Cum au scapat cu leafa netaiata unii angajati la stat. Principiul independentei supraveghetorilor pietelor financiare a fost cel care i-a scapat pe bugetarii de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Comisia Nationala de Valori Mobiliare (CNVM) si de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) de reducerea salariilor cu 25%. Cei trei supraveghetori au obtinut aceasta facilitate la pachet cu Banca Nationala a Romaniei. Daca in cazul salariatilor bancii centrale masura se justifica, aplicarea ei si in cazul celorlalte institutii ridica un mare semn de intrebare, scrie Capital.

Business reportFoto: Colaj foto

Kazahii au platit statului doar 10% din datoria de la Petromidia. Adrian Nastase, Mihai Tanasescu si Dan Ioan Popescu au semnat ordonanta din 2003 prin care Petromidia, detinuta de Dinu Patriciu, a primit facilitatea de a-si transforma datoriile de 570 mil. euro in obligatiuni cu scadenta in 2010. Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC), compania care detine rafinaria Petromidia - controlata acum de grupul kazah KazMunaiGaz, a platit statului mai putin de 10% din imprumutul de 570 mil. euro care ajunge la scadenta la sfarsitul lunii septembrie, iar pentru restul sumei Ministerul Finantelor ar putea primi actiuni in companie, dar a caror valoare scade de la un trimestru la altul din cauza pierderilor, scrie Ziarul Financiar.

Vladescu: Pensiile mici ar putea fi impozitate, bugetul social, alimentat cu transferuri pana in 2020. Transferul de fonduri de la bugetul de stat catre bugetul asigurarilor sociale va continua pana in 2020, deoarece legea pensiilor nu va ajusta rapid deficitul fondului social, iar pensiile mici vor fi impozitate daca va exista o decizie politica in acest sens, a declarat ministrul Finantelor. Intrebat, miercuri, de jurnalisti daca s-a gandit la o solutie pentru a nu mai avea transferuri atat de mari de la bugetul de stat la cel de asigurari sociale, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat ca in acest moment nu exista decat varianta finantarii deficitelor, potrivit Money.ro.

iPhone 4 se vinde la noi cu 5.000 de lei. Ca si in cazul iPad-ului, eMag.ro a profitat de ocazie si a importat masiv iPhone 4. Pretul nu este unul de neglijat, pornind de la aproape 5.000 de lei, in functie de varianta pe care o doriti. Astfel, versiunea de culoare neagra de 16 GB ajunge sa coste 4.989 lei, iar cea de 32 de GB - 5.739 lei. In Marea Britanie, telefonul se vinde la un pret de 600 de lire sterline (aproape 3.000 lei), la liber. Gadgetul este chiar mai scump si decat iPad-ul care ajungea, cand a fost adus la noi, cel mult la 3.600 lei, scrie evz.ro.

Cei mai bogati manageri din lume care la inceput au fost saraci. Cei de la Huffington Post au realizat o lista cu cei mai de succes manageri care au pornit de la zero. Lloyd BlankfeinLloyd Blankfein, CEO si Presedinte Goldman Sachs - Fiu al unui postas, a fost suficient de inteligent cat sa obtina o bursa la Harvard. Astazi este unul dintre cei mai influenti oameni de pe Wall Street. Larry Ellison, CEO si Co-fondator Oracle - In ultimii 10 ani a fost cel mai bine platit manager al unei firme cu capital privat si se afla pe locul al saselea in topul celor mai bogati oameni de pe planeta. A fost un copil care fusese adoptat, iar el nu a stiut acest lucru pana la 12 ani. Deseori, spune ca a avut toate conditiile pentru a nu avea succes, dat fiind faptul ca la inceput muncea prin restaurante de tip fast-food, scrie Capital.

Omul care a adus Nokia la Cluj: Nu poti atrage investitii standcu mainile in san. Marius Nicoara, fostul presedinte al Consiliului judetean Cluj, a jucat golf cu cei de la Nokia si Emerson, a iesit la cina cu ei. Dar decizia lor de a investi nu a tinut de aspectul placut al vietii, ci de starea drumurilor si de planurile de dezvoltare pe care le-a pus la punct. Care este, asadar, aspectul esential cand incerci sa atragi o investitie? Intr-o vreme in care asteptarile se naruiesc, omul care a adus Nokia in Romania raspunde fara sa clipeasca: "Sa ai un program coerent, sa fii serios si sa ai un nume bun.", scrie Ziarul Financiar.

Noul Mercedes-Benz CLS, dezvaluit prin intermediul unei brosuri. Imaginile preluate dintr-o brosura de prezentare si difuzate deja pe internet, dezvaluie in avanpremiera noua generatie Mercedes-Benz CLS. Fotografiile prezinta noul coupe cu 4 usi care este asteptat sa fie lansat in aceasta toamna, la Salonul de la Paris, atat din exterior, cat si la interior. Website-ul eMercedesBenz scrie despre un nou motor V6 cu injectie directa, de 3,5 litri, care isi va face debutul pe noul CLS. Este asteptat si un V8 de 4,6 litri si 430 CP, precum si noul V8 twin-turbo de 5,5 litri, de la AMG, scrie 24auto.ro.

Cati bani fac desenele animate. Top 10 mondial. Jurnalistii publicatiei franceze La Tribune au facut un clasament al filmelor cu cele mai mari incasari. A treia serie a povestii capitanului Buzz si a cow-boy-ului Woody a batut deja recordurile tuturor timpurilor in materie de incasari generate de un film de animatie: 730 de milioane de euro, de la jumatatea lunii iulie. Filmul, produs de Disney/Pixar a profitat din plin de tehnologia 3D, dat fiind pretul mai mare pentru vizionarea in astfel de conditii, scrie Money.ro.

La ce chirii se pot astepta studentii toamna asta. Sfarsitul verii aduce intotdeauna efervescenta pe piata chiriilor in orasele universitare, odata ce studentii incep sa caute noi oportunitati de cazare in afara campusurilor. Anul acesta, nu va face exceptie, dar situatia economica va modifica partial comportamentul proprietarilor. Evident ca acestia vor incerca sa profite si sa majoreze preturile, incercand sa speculeze atat cererea mai mare, dar si faptul ca unii clienti nu sunt informati suficient asupra realitatilor din piata (unde chiriile au scazut cu peste 50%). Potrivit unei analize a portalului imobiliare.ro, in Bucuresti, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 170 de euro/luna, in timp ce in Iasi si Timisoara, studentii isi pot inchiria garsoniere chiar si in apropierea centrelor universitare, pentru aproximativ 100-120 de euro/luna, relateaza Business Cover.