Zece luni de negocieri secrete pentru o tranzactie de peste 10 milioane de euro. Fondul britanic de investitii Bancroft a achizitionat, zilele trecute, jumatate din actiunile companiei de transport rutier Dumagas, detinuta de familia Dugaesescu, printr-o tranzactie care depaseste zece milioane de euro. Negocierile cu Bancroft Private Equity au inceput in septembrie 2009, iar termenii tranzactiei (care a vizat 50% din actiuni, plus inca una) au fost conveniti destul de rapid. "N-am pornit cu ideea de a investi intr-o companie din domeniul transportului in Romania. Dar Dumagas este o societate cu foarte mult potential, ocazia s-a ivit si am actionat", spune, pentru Capital, Valeri Petrov, partener al Bancroft Private Equity.

Business ReportFoto: Colaj foto

Boc ataca averile oamenilor de afaceri. O noua taxa, pe averile mari ale populatiei, ar putea speria si mai mult capitalul local, dupa doi ani de criza in care majoritatea oamenilor de afaceri si-au vazut averile injumatatite. Prima propunere in acest sens a fost facuta la inceputul anului de catre un deputat PSD, iar Guvernul a inceput sa ia in calcul aceasta varianta pentru a creste incasarile bugetare dupa ce in urma cu o saptamana reprezentantii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), partidul condus de Gabriel Oprea, au declarat ca a fost finalizat un proiect de lege privind introducerea unei "taxe de solidaritate" de 1% pentru averile mai mari de 450.000 de euro, incluzand aici locuinte, terenuri, avioane, elicoptere sau ambarcatiuni, scrie Ziarul Financiar.ro.

Guvernul ungar: "Menj haza, FMI!". Tensiunile dintre Ungaria si FMI ar putea reprezenta un avertisment pentru Romania, insa in ce masura situatiile celor doua economii sunt comparabile? Cert este ca delegatia trimisa acasa de executivul de la Budapesta lasa in urma ei un tablou mai degraba gri decat negru. Politicienii maghiari par sa fi uitat de regulile diplomatice dupa ce FMI si UE au suspendat, weekendul trecut, discutiile privind evaluarea acordului de imprumut incheiat in 2008. "FMI nu va avea niciun cuvant de spus in legatura cu modul in care atingem obiectivul de deficit bugetar pentru acest an, de 3,8% din PIB", a declarat premierul Viktor Orban, citeaza Capital.ro.

Louis Vuitton, cele mai mari vanzari/mp: aproape 34.000 euro. Compania Louis Vuitton Romania SRL, parte a gigantului francez LVMH, a vandut genti, incaltaminte si accesorii de 4,4 mil. euro (18,8 mil. lei) in 2009, in primul an de prezenta integrala la nivel local, cu 51% mai mult decat cu un an in urma, potrivit datelor raportate Registrului Comertului. Compania este detinuta de Louis Vuitton Malletier SA din Franta. Magazinul de 130 de metri patrati, deschis la parterul hotelului Marriott, surclaseaza astfel orice butic de fashion de lux din Capitala in ceea ce priveste vanzarile pe metru patrat, cu incasari anuale de 33.800 euro/mp. Compania nu a facut comentarii pe marginea acestui subiect, scrie Ziarul Financiar.

10 ani de asteptare au luat sfarsit. Azi se lanseaza Starcraft II. 10 ani au trecut de cand Starcraft I a cucerit milioane de gameri, pasionati de jocuri SF. Astazi se lanseaza Starcraft II: Wings of Liberty, un joc despre care s-a scris mult si de la care pasionatii au asteptari mari. Starcraft II va fi disponibil in doua variante: standard (229,90 lei) si editie de colectie (429,90 lei). Editia de colectie contine: * Carte de 176 de pagini The Art of Starcraft II; * Stick USB de 2GB, copie a tablitei de identificare in armata a lui Jim Raynor, care vine cu jocul original Starcraft I si expansion-ul Brood War, scrie Money.ro.

Interese ascunse dupa Cotul Pisicii. Sunt zone in tara care si-ar fi dorit sa fie inundate si care tocmai din cauza evitarii viiturii au ratat afaceri de zeci de milioane de euro. Un caz este Cotul Pisicii, o zona devenita mai cunoscuta la inundatiile din ultima vreme de pe Dunare, cand s-a pus problema spargerii digului de aici pentru protejarea unui cartier din orasul Galati. Cotul Pisicii urma sa fie salvarea celui mai important centru siderurgic al tarii - amenintat, la acel moment, din toate directiile de apele involburate ale Dunarii, Prutului si Siretului. Putini stiu insa ca la Cotul Pisicii, o buna parte dintre localnicii din satele dunarene de aici ar fi preferat ca digul de aparare sa fie spart pentru ca unele terenuri agricole sa fie transformate de viitura in balti numai bune pentru pescuit, scrie Bursa.ro.

Dezvaluit oficial in cadrul unui eveniment special, gazduit de Pinacoteca de Arta Moderna din Munchen, noul Audi A7 isi va face aparitia in showroom-uri peste cateva luni, nu inainte de a-si marca debutul in mod public, la Salonul de la Paris. La fel ca A5 Sportback, noul A7 reuneste atuurile de la trei arhitecturi clasice: eleganta sportiva a unui coupe, confortul unui sedan si utilitatea unui break. Masoara 4,97 m lungime, 1,91 m latime si 1,42 m inaltime, cu un portbagaj al carui volum poate varia intre 535 si 1.390 litri, scrie 24auto.ro.

Griffiths, Cazenove: Raliul pe pietele de actiuni va mai tine doar cateva zile. Vor fi scaderi pana in octombrie. In pofida raliului recent inregistrat pe pietele de actiuni din intreaga lume, obligatiunile sunt cele care vor castiga lupta pentru banii investitorilor si vor continua sa faca asta, a declarat, pentru CNBC, Robin Griffiths, analist tehnic in cadrul firmei Cazenove Capital. "Ma astept ca raliul pe piata de actiuni sa mai tina doar cateva zile, varfurile pentru indicele S&P 500 si pentru FTSE 100 urmand sa fie atinse saptamana viitoare cel mai tarziu", a mentionat Griffiths, scrie EconomicTimes.ro.