PSD a sustras de la Finante proiectul legii raspunderii fiscale si l-a depus in Parlament. PSD a depus in Parlament un proiect al responsabilitatii fiscale pe care l-ar fi elaborat Ministerul de Finante, condus de PDL-isti, dupa cum sustin reprezentantii ministerului. Faptul ca numele initiatorilor apar scrise cu pixul pe ultima pagina a proiectului de lege si nu dactilografiat ca restul textului, inclina balanta in favoarea argumentelor Ministerului de Finante. Textul proiectului de lege al responsabilitatii fiscale depus in Parlament de PSD contine o prevedere a carei incalcare ar declansa automat o motiune de cenzura, scrie Capital.

O alta tranzactie surpriza in online: Fondul de investitii 3TS Cisco a cumparat 25% din Internet Corp, companie care detine mai multe site-uri, pentru 2 mil. euro. Fondul de investitii 3TS Cisco Growth, parte a grupului 3i, a achizitionat 25% din actiunile firmei de media Internet Corp, care detine mai multe site-uri de stiri, din domeniul financiar si pentru femei, pentru aproximativ 2 mil. euro, au declarat pentru Ziarul Financiar surse din piata.

Mai mult de jumatate dintre medici au peste 50 de ani. Cine ne va trata peste 10 ani? Piramida de varsta a medicilor din Romania arata ca 57% dintre acestia au peste 50 de ani, in timp ce 27% au intre 40 si 50 de ani, iar 16% au pana in 40 de ani. Cu alte cuvinte, 60% dintre medici vor fi depasit 60-65 de ani in urmatorii 10-15 ani. "Dintre cei 6.000 de medici care au plecat in ultimii trei ani, 80% sunt medici tineri, cu varste de pana in 40 de ani. Daca nu se iau masuri, vom avea o problema foarte mare peste sapte-opt ani”, a declarat pentru Business Standard Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania.

Situatia politica retine criza pe la noi. Neincasarea transelor din imprumuturile de la institutiile financiare face ca nevoia de finantare a sectorului bugetar sa creasca, punand presiune pe moneda nationala si pe dobanzi, este de parere domnul Lucian Croitoru, consilierul Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei. Astfel, criza politica actuala - care a provocat neindeplinirea conditiilor acordurilor internationale - intarzie in mod major cuplarea economiei romanesti la trendul de revenire a cresterii economice mondiale, a declarat Lucian Croitoru, intr-un interviu acordat ziarului Bursa.

Primele imagini oficiale cu versiunea de serie a noului Volvo S60. Volvo a prezentat primele imagini oficiale cu versiunea de serie a noului Volvo S60. Modelul care se va bate cu BMW Seria 3, Audi A4 si Mercedes Clasa C va fi expus in premiera la Salonul Auto de la Geneva, in primavara anului viitor, urmand sa intre in productie cateva luni mai tarziu, la uzina Volvo din Belgia, scrie StiriAuto.ro.

Dezmat pe banii nostri: 1.400 euro/luna la intretinerea unui orfan. Statul cheltuieste pentru un micut aflat intr-un camin de copii din Sectorul 2 din Bucuresti mai mult de 60 de milioane de lei vechi pe luna. 80% din banii alocati de primarie de la bugetul local se duc pe salariile angajatilor centrului, care gazduieste doar sapte copii. Situatia nu este identica in toate centrele de plasament din Bucuresti, chiar daca sumele sunt exorbitante si in alte cazuri, scrie Capital.

Unde se vand cele mai scumpe alimente. Un kilogram de cartofi poate fi cumparat cu preturi intre 0,5 si 1,5 lei in piete, iar pentru un kilogram de carne de porc, cumparatorul va scoate din buzunar circa 16 lei, potrivit datelor publicate pe pagina de internet a Ministerului Agriculturii (MAPDR). La raft insa, unele alimente aproape ca isi dubleaza pretul. Locuitorii din Teleorman scot cei mai putini bani cand vine vorba de cumparat carne de porc in carcasa, preturile medii fiind de 7 – 8 lei pe kilogram. Pentru un kilogram de muschi de porc, fara grasime, locuitorii din Alba platesc aproape 25 de lei, scrie Evenimentul Zilei.

Cele mai profitabile plasamente sunt in aur. Deprecierea dolarului a determinat investitorii sa migreze pe pietele de marfuri, aurul fiind principala atractie. Aprecierea aurului in urmatoarele luni este estimata la aproximativ 50%. Cotatia aurului va depasi 1.500 de dolari pe uncie in urmtoarele 18 luni, se arata intr-un raport publicat de Bank of America Merrill Lynch, scrie Adevarul.

Primii pasi pentru metrou in Drumul Taberei. Metrorex ar putea incepe in al doilea trimestru al anului viitor lucrarile la magistrala V, pe tronsonul Drumul Taberei- Universitate, avand in vedere ca in decembrie va fi organizata licitatia pentru executia structurilor statiilor, galeriilor si tunelelor. Valoarea estimativa a contractului va fi de 1,31 mld. lei (circa 310 mil. euro), fara TVA va avea o durata de trei ani si va fi finantat dintr-un credit de la Banca Europeana de Investitii (BEI) si de la bugetul de stat, scrie Ziarul Financiar.

Cand vor aparea primele centre comerciale transformate in depozite? Lipsa chiriasilor obliga tot mai multi proprietari de imobile sa vina cu solutii inventive pentru a-si mentine spatiile in viata. O noua formula care incepe sa prinda contur in aceasta perioada este trecerea pe o treapta inferioara a imobilelor. Astfel, proprietarii de mall-uri pot opta pentru amenajarea unor spatii de birouri, cei care detin centre comercial de tip „retail-box“ pot sa incerce varianta spatiilor industriale sau hotelierii pot apela la spatii de birouri, scrie Capital.

Bugatti 16C Galibier Concept va intra in productie de serie.Pretul: 1,6 milioane de dolari. Conceptul 16C Galibier este primul sedan in patru usi al celor de la Bugatti. Varianta de serie va intra in productie in 2013, la un an de la terminarea oficiala a productiei Veyron, si nu va suferi modificari majore fata de concept. Pretul estimat al masinii este de 1.6 milioane de dolari. Sub capota masinii se afla acelasi motor ca si la Veyron, insa ceea ce il face mai special este faptul ca poate fi alimentat si cu etanol, scrie AutoDigest.ro.