Oferte-chilipir de case si masini la executarea rau-platnicilor. Bunurile recuperate de banci si de firmele de leasing de la clientii rau-platnici pot fi gasite la preturi fara concurenta. Un automobil de clasa medie din 2008 ajunge la 9.000 de euro. Din anunturile postate de banci, cum ar fi Raiffeisen, se poate vedea usor ca preturile sunt cu mult sub media pietei. Un apartament cu trei camere in Brancoveanu este scos la vanzare cu 46.000 de euro, iar unul in Giulesti, cu 50.000 de euro, fata de 80.000 de euro cat este pretul zonei. Procedura de achizitionare nu este una foarte complicata, insa prespune ca doritorii sa afle de oferta bancii, scrie Capital.

Copos ar vrea sa vanda hotelul Europa din Eforie Nord. Omul de afaceri George Copos, care are in proprietate sapte unitati hoteliere in tara, este dispus sa vanda hotelul de patru stele Europa din Eforie Nord, care a avut in primul semestru venituri de 420.000 de euro, in scadere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Surse din piata, care au preferat sa ramana anonime, spun ca George Copos cauta un client pentru hotelul de pe litoral inca de la inceputul anului. Intrebat de Ziarul Financiar daca planuieste sa vanda hotelul din Eforie Nord, omul de afaceri a declarat ca "raspunsul este negativ".

“Alo, cand va platiti restanta?” “Buna ziua, ma numesc (prenume, nume) si reprezint compania (nume angajator). Va sun in legatura cu restanta pe care o inregistrati la banca (nume client).” Asa incepe “poezia” pe care trebuie sa “o recite” un recuperator de credite. Venitul mediu al unui recuperator este de 300-350 de euro. Dar, aceasta suma reprezinta doar partea fixa a veniturilor, pentru ca acestia primesc si un bonus, in functie de sumele colectate, scrie Business Standard.

Profilul „spargatorului de bani” in cazinouri, pe timp de criza. Andrei Frimescu, marketing si PR manager al unui cazinou din Bucuresti, face un profil al jucatorilor: Primul este cel al jucatorului care are 45-50 de ani si este la apogeul carierei, cu o situatie financiara stabila. Acest segment este cel mai bine reprezentat si structurat din punctul de vedere al pretentiilor si serviciilor. "Al doilea gen este reprezentat de oamenii de varsta a treia, care au timp si cauta socializare, sa se simta confortabil si care sufera de singuratate", a declarat Andrei Frimescu pentru Gandul.

Unu din patru angajati la privat, somer. In timp ce sectorul de stat a fost ferit de „uraganul” disponibilizarilor, sefii de companii private nu au stat pe ganduri si au dat afara unu din patru angajati, in perioada iunie 2008-august 2009, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de compania de administrare a personalului PayLogic. Efectele nu s-au lasat asteptate: numarul orelor suplimentare efectuate de cei ramasi in functii a crescut in medie cu 82%, scrie Evenimentul Zilei.

Culisele celei mai mari tranzacții imobiliare a anului. Un fond de investitii, New Europe Property In­vestments (NEPI), a spart gheata de pe piata tranzactiilor imobiliare, platind catre BelRom 63 de milioane de euro pentru European Retail Park Braila. Afacerea s-a derulat la un randament investitional (yield) de 9,3%. Afacerea nu este una realizata in stilul cunoscut, strategia NEPI fiind diferita de practica europeana. „Lucrurile sunt diferite. BelRom va intra in posesia a circa 3,5 milioane de actiuni ale NEPI, (circa 10% din portofoliu) si va fi reprezentata in boardul nostru. Este, daca vreti, un fel de joint-venture“, explica Martin Slabbert, managing director al NEPI, citat de Capital.

Manhart Racing a creat BMW M3 Estate cu propulsor V10 de 550 CP. Manhart Racing a publicat imagini si informatii despre noul sau model tunat, un BMW M3 „Estate” cu „inima” V10. Acest proiect este unul cat se poate de traznit, tinand cont de faptul ca BMW nu produce modele M3 Estate si nici nu comercializeaza M3-urile cu propulsor V10 de 5.0 litri, acesta gasindu-se sub capota modelelor M5. M3 Estate atinge suta in 4,3 secunde si are viteza maxima de 324 km/h, scrie StiriAuto.ro.

Noul Volkswagen Beetle se va lansa peste doi ani. New Bettle va fi improspatat pana in 2012, cand este programata aparitia unei noi generatii. Nu va fi doar o redesenare a caroseriei, pentru ca noul model va avea o serie de imbunatatiri, dupa cum a declarat Stefan Jacoby, presedintele VW America, citat de AutoWeek. Fara a creste mult in dimensiuni, noua generatie va avea redimensionata partea din spate, care este unul dintre principalele neajunsuri ale actualei generatii. Bancheta spate va fi mai generoasa si mai comoda. De asemenea, vor fi introduse elemente specifice modelelor mai ieftine, scrie 24auto.ro.

Cum s-a restructurat Edy, cel mai mare transportator roman. Alin Popa, unul dintre cei mai discreti oameni de afaceri locali, care controleaza transportatorul Edy, a vorbit pentru prima data despre masurile de restructurare pe care le-a luat in cel mai greu an pentru businessul romanesc. Lider de piata in domeniul transportului rutier de marfuri, prin firma Edy Spedition, Alin Popa a renuntat de mai bine de un an la conducerea companiei, angajand o echipa de manageri care a restructurat firma, pentru a trece cu bine peste criza economica, scrie Business Magazin.

De ce importam legume din Brazilia. Distribuitorii prefera sa aduca legume din strainatate, mai ieftine cu 20% decat cele romanesti. Producatorii au pierdut de mult lupta cu importatorii pentru ca nu mai sunt competitivi in privinta pretului si nici nu au spatii de depozitare pentru legume si fructe. Mai mult, suprafata cultivata cu legume si fructe in Romania a scazut la jumatate fata de cat era in anii de dinainte de '90, scrie Adevarul.

Fondul Proprietatea si-a dat acordul sa fie tranzactionat pe ROTC-ul brokerilor. Cum listarea pe o piata reglementata, la Bursa de Valori Bucuresti sau la Londra, pare un deziderat din ce in ce mai greu de atins, Consiliul de Supraveghere al Fondului a aprobat, luni dimineata, transferul actiunilor FP pe sistemul de tranzactionare Romanian Over-the-Counter (ROTC), o piata nereglementata, ale carei ultime detalii de functionare sunt puse la punct chiar in aceste zile, scrie Bursa.

Cum sa alegi codul CAEN. Codul CAEN (Clasificarea Activitatilor Economice Nationale) este un indice numeric utilizat pentru definirea anumitor activitati economice. Daca acesta nu este actualizat conform modificarilor din 2007 (intrate in vigoare la 1 ianuarie 2008), companiile pot ajunge chiar sa piarda accesul la anumite programe de finantare nerambursabila. Codul CAEN potrivit se alege in functie de activitatea sau de activitatile principale ale companiei, precum si in functie de structura materiilor prime si de procesul de productie, scrie Startups.ro.

Managerii IT, despre piata de soft si servicii: Disperare si lipsa de logica. Disperare dupa proiecte, lipsa de logica in abordarea contractelor, atat din partea clientilor, cat si din partea companiilor furnizoare, presiune pe pret, imaturitate in piata, acestea sunt atributele cu care caracterizeaza jucatorii piata locala de software si servicii informatice dedicate solutiilor de business, la un an de la inceputul crizei, scrie Business Standard.