Dacia va lansa un model mini la pretul de 5.000 de euro. Vincent Carre, directorul de marketing al Dacia, a declarat intr-un interviu pentru revista germana Autobild ca producatorul roman va lansa un model din clasa mica care se va numi City si al carui pret nu va depasi 5.000 de euro. Dacia City va avea 3,5 metri lungime, patru usi, patru locuri, a declarat Vincent Carre pentru Autobild. Masina va imprumuta elemente de la Dacia Logan si Renault Clio, iar caroseria va semana destul de mult cu modelul Sandero. Pretul redus al noului model se datoreaza conceptiei, scrie Capital.ro.

Negritoiu, ING: Semne de ameliorare a creditarii atat in valuta, cat si in lei. Cererea scazuta de credite pe segmentul de retail, din pricina incertitudinii si a veniturilor in scadere, va face ca revenirea creditarii sa aiba loc, mai alert, in prima faza, pe segmentul companiilor, spune directorul general al ING Bank Romania, Misu Negritoiu intr-un interviu acordat ziarului Bursa. Domnia sa spune ca, anul acesta, ING Bank se va concentra in mod special pe produse adresate populatiei si intreprinderilor mici si mijlocii. Negritoiu atrage atentia ca nu se poate vorbi despre relansarea creditarii pentru populatie decat in momentul in care se va inregistra o crestere a salariilor in termeni reali.

De ce litoralul romanesc e de doua ori mai scump decat cel din Bulgaria sau Grecia. Litoralul autohton este de doua ori mai scump decat cel bulgaresc pentru ca taxele platite de hotelieri sunt semnificativ mai mari decat in Bulgaria, sezonul dureaza doua luni iar costurile de intretinere ale camerei de hotel sunt foarte mari, se arata intr-o analiza a Money.ro. De ce nu vor hotelierii romani sa taie din tarifele ridicate? Hotelierii au niste costuri. Si nu poti sa vii sub ele. Si atunci calculul se face intuitiv: cam cat ma costa pe mine motorina? Problema mare pe litoralul nostru o are e ca tot ce se face cu apa calda se incalzeste cu motorina, pentru ca nu au gaz. Hotelierii nu iti mai dau apa calda cu program. E un castig, un mare castig. Dar pentru ca nu iti mai dau apa calda cu program, trebuie sa platesti motorina”, spune Dan Anghelescu.

Cand economia sufera, bancherii au facut profit de 100 mil. euro in trim. I. Creditul privat este in scadere neintrerupta de luni bune, insa bancile isi ingroasa veniturile prin majorarea marjelor de dobanda - adica reduc dobanzile la credite mult mai incet decat la depozite. Bancherii profita astfel ca au la dispozitie lichiditati suficiente si nu mai trebuie sa se lupte pentru banii clientilor, in timp ce la credite nu sunt presati sa taie dobanzile, pentru ca pe piata concurenta este limitata de criteriile mult mai stricte de finantare. Practic, multi clienti sunt acum atat de indatorati, incat nu ar putea sa obtina un credit nou pentru a-si refinanta datoriile, chiar daca dobanda ar fi mult mai mica, scrie Ziarul Financiar.

HTC Legend: Intalnire cu cel mai bun sistem de operare pe mobile. Trecerea de la Magic sau Samsung Spica (cu Android 1.5) e ca si cum te-ai urca dintr-un Ford Mondeo in Aston Martin-ul lui James Bond. Amandoua facute de acelasi producator, dar din filme cu totul diferite. Fara ezitare, Varianta 2.1 (Eclair) a Androidului Google este cel mai bun sistem de operare pentru telefoane mobile de la ora actuala. Legend are, sapte ecrane de stand-by, care, prin apelul la functia „Scenes“ sunt deja preconfigurate in diverse look-uri: travel, work, play, social, clean slate (curat, pornesti de la zero si configurezi tema) si HTC (cea standard din fabrica). Pe langa acestea, daca ai personalizat o tema dupa gusturile tale, o poti salva cu un alt nume, scrie Business Cover.

