Dacia Duster, fata in fata cu Nissan Qashqai. Francezii de la automobile-magazine.fr au realizat un material video in care au pus fata in fata o Dacie Duster 1,5 dCi 85 Ambiance si un Nissan Qashqai 1,5 dCi, 106 cai putere. "Dacia Duster este echipata cu strictul necesar si nimic in plus", declara francezii care observa faptul ca japonezii au in dotarea standard un radio-CD player, sistem de climatizare si limitator de viteza, in timp ce la Duster acestea costa niste bani in plus. Jurnalistii de la automobile-magazine.fr sunt de parere ca sunetul oferit de sistemul audio de la Duster este "deplorabil", scrie Capital.ro.

Boom-ul eolian: 600 MW, 240 de turbine, 1 mld. euro. Scenariile optimiste arata ca anul acesta ar putea fi pusi in functiune 600 MW in proiecte eoliene, adica aproape cat un reactor al centralei nucleare de la Cernavoda, 2010 aducand astfel o crestere de peste 40 de ori a capacitatii instalate in astfel de proiecte comparativ cu sfarsitul anului trecut. Cei 600 de MW de proiecte reprezinta la randul lor investitii de circa un miliard de euro, sute de locuri de munca create si aparitia dintr-o data a 240 de turbine eoliene, daca tinem cont ca in general, in dezvoltarile recente de parcuri eoliene se utilizeaza "mori de vant" cu capacitati individuale de 2,5 MW, scrie Ziarul Financiar.

Confesiunile unui capitalist uitat de lume: George Padure. Cand criza nu se mai termina și ai pierdut zeci de milioane de euro in imobiliare, nu-ți mai ramane decat sa-ți scrii memoriile și sa investești tot in real estate. George Padure, un pic mai mult doar pentru dumneavoastra. „Cred ca sunt peste 180 de pagini. E viața mea...“, spune el pentru Money Express, de data asta deruland incet pe ecranul calculatorului paginile volumului sau de memorii „O viața cat zece“. Personaj emblematic al businessului de dupa Revoluție, George Padure a fost și a ramas un sinonim al brandului Gepa Electro Center – primul magazin modern al Romaniei postdecembriste, deschis in 1990 pe Dorobanți. Intre timp, magazinul a disparut de mult, dar sloganul „Gepa, un pic mai bine pentru dumneavoastra“ suna la fel de viu.

Rothschild a iesit din parteneriatul cu Ocif, ce presupunea investitii de 200 mil. euro in imobiliare romanesti. Grupul financiar francez Rothschild, prezent in Romania prin intermediul fondului de investitii EdR Real Estate (Eastern Europe), a decis sa incheie parteneriatul cu firma israeliana Ocif, alaturi de care avea in dezvoltare doua proiecte rezidentiale in Bucuresti, din cauza unor divergente pe seama administrarii proiectelor, potrivit unui anunt al companiei. Cele doua companii au dezvoltat in parteneriat ansamblul rezidential Vivando Unirii, amplasat pe un teren de 8.000 mp, langa Piata Unirii, achizitionat in anul 2006 contra sumei de 3,2 mil. euro, scrie Capital.ro.

Guvernul pregateste creditul "Primul termopan". Proprietarii de locuinte si-ar putea izola termic casele cu credite in lei garantate de stat, fara avans, cu dobanda compusa din rata interbancara ROBOR la 6 luni (in prezent 5,7%) plus o marja de 0,5%, adica pana in 7% pe an, si in valoare de pana la 1.500 de euro pe camera de apartament, respectiv 5.000 de euro pe casa. Proiectul a fost discutat cu bancherii la Ministerul Finantelor impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, fiind lansat in procedura de urgenta, scrie Ziarul Financiar.

Cat te costa sa te faci agent imobiliar. In timp ce Asociatia Romana a Agentiilor Imobiliare (ARAI) se pregateste de adoptarea unui standard european care sa uniformizeze activitatea agentilor dupa anumite reguli, o alta organizatie abia aparuta pe piata - Asociatia Brokerilor Imobiliari (ABI) - are in vedere un demers asemanator. Cum il va ajuta pe vanzator sau pe cumparator un broker imobiliar acreditat, de exemplu, si ce va face el pentru clientii sai, in plus fata de agentul imobiliar obisnuit? "Pana acum, agentul imobiliar era un simplu intermediar, adica lua o oferta de la un vanzator si o arata mai departe potentialilor cumparatori si... cam atat. Noi le vom oferi clientilor si consultanta imobiliara specializata", a declarat pentru Gandul Dragos Valceanu, presedintele ABI.

Cum fentezi comisioanele care iti erodeaza economiile. Comisioanele de retragere a numerarului de la ghiseu pot fi ocolite de clientii care au si un card emis de banca la care isi tin economiile. Lichidarea depozitului se face in cazul majoritatii bancilor prin transferarea banilor in contul curent al clientului. Platile cu cardul la comercianti nu sunt taxate, iar comisioanele de retragere a numerarului de la bancomatele bancii emitente sunt mai mici decat cele percepute la retragerea de numerar de la ghiseu, scrie Capital.ro.

Telefonul mobil cu cip, salvarea in cazul unui atac cu gaze toxice. Autoritatile americane vor sa introduca in telefoanele mobile un cip care sa depisteze o mare varietate de gaze toxice si sa alerteze utilizatorul. O echipa de cercetatori a inceput deja discutiile cu patru mari producatori de telefoane mobile, potrivit CNN. Directul echipei de cercetare, Stephen Dennis, spune ca, in cel mult un an, 80 de prototipuri vor putea fi testate, pentru a se verifica daca pot depista mirosul de gaze, in cazul unor scurgeri accidentale sau a unui atac cu gaze toxice, scrie evz.ro.

Cele mai "tari" jocuri pentru iPhone.Clasicul Scrabble, liderul ierarhiei, a fost preferat jocurilor de strategie„Catan, The First Island" si „Civilization Revolution". Site-ul techland.com trece in revista 10 din­tre cele mai atractive jocuri disponibile acum pentru telefoa­nele iPhone sau pentru iPad‑uri. 1. Scrabble Utilizatorii isi pot provoca prietenii prin intermediul internetului si pot sa comunice pe chat cu acestia in timpul partidei. Cei de la site-ul Techland.com fac un pariu cu posesorii de iPhone: incercati sa rezistati 24 de ore fara sa jucati scrabble pe telefonul vostru. Parerea gamerilor cu experienta este ca nimeni nu va reusi sa se abtina. 2. „Catan, The First Island" Un joc de strategie care, abordat in varianta multiplayer online, poate provoca de­pendenta extrema, dupa cum avertizeaza realizatorii acestui top, scrie Romania libera.

Bentley Continental Supersports de 702 CP. Casa de tuning germana Wheelsandmore a plecat de la un motor “de baza” care nu dezvolta “decat” 621 de cai-putere. Cu modificarile de rigoare, agregatul de pe Continental Supersports ajunge la 702 cai-putere si un cuplu motor de nu mai putin de 880 de Newton-metru. Ca sa se ajunga la aceste valori impresionante, inginerii casei de tuning au reconfigurat computerul care administreaza functionarea propulsorului, dar au instalat si catalizatoare sport si evacuaril finale fabricate din otel inoxidabil. Cu actualele modificari, Bentley Continental Supersports este capabil de o viteza de top de 336 de kilometri pe ora, scrie StiriAuto.ro.