Fiscul ataca miliardarii: dupa Negoita, vin Becali, Popoviciu, Turcu. Fiscul a pus deja sechestru pe averea lui Robert Negoita, pentru tranzactiile imobiliare realizate pe persoana fizica si pentru care nu s-a platit TVA. Pe lista neagra se afla cel putin alte 79 de persoane care au vandut apartamente sau terenuri de sute de milioane de euro. Cap de lista este Gigi Becali, care, ar avea de platit la stat peste 123 de milioane de lei. Becali confirma ca ar fi investigat de ANAF pentru TVA-ul pe tranzactiile imobiliare, insa sustine ca cei de la Fisc i-au atribuit tranzactii la care nu este parte, scrie Capital.

Restructurare la sange la Ana Holding: Copos a dat afara 600 de oameni. Omul de afaceri George Copos, care controleaza grupul Ana Holding, cu afaceri estimate la 100 de milioane de euro, a renuntat la 600 de oameni din octombrie anul trecut, dar nu a reusit sa evite o scadere a afacerilor cu peste 20%. "Sufar enorm de mult, dar m-au obligat cei care administreaza aceasta tara. Am ajuns sa lucram in orb din cauza impredictibilitatii", a declarat omul de afaceri, scrie Ziarul Financiar.

Retelele sociale trag companiile spre mediul online. “Acum primesti dublu si te bucuri de doua ori mai mult!”, scria pe Twitter, in data de 14 februarie 2008, utilizatorul voda­fonebuzz, in spatele caruia sta Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie mobila ca numar de utilizatori. La o zi dupa aceea, pe 15 februarie, click_and_buy, nume de scena in spatele caruia se ascunde cel mai mare operator, Orange Romania, spunea “Hello, beautiful world of Twitter!”, scrie Business Standard.

Cum poti avea un produs atestat la nivel european. Obtinerea stampilei de „produs traditional” costa cateva mii de euro si dureaza pana la un an. Un produs traditional recunoscut de Uniunea Europeana iti poate creste cifra de afaceri cu pana la 20%. Insa pentru a obtine aceasta patalama ai nevoie de bani si rabdare, scrie Adevarul.

Programul de guvernare al lui Croitoru a fost scris de un student basarabean. Programul de guvernare al Cabinetului Croitoru a fost „redactat” de un student basarabean, care a compilat bucati importante din programul de guvernare al Cabinetului Boc. Informatia a fost confirmata pentru capital.ro de catre economistul si analistul financiar Aurel Dochia, unul dintre cei care figurau pe lista initiala a ministrilor din cabinetul Croitoru. Conform informatiilor stocate de versiunea de PDF a programului de guvernare, aceasta a fost creata vineri, 23 octombrie, pe ultima suta de metri, cu numai doua ore inainte ca premierul desemnat sa anunte lista ministrilor.

Toyota FT-EV II a fost expusa la Salonul Auto de la Tokyo. Toyota a prezentat conceptul electric Toyota FT-EV II la Salonul Auto de la Tokyo. Avand un interior "retro-futuristic", masina a fost dotata cu doua leviere in locul clasicului volan si a pedalelor. Printre sistemele inteligente cu care producatorul japonez si-a inzestrat noua creatie se numara un pilot automat care conduce vehiculul si, in acelasi timp, descarca fisiere audio sau video pe gustul posesorului masinii. Conceptul are o autonomie de 90 kilometri si atinge viteza maxima de 100 km/h, scrie StiriAuto.ro.

Duel intre un Porsche 911 GT3 si un Boeing 747 Jumbo Jet. Ideea intrecerii intre un automobil supersport si un avion a dat nastere, deseori, unor spectacole deosebite, gustate nu doar de fanii impatimiti ai “liniutelor”. O noua astfel de intrecere a avut loc recent, pe aeroportul Changi din Singapore. De aceasta data, protagonisti au fost un Porsche 911 GT3 de curse (Carrera Cup) si un Boeing 747 Jumbo Jet apartinand companiei aeriene Jett8 Airlines. Spre deosebire de Reventon, care a fost depasit clar de avionul de vanatoare, versiunea de circuit 911 GT3, pilotata de Yuey Tan, s-a impus “la mustata”, scrie 24auto.ro.

Cel mai dur razboi: mari retaileri vs. mari producatori. Incepe sa se contureze un cerc. Primul arc l‑au schițat, acum cațiva ani, marii retaileri. Intre timp arcul s‑a marit, atragand sub circumferința lui o pleiada de producatori care consimt sa fabrice marfuri sub eticheta marilor retaileri, lovind uneori chiar in propriile branduri. E un cerc vicios, care s‑ar putea inchide cu scoaterea de pe rafturi a unor branduri consacrate. Suna apocaliptic? In vestul Europei s‑a intamplat deja, scrie Money Express.

Pierderile CFR s-au dublat. Compania CFR SA a raportat, pe primele opt luni ale acestui an, o cifra de afaceri de 667 milioane de lei, in scadere cu 11,8% fata de cea inregistrata in perioada similara a anului trecut. Oficialii CFR au precizat, pentru ziarul Bursa, ca, in perioada mentionata, pierderile companiei s-au cifrat la 509.155.212 de lei, fiind aproape duble fata de cele raportate pe primele opt luni ale anului trecut (360.459.570 lei).

Gigantii mondiali despre infrastructura feroviara romaneasca: Schimbati 2.000 de locomotive si investiti 15 ani in calea ferata. Bombardier, Alstom si Siemens, cei mai mari producatori mondiali de material rulant feroviar, cu afaceri cumulate de peste 90 de miliarde de euro in 2008, cer guvernului si Ministerului Transporturilor investitii in infrastructura feroviara. Miza starii deplorabile a caii ferate sunt investitiile straine si supravietuirea transportatorilor locali privati si de stat, scrie Ziarul Financiar.

Cel mai mic venit orar din Romania: 5 lei/ora in HoReCa. Aproape 5 lei/ora castiga, in medie, un lucrator in domeniul HoReCa. Acesta este cel mai mic venit orar din Romania, potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica. Angajatii romani din HoReCa obtin de aproape zece ori mai putin decat colegii lor din vestul Europei, unde media este de circa 10-11 euro/ora, in tari precum Italia, Spania sau Irlanda, scrie Business Standard.

GPS-ul a ajuns la copii, varstnici si catei. Pana acum cativa ani, utilizarea sistemului de orientare geografica prin GPS (Global Positioning System) era de domeniul filmelor SF. Acum aceasta inventie este cat se poate de des intalnita atat pe bordurile automobilelor sau ale motocicletelor, cat si in mainile simplilor pietoni sau in zgarda animalelor, scrie Romania libera.