Bursierii Guvernului Romaniei, bursierii nimanui. Programul Bursa Speciala „Guvernul Romaniei” (BSGR), in care statul a investit peste 6 milioane de euro, este practic blocat de un an de zile, pentru ca noua guvernare nu a validat, conform legii, membrii comisiei care gireaza programul. In lipsa avizelor comisiei, mai multi tineri bursieri se afla in situatia de a-si intrerupe studiile in strainatate in aceasta toamna, scrie Capital.

Cehia, tara cu cel mai mare consum de bere per capita, nici nu a auzit de PET. In Romania berea in plastic a ajuns la 50% din vanzari dupa zece ani de la lansare. Berea la PET (ambalaj de plastic), care a revolutionat piata berii din Romania ajungand sa detina o cota de aproape jumatate din consumul national, este de fapt o mare necunoscuta pentru tarile din vestul Europei. Astfel, pentru majoritatea producatorilor europeni, PET-ul nu este altceva decat „un ambalaj care nu mai exista in piata" sau un „segment, atat de mic incat nici macar nu realizam statistici separate", scrie Ziarul Financiar.

Cristian Sima paraseste conducerea VES Sighisoara. Cristian Sima, presedintele societatii de brokeraj WBS Holding, a demisionat, la 1 august, din functiile de presedinte si de membru al Consiliului de Administratie al VES Sighisoara, companie care produce articole din metal. Postul sau este ocupat de Alexandru Farcas, scrie Evenimentul Zilei.

Power Net Consulting: In 2010 criza va lovi in plin, insa segmentul de software va continua sa creasca. Segmentul de software este mai putin vulnerabil in fata efectelor crizei economice si va continua sa creasca in urmatorii doi ani, chiar daca nu cu acelasi avant ca pana acum, este de parere Eduard Dimitriev Gradinescu, seful companiei furnizoare de solutii informatice integrate Power Net Consulting, care sustine intr-un interviu acordat DailyBusiness.ro ca actualul context economic va determina si o "reasezare" a principalilor jucatori de pe piata, scrie DailyBusiness.ro.

Investitiile OMV in tara noastra, in pericol. Seful OMV, Wolfgang Ruttenstorfer, reconsidera angajamentul subsidiarei sale din Romania, Petrom, urmand sa decida pana la finalul anului daca va mai face investitia programata de 1,5 miliarde euro in modernizarea a doua rafinarii, potrivit cotidianului economic austriac Wirtschaftsblatt, scrie Bursa.

Tot ce trebuie sa stii ca turist in Bulgaria. Pentru al treilea episod din serialul ghidurilor de calatorie capital.ro ne-am oprit ceva mai aproape, la vecinii nostri de la sud de Dunare, bulgarii. Bulgaria reprezinta una dintre cele mai accesibile destinatii de vacanta pentru turistii romani, motiv pentru care vizitatorii din tara noastra abia daca percep faptul ca se afla in alta tara, in special pe litoral, unde pana si meniurile de la unele restaurante sunt in limba romana. Pe pagina destinata Bulgariei, Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza turistii asupra furturilor din buzunare, inselaciunilor sau furturilor din masini care pot aparea in zone aglomerate, dar si asupra incidentelor aparute cand anumite persoane se pretind politisti, pentru a te scutura de bani, scrie Capital.

Chinezii de la Brilliance vor sa aduca break-ul BS4 in Europa. Brilliance China Automotive Holdings Ltd, partenera BMW in China, se pregateste sa exporte break-ul BS4 in Europa, potrivit unor oficiali ai companiei citati de Automotive News. “Am demarat procedurile pentru a introduce pe piata din Europa break-ul BS4" a spus unul din membrii din conducerea departamentului de export. Un alt oficial Brilliance, implicat direct in acest proiect, a confirmat ca firma va aduce modelul pe batranul continent, adaugand, de asemenea, ca formalitatile ar putea fi indeplinite pana la sfarsitul acestui an, scrie StiriAuto.ro.

Noul Porsche 911 Turbo vine in toamna de la 145.000 de euro. In cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, care va avea loc in toamna acestui an, Porsche va lansa noul 911 Turbo, varful de gama al constructorului din Stuttgart. Noul 911 Turbo are un motor de 3,8 litri de tip boxer cu sase cilindri care dezvolta 500 CP si 650 Nm. Acesta ii permite sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3,7 secunde si sa atinga o viteza maxima de 312 km/h, scrie Ziarul Financiar.

Primul BMW electric se va lansa pana in 2015. Va fi dotat cu baterii litiu-ion, realizate de SB LiMotive (un joint-venture intre Samsung SDI si Bosh) si ar urma sa apara pe piata undeva la orizontul anului 2015. Este vorba de primul model de serie cu propulsie electrica, realizat de BMW. Va fi un mini care se va comercializa sub o marca noua. Ar putea fi vorba de EV (de la Electric Vehicle) sau, mai degraba, i-Setta (de la celebrul model mini Isetta, care a ajutat BMW sa depaseasca perioada dificila de la mijlocul secolului trecut), scrie 24auto.ro.

Lui Boc i s-a pus pata pe chelneri. Impozitul forfetar ar trebui aplicat pe viitor in acele domenii si activitati unde evaziunea fiscala nu poate fi combatuta altfel sustine premierul Emil Boc, dand ca exemplu restaurantele. "Eu cred ca primul scop al impozitului minim a fost atins - de a-i obliga pe aceia care aveau firme fantoma (...) sa decida: le mentin sau le inchid. Cred ca, pentru viitor, impozitul forfetar, asa cum a fost el conceput, trebuie sa se restranga la acele domenii si activitati unde evaziunea fiscala nu poate fi altfel combatuta si eliminata - cum ar fi, de exemplu, domeniul restaurantelor. Pot fi si alte domenii, ar trebui identificate", a declarat premierul Emil Boc, citat de Cotidianul.

Trufia trufelor. Numarul 11 al revistei Forbes Romania, ce apare la chioscuri luni 10 august, prezinta lumea secreta a cautatorilor de trufe de la noi. In cercul mic si discret al vanatorilor de trufe romanesti se da o lupta dura, adesea fara reguli, ca-n orice goana dupa resurse limitate. Primele zvonuri despre existenta trufelor romanesti au inceput sa circule prin ‘95-’96, desi ciudatele ciuperci erau o desfatare culinara in Romania si la inceputul secolului trecut, citeaza Gandul.