11.700 de milionari romani. Peste 11.000 de romani detin, in conturi bancare, 17 miliarde de lei, ceea ce inseamna ca in fiecare cont al acestora se gasesc aproape 1,5 milioane de lei noi. Suma reprezinta lichiditatile pe care cei mai bogati romani le au in banci si exclude activele sub forma de actiuni sau imobiliare. E drept, este vorba de milionari in lei noi, nu in euro, scrie Capital.

Taxa de parcare s-ar putea reduce. Consilierii generali ai Capitalei promit sa readuca taxele privind locurile de parcare la nivelul de anul trecut, dupa ce in ultima sedinta de consiliu au votat un proiect de hotarare care prevede aproape triplarea lor. Cei care locuiesc in zona fiscala A, adica in centru si in jurul salbei de lacuri, au de platit in prezent de 2,15 ori mai mult, adica 164,25 lei. Un loc de parcare in zona fiscala B, adica in cartiere ca Tineretului, Drumul Taberei si Militari, costa 146 de lei, fata de 58,4 lei,scrie Evenimentul Zilei.

Cum scade crescand bugetul Presedintiei: spor pentru conditii de munca +117%, incalzire +86%, lubrifianti +61%. Bugetul Presedintiei urmeaza sa fie 40.688.000 de lei, comparativ cu 33.074.000 de lei, cat a fost executat anul trecut. Sumele alocate salariilor vor spori cu 13,5 la suta, ajungand la 10.174.000 de lei. Vor creste salariile de baza, cu 16 la suta, fiind desfiintate salariile de merit, indemnizatiile de conducere vor fi mai mari cu aproape 8 la suta, la fel ca si sporul de vechime, mai mare cu 9 la suta. Cresterea-record - 117 la suta - este la capitolul sporuri pentru conditii de munca, pentru care s-au alocat 100.000 de lei, scrie Gandul.

FMI: Economia mondiala se redreseaza mai rapid decat aratau estimarile. Previziunile Fondului Monetar International (FMI) privind cresterea economiei globale vor fi, aproape sigur, revizuite in sens pozitiv, in conditiile in care aceasta isi revine mai rapid decat se anticipa, sustine directorul general adjunct al FMI, John Lipsky. Potrivit oficialului FMI, previziunile care vor fi lansate luna aceasta vor arata un optimism crescut fata de estimarile din luna octombrie, scrie Bursa.

Salonul Auto de la New Delhi aduce 10 noi modele ieftine. Salonul Auto de la New Delhi, care se desfasoara in perioada 5-11 ianuarie, va gazdui, printre altele, 10 lansari la nivel mondial, toate in segmentul masinilor mici. Cele mai importante lansari la New Delhi Auto Show in viziunea StiriAuto.ro sunt: Maruti-Suzuki India cu: Conceptul R3 Compact, Eeco, masina de familie si Suzuki Kizashi; General Motors cu: Chevrolet Beat, Chevrolet Volt...

Cea mai mare finantare aprobata pentru bani de la UE: 600 mil. lei. Compania de apa Brasov va primi o finantare de 607 mil. lei de la UE pentru reabilitarea si extinderea sistemelor de apa si canalizare in judet, valoarea totala a proiectului ridicandu-se la peste 945 mil. lei. Peste 200 mil. lei din aceasta suma vor fi destinate lucrarilor de reabilitare a conductelor de apa si extinderii retelei de canalizare si de epurare a apelor uzate din municipiul Brasov. Aceasta este cea mai importanta finantare aprobata in Romania pentru un proiect derulat din fonduri structurale, scrie Ziarul Financiar.

Romancele tinere sunt cheltuitoare dovedite statistic. Femeile intre 24 si 40 de ani sunt majoritare in portofoliul de clienti al celor mai scumpi imprumutatori din tara noastra. Romancele sunt nu doar comode, dar si prea putin precaute cand vine vorba despre administrarea propriilor finante. Potrivit unei analize realizate de Provident pentru Capital, 75% dintre cei care au contractat cel mai scump imprumut oferit pe piata locala sunt tineri. In acelasi timp, din cei 75%, aproximativ 54% sunt femei.

Facebook se schimba la fata. Facebook, cea mai populara retea sociala din lume, care in urma cu cateva saptamani a depasit pragul de 350 de milioane de utilizatori, se pregateste pentru un facelift. Noul Facebook va avea o interfata mai simpla si mai prietenoasa, conform site-ului spaniol PortalTIC.es, care a intrat in posesia unor imagini cu noul site. Cele mai multe modificari vor fi aduse barei de navigare, scrie Capital.ro.

Consumatori din Italia cer Microsoft compensatii pentru preinstalarea Windows pe PC-uri. Un grup de consumatori din Italia vrea sa declanseze un proces colectiv impotriva Microsoft in vederea obtinerii de compensatii pentru cumparatorii care au fost nevoiti sa achizitioneze computere cu sistemul de operare Windows preinstalat, desi nu doreau acest lucru. Actiunea impotriva Microsoft are loc dupa intrarea in vigoare, in 2010, a unei legi care permite asociatiilor sa deschida procese in numele unor grupuri de consumatori, scrie Mediafax.

Primele imagini cu noua generatie Opel Meriva. Opel a prezentat marti primele imagini oficiale cu noua generatie Opel Meriva. Modelul MPV a fost inzestrat in premiera cu noua tehnologie FlexDoor a celor de la GM, putand deci sa se laude cu bine cunoscutele usi „sinucigase”, prezente pana acum la vehiculele Rolls-Royces si sportivele constructorului Mazda. Cel de-al doilea rand de portiere se deschide pana la un unghi de 90 de grade si se blocheaza automat in momentul in care masina porneste, neputand fi deblocate in timpul mersului, scrie StiriAuto.ro.

Lansare oficiala: Toyota Etios, modelul low-cost care va concura cu Dacia Logan. Toyota a dezvaluit la Salonul Auto de la New Delhi noul model low-cost Etios care va fi lansat pe pietele emergente. Japonezii au prezentat in cadrul salonului indian masina in cele doua versiuni de caroserie, hatchback si sedan. Toyota Etios a aparut ca urmare a dorintei companiei japoneze de a produce un model low-cost pentru pietele emergente, asemanator cu proiectul Dacia Logan al aliantei Renault-Nissan. Desi nu s-a dat nici un pret oficial, suma vehiculata pentru un exemplar este undeva in jur de 10.000 de dolari sau 7.000 de euro, scrie AutoDigest.ro.