Dacia dupa Duster: cate un nou model pe an si «o surpriza» in 2012. Seful programului entry-level (X90) din grupul Renault, Gerard De¬troubet, a declarat „Mai este loc de modele in familia Dacia. Daca priviti atent segmentele pe care am intrat, va puteti imagina destul de bine o masina de mici dimensiuni si una mai mare decat Logan“. Detourbet a dat de inteles si ca unele dintre viitoarele modele Dacia nu vor mai fi produse la Mioveni, ci la alte uzine din Maroc sau India, scie capital.ro.

Topul celor mai mari case de avocatura. Primele zece firme au incasat 90 mil. euro. Liderul Tuca Zbarcea a avut o rentabilitate de 58%.Primele cinci firme in topul incasarilor sunt Tuca Zbarcea, NNDKP, Musat, Bostina si Popovici Nitu. Cele mai mari zece firme de avocatura de pe piata locala au incasat anul trecut venituri de 87,6 mil. euro, in scadere cu doar 1% fata de anul precedent, aceasta fiind una dintre pietele cu cele mai mici scaderi din economie in 2009, cel mai greu an din ultimul deceniu, arata o analiza a ZF pe baza declaratiilor anuale de venit depuse la Administratia Financiara. Avocatii au continuat sa faca bani desi pietele traditionale, precum fuziunile si achizitiile, imobiliarele sau finantarile bancare s-au prabusit, la fel ca si afacerile companiilor din retail sau constructii, scrie Ziarul Financiar.

Armani si Zilli ajung pe piata din Romania. Romanii vor putea cumpara din acest an articole de lux marca Armani si Zilli fara a mai fi nevoiti sa calatoreasca intr-o alta tara. Potrivit directorului general al CPP Management Consultants, Olivier Petcu, primul magazin monobrand Emporio Armani va fi deschis la finele acestui an de firma Alsa Boutique, iar francizorul Victoria 46 va inaugura in toamna un magazin sub brandul retailerului francez de accesorii si imbracaminte pentru barbati Zilli, scrie evz.ro.

Fratele ministrului Predoiu, noul sef al "Enel Servicii Comune". Cosmin Gabriel Predoiu, fratele ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, a devenit director general al "Enel Servicii Comune", companie care face parte din grupul "Enel Romania". Grupul italian "Enel" a preluat, prin privatizare de la statul roman, filialele Electrica din zona Dobrogea, Banat si Muntenia Sud si se ocupa cu distributia si furnizarea energiei electrice. In noua sa calitate, fratele ministrului Justitiei va avea de gestionat contracte, pentru anul in curs, in valoare de zeci de milioane de euro, dezvaluie Bursa.

Anca Bidian (Kiwi Finance): “Criza s-a terminat!” Surprinzator, cele mai tran­șan­te și optimiste declarații vin dintr-o piața aproape spulberata de turbulențele unui 2009 al creditelor blocate. „Criza s‑a terminat. Sa vina cineva sa ma contrazica daca are argumente“, spune cu inflacarare Anca Bidian, fondator și vice­pre­ședinte al Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite din Romania. Iar in timpul asta scoate la iveala un „flip‑chart“ pe care sunt trecute unele sub altele, cu liniu­ța, in jur de zece argumente – date macroeconomice adunate pentru angajații ei neincrezatori – care ii confirma teoria ca „s‑a zis cu criza“, scrie Money Express.

Editia limitata Mercedes G-Couture costa 500.000 de euro in Romania. Mansory Cooperation Gmbh a dezvaluit saptamana trecuta in cadrul Salonului Auto de la Geneva trei programe de tuning noi, dintre care unul in serie limitata. Este vorba de Mansory G-Couture, bazat pe modelul Mercedes G 55 AMG si care a fost proiectat in colaborare cu celebrul designer Philipp Plein. Mansory G-Couture este disponibil in Romania incepand cu a doua jumatate a lunii martie, la pretul de 500.000 de euro fara taxe, scrie StiriAuto.ro.

S-au furat sine, traverse si instalatii feroviare de doua milioane de euro. Peste 1.300 de furturi de componente de infrastructura feroviara au pagubit anul trecut compania nationala CFR SA de aproape 2,5 milioane de euro. Pagubele indirecte sunt mult mai mari. Hotii au sustras fara discernamant tot ce au putut cara, de la material marunt de cale (buloane orizontale si verticale, tirfoane, placi metalice de prindere a sinei de traverse) la traverse de lemn si sine, scrie Gandul.

Canadienii de la European Goldfields, inca un pas spre exploatarea aurului romanesc. Compania canadiana European Goldfields a obtinut ultimul aviz necesar din partea autoritatilor romane pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) al proiectului minei de aur-argint de la Certej, judetul Hunedoara. Obtinerea PUZ-ului reprezinta nu pas important in avizarea proiectului, noteaza compania. Proiectul de la Certej vizeaza exploatarea unui zacamant cu rezerve estimate la 2,4 milioane uncii de aur si 17,3 milioane uncii de argint (o uncie reperzinta 28,34 grame), scrie capital.ro

Niki Lauda: Imi voi folosi imaginea pentru a promova Bucurestiul in Austria. Cred ca imi voi recupera investitia in linia aeriana intr-un an. Triplul campion mondial la Formula 1, austriacul Niki Lauda, spune ca va investi in acest an 1,5 mil. euro in compania aeriana Fly Niki, pe care a adus-o pe piata locala in urma cu aproximativ o luna si jumatate. Incepand cu 1 februarie, compania a operat la un grad de incarcare de 40%, pe cele sase curse saptamanale pe ruta Bucuresti - Viena, scrie Ziarul Financiar.

Cartea lui Bercea Mondialu’. A spus-o si guvernatorul Isarescu: criza este in mare masura o chestiune psihologica. Iar daca reusim sa convingem un numar indeajuns de mare de oameni ca economia merge bine, treaba e pe jumatate rezolvata. Luna asta vine si seful cel mare al FMI la Bucuresti sa ne spuna ca e multumit de Guvern. Bursa merge in sus. E de bine. Asa ca eu deja m-am hotarat care e drumul pe care sa o iau spre iesirea din criza. Domnu’ Mondialu’, nu-mi imprumutati si mie cartea aceea a lu’ matale? As vrea sa invat si eu cate ceva despre psihologia maselor, scrie Caudiu Serban in editoralul din capital.ro.

Cu ce filmam HD? Noile camere video sau foto ori unele modele de telefoane mobile sunt capabile sa inregistreze imagini HD. Pretul unui astfel de gadget porneste de la 500 de lei. Televizoarele noi si introducerea formatului de inalta definitie (high definition, HD) pe YouTube sau pe Facebook au determinat o crestere a cererii de continut HD, scrie Romania libera.