Skype a anuntat ca Tony Beats, vicepresedinte al companiei producatoare de echipamente de retelistica Cisco, a preluat pozitia de CEO, informeaza AFP.

SkypeFoto: Skype.com

Noul top manager se va alatura Skype la sfarsitul lunii octombrie si il va inlocui pe Josh Silverman, care a fost CEO din februarie 2008. Silverman a fost responsabil cu extinderea foarte rapida a serviciilor oferite de Skype in ultimii ani. De la venirea sa in companie, numarul utilizatorilor Skype a crescut de la 200 de milioane la peste 560 de milioane in prezent.

La Cisco, Beats a fost seful diviziei responsabile cu produsele pentru intreprinderi mari, comert si afaceri de mici dimensiuni.

Skype ofera servicii de comunicatii prin internet si a fost fondat in anul 2003. In prezent, compania ofera servicii video, audio si text interconectate cu retelele conventionale de telefonie din sute de tari la nivel mondial.

Cisco este o companie multinationala ce ofera servicii de retelistica si are peste 66.000 de angajati la nivel global si o cifra de afaceri ce se apropie de 10 miliarde de dolari.