Acordurile verbale incheiate intre operatorii telecom si clienti nu prezinta valoare juridica. Daca ai acceptat telefonic prelungirea contractului la telefonia mobila nu trebuie sa iti faci griji deoarece aceste contracte nu prezinta valoare juridica daca se ajunge in fata ANPC sau in instanta. Insa, desi nu sunt declarate nule, contractele intre comercianti si consumatori trebuie sa fie incheiate in forma scrisa si sa indeplineasca anumite conditii. In cazul in care se incheie verbal, indiferent ca este vorba de un contract nou sau de modificarea unor aspecte punctuale, orice intelegere verbala ar trebui sa fie in cel mai scurt timp transpusa in scris, indiferent ca e vorba de un act aditional sau de o notificare pe care consumatorul isi da acceptul, scrie Capital.

Business reportFoto: Colaj foto

Pretul apartamentelor isi continua declinul. Valoarea unui metru patrat util a ajuns, in octombrie, la cel mai mic nivel din ultimii doi ani si jumatate, adica la o medie nationala de 1.070 de euro, mai putin cu 3,1% fata de luna septembrie. Fata de octombrie 2009, cand metrul patrat valora in medie 1.239 de euro, preturile apartamentelor sunt acum cu 13,6% mai mici. Totusi, apartamentele noi s-au ieftinit mai mult (-1,8%) intr-o luna, fata de cele vechi (-0,5%), si in special garsonierele noi (-7,4%), care au ajuns la 1.307 euro/mp, scrie EVZ.ro.

Finantarea imobiliara. Restructurati, restructurati poate ramane ceva. Restructurarea creditelor dezvoltatorilor si accentul pe finantarea investitiilor in imobile de birouri, par a fi principalele solutii prezentate jucatorilor din piata imobiliara romaneasca de "Barometrul ECE privind Creditarea Imobiliara in 2010", realizat de KPMG. Studiul companiei de consultanta indica faptul ca bancile considera ca incerta posibilitatea ca sectorul imobiliar sa cunoasca o revenire rapida in vreo tara, cu posibila exceptie a Poloniei si a Republicii Cehe, unde piata nu a fost afectata de recesiune in aceeasi masura comparativ cu alte tari, scrie Business Cover.

Laureat Nobel pentru economie: Anglia risca o criza similara cu cea a Greciei prin austeritate. Guvernul britanic risca sa impiedice relansarea economica si sa declanseze o criza a datoriilor similara cu cea a Greciei, prin reducerile puternice ale cheltuielilor publice pe care le pregateste, avertizeaza Christopher Pissarides, laureat al premiului Nobel pentru economie, transmite Reuters, citata de Mediafax. El sustine ca ministrul Finantelor de la Londra, George Osborne, a ridicat riscul ca Marea Britanie sa intre intr-o criza de genul celei din Grecia atunci cand a anuntat, miercuri, cele mai severe masuri de austeritate ale acestei generatii, scrie Romania libera.

Cum si de ce au dat-o in bara prezicatorii oficiali. In toamna anului trecut, Comisia Nationala de Prognoza (CNP) vedea o crestere economica de 0,5% in Romania in 2010. In decembrie 2009, optimismul crescuse si CNP prevedea (pentru redactarea bugetului) o majorare a PIB cu 1,3% anul acesta. In ultima prognoza multianuala, data publicitatii in septembrie, Comisia si-a schimbat radical parerea si crede ca economia autohtona va scadea anul acesta cu 1,9%. Daca evolutia economiei este prea volatila si prea schimbatoare pentru a fi prevazuta in mod corect, de ce cheltuim anual milioane de lei pentru prognoze cel putin discutabile?, se intreaba cei de la Capital.

Proprietarul City Mall Bucuresti a cerut insolventa. Victoria Holding, care detine City Mall Bucuresti, a cerut vineri insolventa in instanta, dupa ce actionarii firmei au anuntat ca au dificultati in rambursarea unui credit de 40 de milioane de euro contractat de la Bank Austria. Termenul de judecata a dosarului este marti, 2 noiembrie. Centrul comercial a fost evaluat la jumatatea anului la 35,4 milioane de euro, in conditiile in care in iunie 2009 valoarea City Mall era stabilita la 51,6 milioane de euro, ceea ce inseamna o depreciere de 31% intr-un an. Fata de pretul de achizitie, din 2006, City Mall a pierdut 66% din valoare, scrie Gandul.

Biserica Ortodoxa intra in afaceri cu pompe funebre. Societatea Chivotul Mare SRL a decis deschiderea unui punct de lucru in Bucuresti in care sa presteze si activitati de pompe funebre, potrivit unei instiintari trimise de firma catre Registrul Comertului. Oficialii Bisericii Ortodoxe au luat aceasta decizie la data de 12 octombrie, intr-o sedinta la care a participat inclusiv Parintele Patriarh Daniel, scrie Money.ro.

Primaria cauta directori pentru 21 de spitale din Capitala. Managerii clinicilor si spitalele private din Bucuresti nu sunt interesati de cele 21 de posturi care urmeaza sa fie scoase la concurs de catre Primaria Capitalei, desi ar urma sa conduca spitale cu sute de angajati si cu bugete anuale de zeci de milioane de euro, asa cum este cazul Spitalului Colentina. "Nu ar fi atractiv pentru ca vorbim de un post de manager care are unele limitari. Managerul public nu poate sa-si exercite profesia asa cum ar trebui pentru ca legislatia nu-i da voie", a spus Catalin Popa, CEO al spitalului Euroclinic, afacere care ruleaza anual in jur de 10 mil, scrie Ziarul Financiar.

Audi A8 blindat, de un million de dolari, pentru premierul israelian. Automobilele speciale, construite pentru a-i trasporta pe sefii de stat, sunt printre cele mai fascinante vehicule, datorita dotarilor iesite din comun pe care le au, astfel incat sa poata oferi securitate maxima pasagerilor. Dintre toate, cel mai cunoscut este, fara indoiala, Cadillac One, automobilul presedintelui SUA. Israelul are, la randul sau, toate motivele sa se teama pentru securitatea persoanelor din vaful statului. Noua alegere a statului evreu, in ceea ce priveste limuzina de serviciu a premierului, este Audi A8 Security. Limuzina este construita pe platforma noii generatii Audi A8, in versiunea L (cu ampatament marit). Sub capota se afla un motor W12 de 6,0 litri si 450 CP, scrie 24auto.ro.

Regia detinutilor, in insolventa. "Multiproduct", regia autonoma in care persoanele condamnate din penitenciare invata o meserie pentru reintegrarea lor sociala, a ajuns, din cauza problemelor financiare, dupa douazeci de ani de activitate, in pragul insolventei, fara perspective de redresare. Trei din cele cinci sucursale ale regiei, din penitenciarele Targsor, I.L. Caragiale si Poarta Alba, de pe portile carora plecau, preponderent spre export, produse textile, mobila, confectii metalice si impletituri de nuiele, au oprit activitatea de productie, personalul fiind disponibilizat, scrie Bursa.