comisionul pentru agentia imobiliara. Daca iei o casa noua sau eviti agentia imobiliara, tot va trebui sa mizezi pe circa 6.000 de euro pe langa imprumutul de la banca, scrie Capital.

De la „cartier-dormitor" la „urban-lounge". De la „cartier-dormitor" la „urban-lounge" e cale lunga si grea, dar nu imposibila. Chiar daca zona Uranus-Rahova nu s-a schimbat foarte mult in ultimii doi-trei ani, imaginea ei in ochii bucurestenilor este din ce in ce mai buna. Si asta numai datorita oamenilor. Cu toate ca in 2006, potrivit unui studiu realizat de British Council in colaborare cu CIAC, Uranus-Rahova era o zona in care oamenii veneau doar pentru a dormi, a manca si, in principal, pentru a sta in casa, acum datele s-au mai schimbat, scrie Ziarul Financiar.

Mai putin de 2 din 10 Dacii sunt vandute in Romania. Dacia a vandut de aproape sase ori (5,6 - n.r.) mai putine autovehicule in Romania decat pe pietele externe in prima jumatate a acestui an, dintr-un total de 153.826 unitati. Dintre acestea, Dacia a vandut la export 130.668 vehicule, cu 60,4% mai mult fata de primul semestru din 2008. In aceeasi perioada, compania a inregistrat o scadere cu 49,5% pe piata din Romania, unde a comercializat 23.158 vehicule, din care 21.542 autoturisme si 1.616 vehicule utilitare, scrie Capital.

100 de milioane de euro pentru 11,2 hectare de spatii culturale. In ultimii ani, tot ceea ce se termina in constructiile finantate (sau cofinantate) de stat sunt banii – niciodata lucrarile. Iar cand vorbim despre investitiile in cultura, mai ca-i vedem pe mai-marii zilei scotand revolverul. Cu uimire si cu bucurie, am gasit un contraexemplu pentru cele doua reguli enuntate anterior. Este vorba despre ceea ce urmeaza sa devina ceea ce trebuia sa fie si mai mult decat atat: Biblioteca Nationala a Romaniei. Nu se poate sa nu stiti cladirea aceea urieseasca de pe cheiul Dambovitei, o magaoaie pana de curand abandonata, care parea ca asteapta, ca si alte surate ale sale, vreun asa-zis "dezvoltator" care s-o transforme intr-un nou "mall" de fite. Dar uite ca n-are sa fie asa. Adica tot un soi de "mall" are sa devina cladirea cu pricina, dar un "mall cultural", scrie Ziarul Financiar.

Romania a urcat 4 locuri in topul destinatiilor preferate de turistii din UE. Romania este pe locul 26 in topul destinatiilor preferate de turistii din Uniunea Europeana, potrivit unui raport recent Eurobarometru, realizat de agentia de sondare Gallup. Anul trecut, Romania a fost a 30-a destinatie in preferintele turistilor din Uniunea Europeana. Conform statisticii realizate de Gallup in cele 27 de tari ale Uniunii Europene, jumatate din cei 27.000 de respondenti au spus ca ar pleca in vacanta in tara de origine sau intr-o alta tara din UE, noteaza DailyBusiness.ro

Noua lege a insolventei franeaza setea de procese a companiilor. Noua lege a insolventei, care intra de azi in vigoare, va reduce numarul dosarelor aflate pe rolul instantelor de judecata, care de la inceputul anului sunt asaltate de creditori. In primul semestru, la nivelul intregii tari, numarul cererilor de insolventa a crescut cu 67% pana la 12.492, in spatele acestui fenomen fiind in multe dintre cazuri companii care forteaza plata unor facturi restante chiar si de cateva mii de euro, scrie Business Standard.

Top 10 cele mai bune orase din lume pentru biciclisti. "Cand plec pentru pauza de pranz, cu bicicleta ma misc de doua ori mai repede si parcarea este de doua ori mai usoara", spune un american citat de revista Travel+Leisure. Publicatia a realizat un top al celor mai bune orase pentru biciclisti, pe primul loc clasandu-se Copenhaga. In capitala Danemarcei, 36% din persoanele care merg zilnic la serviciu sau la scoala folosesc bicicleta. Copenhaga are circa 290 de kilometri de trasee pentru biciclisti, inclusiv indicatoare si parcari special amenajate, scrie DailyBusiness.ro

Ratele la „Prima Casa” sunt cu circa 100 de euro mai mici decat la creditele ipotecare „normale”. Cheltuielile initiale legate de obtinerea unui credit "Prima casa", respectiv comisioanele, sunt similare cu cele pentru un credit ipotecar clasic. Vrei un credit mai ieftin pentru cumpararea unei case si nu mai ai o alta locuinta in proprietate si nici un alt credit ipotecar in derulare? Asta inseamna ca esti eligibil pentru "Prima casa" si poti sa iei un imprumut de la una din bancile care participa la program. Tinand cont de cateva exemple concrete, rata lunara este cu 100 de euro mai mica decat in cazul unei credit ipotecar clasic, spun reprezentantii brokerului de credite Credit Zone. In rest, cheltuielile initiale legate de obtinerea unui asemenea credit sunt similare celui clasic, remarca brokerul, scrie Gandul.

Masina poate fi avans pentru „Prima Casa“. La evenimentul dedicat programului guvernamental, cea mai ieftina garsoniera din Capitala a fost prezentata la 26.000 de euro. Oferte pentru toate buzunarele la primul targ dedicat programului „Prima Casa“. Vizitatorii nu s-au lasat asteptati si au venit in numar mare pentru informatii, scrie Adevarul.

Porsche Cayman Shooting Brake, doar in jocurile video? Aparitia unui Cayman cu un profil inedit, surprins ruland pe unele sosele europene, a alimentat speculatiile referitoare la proiectul unui nou model Porsche. Lucrurile au fost lamurite rapid: ineditul Porsche cu profil "shooting brake" este un model ipotetic, imaginile sale urmand sa fie folosite in noul joc video Forza Motorsport 3. Si totusi, aparitia acestui Porsche a aprins imaginatia multora, alimentand speculatiile pe aceasta tema. In cele din urma, toata aceasta valva ar putea da de gandit constructorului german, intr-un moment in care, oricum, in lumea modelelor supersport si de lux se cauta noi segmente de nisa, scrie 24auto.ro

Test-drive Citroen C3 Picasso (cu video): Cutia magica. Stiati ca unul din patru monovolume in Europa este un Citroen? Desi pare incredibil, acest element statistic nu este deloc surprizator deoarece francezii si-au creat o buna reputatie in segmentul MPV-urilor. Ultima lor creatie, C3 Picasso, reuseste inca din start sa se impuna in fata rivalilor Opel Meriva, Nissan Note si Renault Modus in ceea ce priveste calitatea, performantele si farmecul propriu. Poate va intrebati cum? Reteta este extrem de simpla si eficienta deopotriva: un design atragator si un habitaclu spatios si inovator, pe alocuri cu tente futuriste, scrie Auto.ro