Cine sunt proprietarii celor mai mari terenuri scoase la vanzare. Desi au trecut mai bine de doi ani de cand volumul tranzactiilor cu terenuri apartinand fostelor platforme industriale a atins nivelul-record de 230 mil. euro, si multi investitori nici nu mai viseaza la dezvoltari de peste 50 mil. euro, cativa proprietari tin in continuare capul de afis al celor mai scumpe terenuri scoase la vanzare in Bucuresti. Majoritatea stau cu mamutii de fier pe taraba de ani de zile, insa nu s-au gandit nicio clipa sa scada din pret. Pana la curatarea terenurilor, intre 1.500 si 2.200 de hectare, adica 7%-10% din suprafata Capitalei, sunt ocupate de cele peste 40 de fabrici vechi care zgarie peisajul Bucurestiului, scrie Capital.ro.

Statul vinde tot pentru a face rost de bani: 450 mil. euro pentru 11% din Petrom. Presat de nevoia de lichiditati si de majorarea de capital de 600 de milioane de euro pe care Petrom vrea s-o faca, statul se pregateste de retragerea din actionariatul celei mai mari companii din Romania. Ministerul Economiei, care detine in prezent 20,6% din actiunile Petrom (SNP), cea mai mare companie din Romania, se pregateste sa vanda prin intermediul bursei un pachet de 11,84% din participatia sa la capitalul producatorului de petrol si gaze, tranzactie din care ar putea incasa peste 450 mil. euro, conform preturilor cu care s-au tranzactionat ieri titlurile SNP, scrie Ziarul Financiar.

Google angajeaza romani. Vezi pe ce pozitii. Gigantul Google cauta candidati romani pe pozitii de online sales and operations associate pentru piata germana, respectiv pentru cea rusa si franceza. Pentru fiecare din aceste pozitii vei lucra din orasul polonez Wroclaw. Candidatul ideal trebuie sa vorbeasca fluent limba engleza si sa aiba abilitati excelente de scriere in germana. Mai trebuie sa fi absolvit o facultate de matematica, statistica, economie sau inginerie cu note foarte bune. Candidatul ideal trebuie sa aiba experienta relevanta in analiza datelor sau in marketing, scrie Money.ro.

Doi din trei romani nu isi stiu taxele aferente cardurilor. Doi din cinci romani nu stiu cu exactitate costurile aferente cardurilor de debit sau de credit, se arata intr-un studiu realizat de MasterCard Europe. 44% din persoanele care detin un card de debit si 43% din posesorii de carduri de credit nu cunosc deloc costurile pe care le implica produsul de care se folosesc. In schimb, cei care nu stiu exact costurile sunt in procent de 30% si respectiv 33%, se arata in studiul MasterIndex, citat de evz.ro.

Cum fac bancile rost de bani cand nu mai acorda credite. Creditarea a inghetat de mai bine de un an pe piata romaneasca, iar bancile au inceput sa caute surse alternative de venituri. Cei vizati nu sunt altii decat actualii clienti care sunt "taxati" prin introducerea, uneori peste noapte, a unor noi comisioane sau prin majorarea celor deja existente. Comisioane pentru plata in monede, comisioane de deschidere a contului, de administrare, de administrarea contului in conservare, de inchidere a contului, de depunere de numerar sunt doar cateva dintre taxele aplicate de banci clientilor. In plus, romanii care au conturi curente deshise dar care sunt inactive sunt buni de plata, pentru ca bancile ii taxeaza cu un comision lunar de cativa lei, scrie Romania libera.

Elvetienii lui Vladimir Cohn vor sa preia integral Ecopack Ghimbav. Fondul de investitii Kameran Financial Aktiengesellshaft, care controleaza 93,62% din actiunile Ecopack Ghimbav a lansat oferta publica de cumparare a unui numar de 41.423 de actiuni Ecopack, reprezentand 6,3798% din actiuni, la pretul de 44,40 lei pe titlu, sub pretul de inchidere al actiunilor companiei brasovene in ultima zi inainte de lansarea ofertei, cand un titlu se tranzactiona cu 43,40 de lei. Perioada de derulare a ofertei publice este de 20 de zile lucratoare - in perioada 28 mai - 24 iunie, scrie Bursa.

Timisoara se bate cu Iasiul in topul celor mai ieftine apartamente. Pretul cerut de proprietarii apartamentelor vechi si noi din principalele orase din tara a cunoscut o evolutie ciudata in ultima saptamana, potrivit indicelui imobiliare.ro. Topul oraselor in functie de pretul cerut pentru un apartament a fost modificat de noile date, astfel incat in Timisoara, la anumite categorii de apartamente, preturile au ajuns pentru prima data la nivelul celor din Iasi sau chiar sub acestea. Per ansamblu, preturile apartamentelor din Timisoara au inregistrat o scadere de 1,2% in saptamana 17 – 23 mai, ajungand la valoarea de 907 euro/mp util, cea mai mica valoare inregistrata de la inceputul crizei, scrie Capital.ro.

Cat castiga membrii de conducere ai Bursei si ai Depozitarului Central. Cei 15 membri ai Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti impreuna cu conducerea executiva a operatorului bursier au incasat anul trecut remuneratii brute in valoare de 1,27 milioane de lei (302.100 euro) la care se adauga prime brute si alte beneficii care totalizeaza 276.600 de lei (65.400 de euro), potrivit prospectului de listare al operatorului pe propria piata. Valoarea indemnizatiilor si a altor prime si bonusuri incasate anul trecut de conducerea BVB reprezinta aproape 20% din profitul net realizat de institutie anul trecut, de 8,3 mil. lei (2 mil. euro), scrie Ziarul Financiar.

Goodbye, Lenin! Exista viata dupa criza! Asta este ceea ce Guvernul trebuia sa le spuna din prima clipa celor 1,4 milioane de angajati din sectorul bugetar... Putem s-o ducem mai bine maine, dar vom reusi doar acceptand ca azi suntem obligati la anumite sacrificii. Iar daca Boc are – ma scuzati – ceva in pantaloni, ar trebui sa inceapa concedierile de la stat cu majoritatea celor 2.000 de specialisti in PR si comunicare numarati de Ziarul Financiar care sunt angajati pe la ministere, Parlament si alte agentii nationale. Asta da, reparatie sociala, scrie Claudiu Serban in editorialul sau din Capital.ro.

Nissan Navara si Pathfinder, relansate in Romania. Navara si Pathfinder ofera abilitati excelente pe teren accidentat, performante pe sosea in confort si cu valente practice accentuate. Generatia 2010 se relanseaza cu design restilizat, motor evoluat si progrese calitative menite a accentua caracterul Premium. Navara beneficiaza acum de toate echipamentele de top ale gamei 4x4 Nissan, reconfirmandu-si pozitia de unic reprezentant al clasei Premium in segmentul PickUp, scrie 24auto.ro.

Toyota Prius MPV se va numi Alpha. Noua versiune MPV a modelului Toyota Prius va fi numita Alpha si va fi disponibila atat cu 5 cat si cu 7 locuri, raporteaza publicatia Motor Trend. Noul Alpha MPV hibrid va beneficia, in premiera pentru sistemul de propulsie al lui Prius, de baterii litium-ion, potrivit aceleiasi surse. De asemenea, Toyota Prius Alpha MPV primeste un al treilea rand de scaune, avand ampatamentul marit cu 3 cm si fiind cu 30 cm mai lunga decat modelul Prius standard, scrie StiriAuto.ro.