Promotie la Metro: cumperi un LCD si primesti un borcan de castraveti murati. Reteaua de magazine cash&carry Metro ofera clientilor care cumpara un televizor LCD Samsung 32B530 un bonus constand intr-un borcan cu castraveti murati Aro de 5 kg, oferta fiind inclusa in catalogul cu promotii valabil in perioada 17 – 31 decembrie. Televizorul din promotia retelei de magazine costa 1.900 de lei, cu TVA, are o diagonala de 81 cm si este full HD. Reprezentantii Metro au declarat ca "ineditul acestei promotii porneste de la desfasurarea acesteia in perioada Sarbatorilor de iarna", scrie capital.ro.

Pret de lichidare la PwC: 9 euro/mp in Crevedia, la Buftea. Firma PricewaterhouseCoopers (PwC), lichidatorul judiciar al firmei EFG Crevedia Development, a vandut ieri in urma unei licitatii un teren de 124,16 hectare situat in comuna Crevedia din apropierea Capitalei pentru pretul de pornire de 11,17 milioane de euro, ca urmare a unuia dintre cele mai rasunatoare falimente imobiliare de pe piata locala. "A fost un singur ofertant in cadrul licitatiei, care a dorit sa ii protejam identitatea pana la definitivarea actelor. La licitatie s-a prezentat doar avocatul cumparatorului", a declarat pentru Ziarul Financiar Speranta Munteanu, senior director al departamentului de restructurare a afacerii in cadrul PricewaterhouseCoopers Romania.

Companiile low-cost au fortat piata cu preturi de Intercity. Mai putin de opt euro, adica echivalentul unei calatorii cu un Intercity pe o distanta mai mica de 200 de km, atat a fost in 2009 cea mai ieftina calatorie cu avionul, oferta de luna trecuta a companiei Wizz Air fiind pentru o cursa pe distanta Cluj-Roma. La polul opus, printre cele mai scumpe calatorii cu avionul se situeaza biletele la clasa business, puse in vanzare, de regula, de companiile de linie, scrie Business Standard.

Romanii vor fi primii soferi ai SUV-ului Duster. Cel mai nou model al Dacia va fi lansat in februarie, iar intr-o prima etapa se va vinde doar in Romania. Desi oficialii Dacia au refuzat sa dea un pret pentru Duster, acesta va avea, probabil, preturi cuprinse intre 13.000 si 18.000 de euro si dotari de top precum ESP (Electronic Stability Program) sau tapiterie de piele si insertii de mahon. Din primavara, Dacia va incepe sa vanda masina si in restul Europei, scrie StiriAuto.ro.

„Cadou” de la alesi: gaze mai scumpe la populatie. Consumatorii casnici sunt amenintati de o scumpire semnificativa a gazelor naturale incepand de anul viitor, din cauza unei legi aprobate recent de parlament, prin care aria consumatorilor industriali care primesc doar gaze din productia interna s-a largit considerabil. In acest fel, populatia va fi nevoita sa consume mai multe gaze din import, de doua ori mai scumpe decat cele autohtone, scrie Evenimentul Zilei.

Dan Paul concureaza azi cu Septimiu Stoica pentru presedintia Asociatiei Brokerilor. Intermediarii autohtoni au programate pentru astazi alegerile pentru conducerea Asociatiei Brokerilor, avand de optat intre Dan Paul, actualul detinator al functiei, si Septimiu Stoica, presedintele Bursei Romane de Marfuri (BRM). Contactat de ziarul Bursa, Septimiu Stoica a explicat ca vrea sa devina presedintele Asociatiei Brokerilor ca sa imprime acesteia o directie diferita de actiune.

Criza si impozitul forfetar au ingenunchiat peste 7.000 de agentii imobiliare. Numaratoarea continua. Lipsa tranzactiilor imobiliare si impozitul forfetar introdus in luna aprilie a acestui an a dus la moartea a peste 7.000 de agentii imobiliare de cartier care functionau cu unu sau doi angajati. Jucatorii din piata de real estate estimeaza ca pana la finalul crizei economice, vor mai ramane cel mult 25% din cele circa 10.000 de firme de intermediere imobiliara active inainte de caderea economiei, scrie capital.ro.

Mercedes Clasa E are si versiune cabrio. Mercedes completeaza Clasa E prin lansarea versiunii convertible, care ia locul vechiului CLK. Noul cabriolet cu 2 usi si 4 locuri va fi disponibil la vanzare in Europa incepand din ianuarie 2010, urmand ca apoi sa patrunda si pe celelalte piete, inclusiv in SUA. Platforma tehnica este preluata de la Clasa E Coupe, principala diferenta fiind, evident, pavilionul retractabil, actionat electric, scrie 24auto.ro.

Africa Israel incearca sa evite falimentul: Dezvoltatorul mallului Cotroceni: In Romania nu avem probleme. Miliardarul israelian Lev Leviev incearca sa restructureze datorii de 2 mld. euro pentru a evita falimentul companiei Africa Israel Investments, care detine cel mai mare mall din Romania - AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, potrivit Bloomberg. Cu toate acestea, Reuven Haver, country manager al companiei in Romania, spune ca acest fapt nu influenteaza semnificativ activitatea subsidiarei locale, scrie Ziarul Financiar.

Vath Performance "stoarce" 745 cai putere de la Mercedes-Benz CL 65 AMG. Tunnerul german Vath Performance a dezvaluit un nou pachet de tuning pentru bolidul Mercedes-Benz CL 65 AMG. Modificarile fac ca automobilul sa scoata o putere de 745 CP si un cuplu de 1.150 Nm. Viteza maxima a masinii modificate este de 340 Km.h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in mai putin de 4 secunde, scrie AutoDigest.ro.

Top 10 evenimente care au marcat piata telecom. Cosmote Romania, al treilea jucator din piata ca numar de utilizatori, a anuntat in noiembrie finalizarea procesului de preluare a Telemobil, companie ce opereaza Zapp, jucator important pe piata locala de broadband mobil. La finele lunii iunie, grupul elen a semnat un acord vizand achizitia Telemobil pentru 61 mil. euro si preluarea de catre compania elena a unor datorii si alte obligatii financiare in valoare de 146 mil. euro. Anul acesta, cei doi mari operatori de telefonie mobila, Vodafone si Orange, au inregistrat scaderi importante, de doua cifre, in contextul crizei economice, scrie Business Standard.