Achiziție-record in imobiliare: 3,5 milioane de euro. Record de vanzare pe piata de imobiliare din 2009: o vila din piata Gh. Cantacuzino, fostul sediu al Ambasadei Malaysiei, a fost achizitionata cu peste 3,5 mil. euro, aceasta fiind cea mai mare tranzactie din domeniu incheiata in ultimele sase luni. Pretul este cu 40% mai mare decat ultimul record de 2,5 mil. euro, anuntat in exclusivitate de Business Standard in urma cu trei luni, scrie Business Standard.

Top 100 cele mai mari firme din Romania in 2008. Primele 3 luni de criza in Romania au produs rasturnari in topul celor mai mari firme din Romania dupa cifra de afaceri. Petrom continua sa ocupe primul loc in topul companiilor din Romania, cu o cifra de afaceri de 4,54 miliarde de euro in 2008. Pe locul 2 se afla Rompetrol Rafinare (2,35 miliarde de euro), societatea urcand doua pozitii in clasament fata de anul precedent. A treia cea mai mare companie din Romania este Dacia Automobile, scrie Capital.

Profit de 10.000 euro lunar pe angajat la Orange si Vodafone. Orange si Vodafone, primii operatori de telefonie mobila din Romania, au reusit anul trecut sa detroneze Petrom, care a ocupat primul loc in topul celor mai profitabile companii. Pentru a realiza acest clasament, Ziarul Financiar a centralizat datele financiare depuse de 70 de companii mari care figurau in 2007 si 2008 in topul celor mai profitabile firme din Romania.

Fratele presedintelui Basescu, jucator in industria de armament. O agentie de turism din Ilfov s-a transformat peste noapte intr-o posibila platforma pentru una dintre cele mai mari afaceri din Romania: modernizarea Armatei Romane. Reprezentantii unor mari companii americane, unde activeaza chiar fosti comandanti NATO din Europa si fosti ofiteri US Army, s-au asociat intr-o companie cu Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, dar si cu generalul in rezerva Ion Eftimie Sandu, loctiitor al sefului Departamentului de Armament din Ministerul Apararii, si cu Aurel Cazacu, fostul sef al Romtehnica si presedinte Romarm, cel care a negociat scandaloasa afacere a fregatelor britanice, scrie Bursa.

Cel mai mare ajutor de șomaj din Romania: 1.700 de euro. Cu 7.078 de lei pe luna, adica aproape 1.700 de euro, timisoreanul Mircea Ionescu (53 de ani) este romanul care primeste cel mai mare ajutor de somaj. Ionescu a fost directorul Romtelecom Timis, de unde primea un salariu lunar de aproximativ 66.000 de lei, adica peste 15.000 de euro pe luna, scrie Business Standard.

Topul celor mai ieftine compacte hatchback in luna august, in Romania.StiriAuto.ro ne prezinta cele mai ieftine sase compacte hatchback din Romania, in luna august. Noul Renault Clio are cel mai mic pret, care include si prima oferita prin programul Rabla, respectiv 7.990 euro cu TVA, oferta valabila pentru motorul de 1.2 litri. Cel mai ieftin model compact hatchback cu propulsor a carui capacitate este putin mai mare, de 1.4 litri, este Citroen C4, al carui pret porneste de la 9.200 euro.

Proprietarii de cladiri de birouri, prinsi intre problemele chiriasilor si datoriile la banci. Proprietarii care s-au indatorat anii trecuti pentru dezvoltarea unor imobile de birouri sunt nevoiti acum sa vanda o parte din afaceri pentru a reusi sa isi acopere datoriile bancare, in conditiile in care principala lor sursa de venit, chiriasii, se gasesc tot mai rar, sunt de parere jucatorii din piata de real estate chestionati de Capital.ro.

Ce criza? Cererea pentru Ferrari creste. Sotia ministrului sanatatii are 40 de comenzi pentru Ferrari. Contrar pietei auto locale, care pe segmentul de lux scade cu peste 60%, reprezentantul Ferrari are in prezent 40 de comenzi in derulare, in conditiile in care si anul viitor va putea livra tot 25 de masini. Forza Rossa, importatorul Ferrari si care este condus in acest moment de Camelia Bazac, sotia ministrului Sanatatii, va livra in acest an 25 de automobile, in valoare totala de peste 5 mil, scrie Ziarul Financiar.

David, Hidro: “Baietii destepti” au cazut de pe trotineta cand le-am cerut preturi mai mari cu 20%. Cel mai mare producator de energie electrica din tara, Hidroelectrica, negociaza cresterea preturilor de baza la electricitatea livrata “baietilor destepti” cu 20% si estimeaza ca va finaliza discutiile in perioada imediat urmatoare, a declarat intr-un interviu acordat Business Standard Mihai David, directorul general al companiei.

O noua generatie a celei mai sportive versiuni Porsche 911, GT3 RS . Porsche a prezentat in avanpremiera noua generatie a celei mai performante versiuni a modelului 911 destinata utilizarii pe drumurile publice, GT3 RS. Motorul de 3,8 litri, cu 6 cilindri in linie aspirat, a fost revizuit si furnizeaza acum 450 CP. Inginerii au lucrat intens la optimizarea filtrului de aer si a sistemului de admisie, scrie 24auto.ro.