Cat costa cele mai exclusiviste carduri de credit. Oferta de carduri premium si superpremium de pe piata autohtona creste, bancile continuand sa lanseze astfel de produse si in timpuri de criza. Cele mai exclusiviste plasticuri sunt cele emise de BRD - MasterCard WorldSignia - si cele ale ING - Visa Infinite. Recent, si Intesa Sanpaolo Bank a lansat un card premium, MasterCard Platinum. Oficialii ING Bank dezvaluie numai taxa anuala de administrare, care se ridica la 400 de euro. In ceea ce priveste veniturile lunare minime pe care trebuie sa le aiba o persoana care doreste un card de top, acestea sunt de 2.000 de euro pentru un card Intesa, iar la RBS, limita pleaca de la 5.000 de euro, scrie Capital.ro.

Un academician acuza: Numirile politice au efecte devastatoare in economie. Guvernul nu poate relansa economia pentru ca administratia publica este intesata de numiri politice, netransparente, fara criterii de performanta, si banii publici se risipesc practic in directii care nu aduc valoare in economie, acuza specialistii. Profesorul universitar Lucian-Liviu Albu, directorul Institutului de Prognoza al Academiei Romane, unul dintre cei mai cunoscuti experti in economie, spune: "Numirile politice au efecte devastatoare in economie. Aparatul birocratic este si asa anchilozat, mai exista doar cativa specialisti, vii cu altii care sunt pe dinafara si gata s-a terminat, scrie Ziarul Financiar.

Prigoana jr. revolutioneaza constructiile cu Mugur Mihaescu. Honorius Prigoana isi deschide o noua afacere. Ca partener in noua afacere, Honorius Prigoana l-a adus pe Mugur Mihaescu, cunoscutul membru al grupului umoristic "Vacanta Mare". Honorius Prigoana sustine ca noua firma are o solutie revolutionara pentru industria constructiilor din tara noastra, dar pe care nu a dorit sa ne-o dezvaluie: "Nu vreau sa ne fure concurenta ideea. Va fi ceva cu totul revolutionar pentru Romania. In cel mult doua luni estimez ca vom incepe activitatea, iar ceea ce vom face va fi o surpriza pentru toti", scrie Bursa.

Avutia globala. Pe unde se invart banii. Potrivit The Wealth Report 2010 al Knight Frank, chiar asa zgaltaite de criza, Statele Unite au cei mai multi posesori de proprietati cu valoare de peste un milion de dolari. Nu e foarte surprinzator faptul ca japonezii sunt pe locul al doilea cu 669.000, data fiind inghesuiala din insule si pretul mare al proprietatilor. Britanicii sunt pe locul al treilea cu circa 440.000, dar in scadere cu 21%, cea mai mare dupa India, dintre tarile luate in calcul, motivul fiind relativ simplu, scrie Business Cover.

Internetul „la purtator”. Ce oferte au marile companii. Odata cu lansarea de ieri a serviciilor de comunicatii de generatia a treia (3G) a Cosmote Romania, batalia in internet „la purtator” intre cele trei companii de telefonie mobila a luat amploare. In oferta Orange, abonamentele pentru conectarea la internet mobil pe PC incep de la 8 euro/luna si includ trafic nelimitat. Vodafone a anuntat recent extinderea retelei HSDPA+, care ofera viteze de internet mobil de pana la 21,6 Mbps pentru download si de pana la 5,7 Mbps pentru upload, scrie evz.ro.

Topul chiriasilor de birouri din Bucuresti. Vodafone, Ericsson si Raiffeisen sunt cei mai mari trei chiriasi din cladirile de birouri din Bucuresti, o piata in care sunt rulati anual intre 160 si 200 de milioane de euro, potrivit unei analize ZF si a datelor furnizate de firmele de consultanta imobiliara Colliers International si DTZ Echinox. Suprafete de peste 20.000 de metri patrati au inchiriate si firmele Petrom, HP, Cosmote, Bancpost si Dacia Renault, top 10 fiind completat de Oracle si Banca Romaneasca, scrie Ziarul Financiar.

Top 5 cele mai mari temeri ale bancherilor in lume si in Romania. In general, bancile considera ca cele mai mari riscuri sunt fie imixtiunea politicului in activitatea lor, fie creditele proaste. In timp ce bancherii romani se tem cel mai mult de riscul creditelor, la nivel global principala temere a bancilor este ingerinta politica, situata pe locul doi in Romania. Clasamentul local al principalelor temeri ale bancherilor este completat de riscul valutar, trendurile macroeconomice si calitatea managementului riscului, conform raportului "Banking Banana Skins" citat de Adevarul.

Continua seria neagra pentru Toyota. Toyota a anuntat acum cateva zile ca va rechema 10.000 de unitati Lexus GX460 vandute pe piata din America de Nord. Ulterior acestui anunt, rechemarea a fost extinsa si in Europa, unde Toyota va rechema pentru remedieri in service alte 7.500 de exemplare Toyota Land Cruiser 150 (Prado) si Lexus GX460 (foto), cele mai multe dintre ele vandute pe piete din Europa de Est, scrie 24auto.ro.

La prima vedere: HTC Desire si Legend, primele mobile cu Android 2.1 ale Vodafone. Doua dintre cele mai asteptate telefoane mobile ale anului, HTC Desire si HTC Legend si-au facut debutul ieri pe piata romaneasca. Primul va fi, cel putin pana la iarna, nava amiral a flotei producatorului taiwanez, iar cel de-al doilea, urmasul lui HTC Hero, pune accent pe design. Cel mai mic pret pentru HTC Desire, este 199 Euro (TVA inclus), iar HTC Legend, poate fi achizitionat la minimum 169 Euro (cu TVA), impreuna cu abonamentul Vodafone Complet 2000, care include 2000 de minute in retea, 400 de minute nationale si Internet pe mobil nelimitat, scrie Business Cover.

BMW Z4 sDrive35i tunat de Hamann. Hamann Motorsport a publicat detalii despre noua sa masina bazata pe modelul BMW Z4 sDrive35i. Imbunatatiri au fost aduse atat sub capota cat si in ceea ce priveste designul. Sunt de asemenea disponibile optiuni pentru interiorul vehiculului, ce includ covorase branduite, un maner al schimbatorului de viteze din aluminiu, totul fiind imbracat in piele. La exterior, sportiva primeste un pachet aerodinamic ce include un nou spoiler fata cu LED-uri integrate, praguri laterale si un spoiler pe hayon, scrie StiriAuto.ro.