Bugetarii de lux raman cu salariile umflate. Legea privind salarizarea unica din sectorul bugetar, care prevede salariul maxim platit din bani publici va fi de 8.400 de lei (de 12 ori salariul minim), nu li se va aplica fix celor despre care presa a scris ca au venituri nesimtite. Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a precizat ca pentru anul acesta vor ramane in vigoare contractele colective de munca pentru autoritatile si institutiile finantate din surse proprii, scrie capital.ro.

A trecut ce-a fost mai rau in imobiliare? Birourile dau primele semne de revenire. Trei dintre cele mai mari companii din economie - Rompetrol, Transelectrica si Raiffeisen - au semnat in ultimele doua luni contracte pentru inchirierea unor spatii de birouri in Bucuresti cu o suprafata de peste 24.000 de metri patrati, reprezentand circa 2% din stocul de birouri al Capitalei. Rompetrol isi va consolida activitatea din Bucuresti si Ploiesti intr-un spatiu de 9. 300 mp (sase etaje) din turnurile City Gate din Piata Presei Libere, Transelectrica a inchiriat mai mult de jumatate din cladirea Platinum Center din zona pietei Sfanta Vineri (6.730 mp), scrie Ziarul Financiar.

"Electrica Serv" ar putea fi scoasa la privatizare in acest an. Criza si reducerea comenzilor pentru mentenanta si reparatii in sistemul de distributie a electricitatii au agravat situatia financiara, si asa precara, a companiei "Electrica Serv", al carei actionar majoritar este "Electrica" SA. Adolf Muresan, presedintele Federatiei sindicale "Univers", ne-a declarat: "In acest context, privatizarea este singura solutie pentru salvarea si dezvoltarea companiei. Avem semnat un protocol cu < Electrica > SA pentru intensificarea consultarilor pe tema privatizarii. A fost finalizat si un studiu privind alternativele de restructurare si privatizare, iar Ministerul Economiei trebuie sa aprobe, in curand, modalitatea de vanzare a < Electrica Serv >", scrie Bursa.

Cat economisim la un euro de 3,9 lei. O familie de doua persoane ar putea face economii de circa 200 de lei in cazul in care moneda nationala se va aprecia cu aproximtiv 10% fata de valoarea medie a euro inregistrata anul trecut. Cum am ajuns la aceasta suma? In primul rand, am luat estimarea facuta de analistii economici potrivit carora in acest an un euro ar putea fi de 3,9 lei. In al doilea rand, am luat cateva facturi platite in euro si am facut un calcul pentru a vedea cat economiseste o familie de romani, lunar, din aprecierea monedei nationale, scrie Evenimentu Zilei.

Gardianul si Ziua au renuntat si la aparitia online. Editiile online ale ziarelor Gardianul si Ziua, care si-au sistat aparitia in format print la inceputul lunii ianuarie, nu vor mai fi disponibile nici online, incepand de luni, au declarat reprezentantii acestora. Potrivit lui Alecu Racoviceanu, membru in consiliul editorial al publicatiei, editia online a ziarului Gardianul a fost inchisa. De altfel, ultima actualizare a site-ului dateaza din 17 ianuarie, scrie capital.ro.

Sub ce forma se pot extinde companiile. Cei care vor sa isi extinda activitatea si in alte zone geografice pot alege intre filiala si diferite tipuri de sedii secundare - sucursala, reprezentanta, agent dependent, punct de lucru si agentie. Spre deosebire de sediile secundare, filiala este o firma independenta, cu sediu propriu, dar sub controlul companiei mama. Potrivit legislatiei, la infiintare, actul constitutiv al companiei mama trebuie sa cuprinda sediile secundare (sucursale, agentii, reprezentante sau alte asemenea unitati fara personalitate juridica) sau conditiile pentru infiintarea ulterioara a acestora, scrie Startups.ro.

Bucurestiul nu mai este tinta preferata a investitorilor straini: trei din patru au mers in provincie. Investitorii straini aproape au abandonat Capitala intr-un singur an, orientandu-se spre alte regiuni ale tarii in incercarea de a-si reduce costurile, in timp ce productia si agricultura au luat locul constructiilor in topul domeniilor atractive pentru investitii, arata o comparatie efectuata pe baza statisticilor de la Registrul Comertului. Cele mai mari 40 de investitii straine ca aport la capitalul social al firmelor au totalizat 657 mil. lei (circa 153 mil. euro) in luna noiembrie a anului trecut, in scadere cu 34% fata de aceeasi luna din 2008, potrivit datelor ONRC, scrie Ziarul Financiar.

Audi ofera detalii despre culorile noului A1. Audi a publicat un nou clip de promovare a viitorului model A1. De data aceasta aflam detalii despre noile nuante care vor fi folosite la interiorul vehiculului. Cea care ne ofera amanunte este Jana Bonkova. Te invit sa vizionezi noul clip. Enjoy, scrie StiriAuto.ro.

Floreasca: Apartamente de 2 camere la acelasi pret cu garsonierele. Calea Floreasca, Aviatiei, Dorobanti si Barbu Vacarescu. Acestea sunt hotarele ce delimiteaza cartierul Floreasca, de restul zonelor din Capitala. Considerat drept un cartier aflat la limita zonelor de lux, preturile in Floreasca sunt destul de ridicate. Cele mai mari preturi sunt cele ale proprietatilor din apropierea cartierului Dorobanti. Preturile la apartamentele de 2 camere incep de la 55.000 de euro si urca pana la 80.000 de euro, functie si de subzona, utilitati, investitiile facute de vanzator etc., iar in cazul celor de 3 camere, de la 90.000 de euro, scrie capital.ro.

Cel mai economic model Porsche construit vreodata: Cayenne S Hybrid. Dezvoltat impreuna cu viitorul Volkswagen Touareg Hybrid, noul Cayenne S Hybrid se foloseste de motorul de 3.0 litri V6 supraalimentat de la Audi care dezvolta 325 CP si 440 Nm si, in plus, beneficiaza si de un propulsor electric de 50 CP si 250 Nm. Astfel, puterea totala al noului SUV va fi de 375 CP, cu 20 mai mult decat actualul Porsche Cayenne S cu motorul 4.8 litri V8. Consumul mediu al noului bolid de la Porsche este de 6,8 litri/100 km, iar nivelul de emisii este de 193g CO2/km, scrie AutoDigest.ro.