Biserica, principalul beneficiar al fondurilor redirectionate de romani din impozitul pe venit. Aproape o treime dintre romanii care au ales sa redirectioneze 2% din impozitul pe venit de anul trecut catre o organizatie non-profit au optat pentru biserica si fundatiile bisericesti, in timp ce circa 10% au decis ca fondurile sa ajunga la SMURD sau Salvati Copiii, potrivit unui studiu al GfK. "Doar 60% dintre persoanele care castiga venituri din diverse surse stiu despre posibilitatea redirectionarii a 2% din impozitul pe venit catre o organizatie non-profit. Acestea sunt mai degraba persoane din mediul urban cu educatie superioara si venituri mai mari", se arata intr-un comunicat al companiei de cercetare de piata, scrie Capital.ro.

Bucuriile insolvenței. Magazinele PIC se redeschid, rețeaua Leonardo tocmai a reintrat pe profit, iar Flanco vinde tot mai mult de la o luna la alta. Binecuvantate fie procedurile tale, insolvența! Ceea ce era valabil inainte de criza nu mai e valid și astazi și, aparent paradoxal, rata companiilor care vor ieși cu bine din insolvența va fi mult mai mare. De altfel, firmele care trec acum printr-o astfel de experiența spun ca insolvența este „un colac de salvare“, nicidecum primul pas catre faliment. Și asta este chiar rațiunea ei de a fi – adica o procedura legala, existenta in majoritatea țarilor lumii, scrie Money Express.

Cum s-a distrat Fiscul de 1 Mai: a pus lacatul pe clubul Bamboo din Mamaia. Chiar in zorii zilei de 2 Mai, in timp ce petrecerea era in toi, inspectorii Fiscului au descins in birourile Clubului Bamboo din Mamaia. Dupa cateva ore de verificari, timp in care au constatat ca pur si simplu nu existau case de marcat fiscale, organele de control au decis sa inchida clubul, astfel ca in seara urmatoare potentialii clienti au gasit lacatul pe usa. In aceeasi situatie s-au aflat alte opt cluburi de pe litoral, printre care "Expirat" si "La Pirati" din Vama Veche, "The Mission" din Mamaia si discoteca Ring din Costinesti, scrie Gandul.

La pas prin retailul stradal. Mult zgomot pentru prea putin! Daca centrele comerciale au reusit taras-grapis sa se aseze pe niste pozitii oarecum sigure, ilustrate de stabilizarea chiriilor si a yield-urilor din ultima perioada, proprietarii de spatii comerciale aflate pe arterele principale ale marilor orase sufera in continuare de maladia crizei. Devalorizarea proprietatilor, scaderea accentuata a chiriilor si de aici venituri diminuate corespunzator, dar si aparitia a tot mai multe spatii neocupate. Recent, presa a scris mult despre noua Mecca a spatiilor comerciale, centrul vechi bucurestean, unde cresterea numarului de mese la terase, dar si a numarului de carciumi da senzatia de dezvoltare agresiva, scrie Business Cover.

Adjunctii din firmele de stat au salarii mai mari decat sefii lor. Directorii generali din companiile de stat au salarii mai mici decat directorii care se afla in subordinea lor, acest lucru fiind posibil in contextul in care salariile sefilor sunt plafonate inca de anul trecut la nivelul unui secretar de stat, in timp ce adjunctii sunt remunerati in conformitate cu prevederile contractului colectiv de munca. Sefii companiilor de stat mai pot primi la sfarsitul anului sumele acordate prin intermediul contractelor de mandat, care si ele au fost plafonate anul acesta la 87.000 de lei (circa 20.700 de euro) pe an, adica aproximativ cat castiga un manager de multinationala intr-o luna, scrie Ziarul Financiar.

Ferrari 599 – "GTO" produs din nou dupa 26 de ani. Nou model 599 GTO a fost prezentat publicului pentru prima oara la Salonul Auto de la Beijing. Modelul este serie limitata, fiind produse numai 599 de unitati. Romaniei i-au fost alocate doua masini care au fost deja achizitionate. La Ferrari store din Bucuresti exista si variante teleghidate ale Ferrari GTO, scrie StiriAuto.ro.