S-a schimbat proiectul legii pensiilor: PFA-urile sunt pasuite, patronii nu. Ministerul Muncii a modificat proiectul de lege care prevedea, dupa cum a relatat capital.ro, in cazul PFA si a profesiilor independente, obligatia de a plati contributiile sociale la pensii la intreg venitul care aparea in statisticile Fiscului si nu la suma pentru care a optat contribuabilul. Exista si o veste buna, dupa cum semnaleaza avocatul Gabriel Biris: a fost introdus un plafon pentru nivelul maxim al contributiilor datorate. Ce este peste cinci salarii medii, nu se impoziteaza.

Piata auto nu da semne de revenire nici in ianuarie.„Taxa de poluare ne-a omorat”, spun jucatorii. Piata auto a continuat ritmul descendent si in ianuarie, scazand pana la aprope 5.000 de masini, cu aproape 30% sub nivelul atins in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit jucatorilor din piata auto. "Pentru piata auto, luna ianuarie a fost una foarte slaba, sub nivelul de anul trecut. In ceea ce priveste Dacia, volumul vanzarilor a fost unul satisfacator", a spus Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia, scrie Ziarul Financiar.

Afacerea "Rosia Montana", in pragul dizolvarii judiciare. Oficiul Registrului Comertului a respins inregistrarea majorarii de capital de la Rosia Montana Gold Corporation, operatiune care era vitala pentru salvarea societatii de la dizolvare. Rosia Montana Gold Corporation nu a facut recurs la hotararea judetatorului delegat, ceea ce impinge compania, conform legii, in pragul dizolvarii, scrie Bursa.

BCR “inghite” alte doua fonduri de pensii. Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat definitiv fuziunea fondurilor OTP si Prima Pensie cu BCR Fond de Pensii. Anterior, BCR a absorbit fondul administrat de Omniasig Pensii. Daca si participantii OTP si Prima Pensii vor opta ca activele lor sa fie administrate de BCR, fondul va avea 264.563 de participanti. Prin fuziunile realizate, BCR si-a consolidat pozitia pe piata pensiilor private obligatorii, avasand pe pozitia a treia pe piata de profil, dupa numarul de participanti, scrie evz.ro.

Noi poze cu Dacia Duster. Departamentele de propaganda de la Dacia stau foarte bine la capitolul raspandirea de informatii si poze-spion. Daca oficial sunt cunoscute doar putine detalii despre primul SUV din istoria Dacia, neoficial stim ce noutati aduce in plus Duster fata de celelalte modele Dacia. In mod evident, cea mai semnnificativa schimbare este dotarea masinii cu tractiune integrala. Tot pe cai neoficiale, Nissan Qashqai pare sa fie modelul cu care Duster imparte platforma tehnica. In ceea ce priveste motorizarile, Duster va beneficia de aportul celui mai performant diesel 1,5 dCi. Adica cel in varianta de 115 cai-putere, scrie StiriAuto.ro.

Celulele stem, o afacere inca in fasa. Spre deosebire de orice alt produs sau serviciu medical pe care clientul il cumpara cu intentia sa se foloseasca de el, familiile ce apeleaza la bancile de celule stem investesc, in numele sanatatii copiilor lor, intr-un serviciu pe care spera ca acestia sa nu aiba nevoie niciodata sa-l foloseasca. Piata bancilor de celule stem este la inceput, dar creste discret: pentru anul 2009 se estimeaza ca s-au facut circa 12.000 de recoltari de celule, cu 4.000 peste nivelul de anul precedent, dupa cate spun reprezentantii companiilor ce detin bancile de celule. La un pret mediu al recoltarii de circa o mie de euro, aceasta ar insemna o piata de 12 milioane de euro, scrie Business Magazin.

Nokia introduce functia de radar pe telefoanele sale. Finlandezii de la Nokia au prezentat, miercuri, la centrul de cercetare din Helsinki un nou concept de radar mobil capabil sa detecteze, folosind undele electromagnetice, viteza si directia de deplasare a obiectelor, scrie capital.ro.

Cum ar putea un milion de romani sa ajunga la tribunal din cauza imobiliarelor. In jur de un milion de romani care au cumparat locuinte noi si terenuri construibile incepand cu anul 2002 risca sa se aleaga cu contractele de vanzare-cumparare suspendate si sa ajunga in instanta, chemati de vanzatorii urmariti la randul lor de Fisc. Mai mult, cumparatorii ar putea sa mai scoata din buzunare si un plus de 19% peste pretul proprietatii achizitionate, adica Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) aferenta tranzactiei, scrie Gandul.info.

Amenajare peisagistica in stil american. S-a nascut in Germania. A locuit in SUA 18 ani. S-a specializat in fotografie si horticultura si a lucrat pentru o companie de intretinere a gradinilor unde avea clientii printre vedetele de la Hollywood. Anul trecut, Katja Perrey si-a lansat in Romania o firma specializata in design peisagist. “Pentru o persoana obisnuita amenjarea peisagistica poate sa nu fie ceva important, dar pentru dezvoltatorii imobiliari este”, spune pentru startups.ro Katja Perrey.

Conducta Arad-Szeged: Alternativa la importurile din Rusia tot nu functioneaza. Conducta Arad - Szeged, prin intermediul careia sistemul national de transport al gazelor naturale urma sa fie legat cu cel din Ungaria fiind astfel facuta conexiunea intre Romania si piata vest-europeana, inca nu este in functiune, desi de mai multe ori pe parcursul anului trecut autoritatile locale au dat ca sigura finalizarea acestui proiect in prima zi a anului 2010, scrie Ziarul Financiar.

Machetele auto incurca Volkswagen - Iata cum va arata viitorul Touareg. Doua poze doua machete auto a viitorului model Volkswagen Touareg au fost scapate in presa cu mult inaintea lansarii oficiale a modelului german. Fata noului model VW Touareg prezinta aceleasi caracteristici pe care le regasim la noul Golf si la celelalte modele recent lansate de constructorul german. In plus, fata de generatia actuala, parbrizul noului Touareg pare a fi mai inclinat, scrie AutoDigest.ro.