S.O. Vintu: «Am intrat in business de foame». Sorin Ovidiu Vintu crede ca cea mai mare greseala facuta de guvernele de dupa 1989 o reprezinta privatizarile. Spune ca in Romania tinerii nu au nicio sansa sa castige bani prin mijloace cinstite si, surpriza, pretinde ca nu-i plac afacerile. " Ce sanse ar avea un tanar sa faca bani in Romania in mod cinstit ? Absolut niciuna. In mod necinstit insa o gramada ", declara SOV intr-un interviu acordat pentru capital.ro.

Cel mai excentric miliardar din lume si-a lansat un nou avion spatial cu care vrea sa transporte turisti pentru 200.000 dolari biletul. Miliardarul britanic Richard Branson, proprietarul brandului Virgin, si-a lansat marti o naveta spatiala cu ajutorul careia spera sa transporte din 2011 turisti in spatiu, scrie The Guardian. Costul unei calatorii cu "Spaceshiptwo" va fi intre 20.000 si 200.000 de dolari, iar cursa cu o durata de doua ore si jumatate implica si o perioada de 6 minute de imponderabilitate, scrie Ziarul Financiar.

Ce fac romanii pe Internet. Cea mai mare parte a romanilor care navigheaza pe Internet cauta informatii, trimit mesaje prin posta electronica sau pentru a citi stiri. O mica parte dintre internauti fac cumparaturi online, in vreme ce majoritatea tinerilor descarca fisiere cu muzica. Romania se claseaza pe ultima pozitie in randul statelor europene in functie de numarul persoanelor care au cumparat bunuri si servicii prin intermediul internetului. Daca media europeana este de 37%, doar 2% dintre romani au iesit la cumparaturi in magazinele virtuale, scrie evz.ro.

Gara de Nord are nevoie de 300 milioane de euro ca sa semene cu un mall. Ca sa semene cu o gara europeana, tranzitata zilnic de sute de mii de oameni, Gara de Nord din Bucuresti are nevoie de aproximativ 300 milioane de euro. Aceasta este suma, spun reprezentantii din industria de profil, care ar putea transforma principala gara din Capitala intr-un centru comercial modern, comparabil cu mall-urile. “S-a facut studiul de fezabilitate. Acum, totul s-a inghetat. Probabil ca acest proiect va fi reluat anul viitor. Stiu insa ca cinci firme, din Romania si din strainatate, sunt interesate de modernizarea Garii de Nord”, a declarat pentru Business Standard, Constantin Axinia, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor, scrie Business Standard.

Tata va lansa anul viitor o versiune pick-up a micului Nano. Tata pregateste o versiune pickup a modelului Nano, potrivit Indian Autos Blog, care a publicat chiar si o fotografie spion a modelului, facuta in timp ce acesta era testat. Aceeasi sursa afirma faptul ca viitorul model din gama Nano (cunoscut la nivel intern sub denumirea de Penguin) va fi lansat in India anul viitor si va concura cu Mahindra Gio, scrie StiriAuto.ro.

O companie a grupului "Dubai World" are pierderi de 3,65 miliarde dolari. Dezvoltatorul imobiliar "Nakheel" PJSC, detinut de compania de stat "Dubai World", care incearca sa-si reesaloneze datoriile, a avut pierderi de 13,4 miliarde dirhami (3,65 miliarde de dolari) in primul semestru din acest an, din cauza declinului vanzarilor, respectiv a deprecierii valorii terenurilor si imobilelor, anunta Bloomberg News, citand un document obtinut de agentie. In primele sase luni din 2008, compania inregistra un profit de 2,65 miliarde dirhami, scrie Bursa.

86 de companii mari se bat pe 100 mil. € de la UE. Elvila, Carpatcement Holding, Astra Bus, Vrancart, Matrite Dacia sau Cominco Bucovina sunt printre cele 86 de companii mari care se bat pentru fonduri europene in valoare de circa 100 mil. euro, solicitarea maxima pe care au facut-o companiile depasind 4 mil. euro. In conditiile in care in acest an cateva sute de IMM-uri se bateau sa ia fonduri europene de zeci de mii de euro ca o sansa pentru a-si sustine si dezvolta afacerile, a venit si randul companiilor mari cu peste 250 de angajati si cifre de afaceri de sute de milioane de euro ca sa solicite bani de la UE, scrie Ziarul Financiar.

Monica Tatoiu renunta la Oriflame si investeste in invatamant. La evenimentul la care s-au sarbatorit 14 ani de cand compania suedeza de cosmetice pe care o manageriaza si-a lansat produsele pe piata din Romania, Monica Tatoiu a dezvaluit pentru unica.ro planurile sale de viitor: La anul va renunta la conducerea Oriflame si va investi in educatie. „Cred ca a venit vremea schimbarii. Pe 1 decembrie 2010 se implinesc 15 ani de cand ma aflu la conducerea Oriflame si cred ca este timpul sa fac si altceva”, a declarat pentru capital.ro, Monica Tatoiu.

Robert Maxim (Ensight), reparatorul de businessuri. Criza le‑a adus notorietate. Numele Ensight Management Consulting a inceput sa atraga atenția in primavara, mai exact in martie, cand Leonardo, cea mai mare rețea de magazine de incalțaminte, anunța ca lasa stabilizarea financiara a companiei in seama consultanților. Cateva luni mai tarziu și Pic, cel mai mare retailer alimentar controlat de antreprenori romani – companie intrata in dificultate și dupa arestarea cofondatorului Cornel Penescu și a directorului general Liviu Facaleața –, a angajat pentru restructurare operaționala aceeași firma, scrie Money Express.

Cel mai economic automobil cu 4 locuri din lume. Aceasta este a cincea versiune a conceptului Volkswagen Up! si a fost dezvaluita in cadrul Salonului de la Los Angeles. Consumul de circa 2,2 litri la 100 km pe autostrada il plaseaza, dupa cum sustine constructorul german, pe primul loc in topul celor mai economice automobile cu 4 locuri din lume, scrie 24auto.ro.

Din ce industrii vin primii someri din 2010. Angajatorii din constructii, industria auto, sectorul agricol si industria usoara sunt printre primii care vor face concedieri in primele doua luni ale anului viitor. In aceeasi perioada, alte cateva mii de dascali ar putea ramane fara un loc de munca, potrivit datelor furnizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), sindicate si firme de recrutare, scrie Business Standard.

Ce parere au strainii despre noul SUV Dacia Duster. Dacia a prezentat marti primele detalii si poze oficiale cu viitorul Duster SUV. Cum modelele Logan si Sandero s-au bucurat de succes pe pietele externe, iar cum marca Dacia a inceput sa devina din ce in ce mai vizibila, marile site-uri "auto" nu au ratat stirea. "Arata mai bine decat un BMW X1", "E urata tare!", "baby pajero" sau "un 4x4 cum trebuie", sunt doar cateva dintre caracterizari, scrie AutoDigest.ro.