Tranzactiile esuate va scot bani de pe card fara sa simtiti. Ori vrei sa cumperi ceva sau sa faci o rezervare pe internet, dar in locul mesajului de confirmare primesti unul de eroare. Cati dintre noi verificam, dupa astfel de incidente, ce s-a intamplat in contul nostru? Ar trebui sa o facem de fiecare data, caci, nu de putine ori, tranzactiile aparent neconcretizate se soldeaza, de fapt, cu retragerea sumei respective. De exemplu, un cititor al banknews.ro, Cristian, spunea in iulie 2008: "Am patit ceva similar la un bancomat. Am facut o verificare a soldului, am cerut extragerea a 910 lei, dar am primit mesajul Tranzactie intrerupta din cauza unei defectiuni, dupa care soldul meu a aparut cu 910 lei mai mic." Reprezentantii sistemului bancar ii sfatuiesc pe cei carora li se refuza platile sau retragerile de la ATM sa se adreseze imediat bancii emitente a cardului, indiferent daca terminalul (ATM-ul, POS-ul, magazinul virtual) la care a incercat operatiunea apartine sau nu bancii lui, scrie Capital.ro.

Business reportFoto: Hotnews

Criza coreeana si terenul de golf de 74 milioane dolari pe care nu joaca nimeni. Un teren de golf la standare internationale a fost construit in Coreea de Nord in urma cu doi ani langa zona demilitarizata de la granita cu Sudul, si era vazut la vremea aceea drept unul dintre simbolurile cooperarii dintre cele doua state. A costat 74 milioane de dolari si a fost construit in zona pitoreasca a Muntelui Kumgang (in Est), investitorii sperand sa atraga astfel un numar mare de vizitatori din Coreea de Sud. Lucrurile au mers bine o vreme si terenul de golf a gazduit chiar si un turneu profesionist, dar acum este nefolosit, la fel ca celelalte facilitati ale statiunii aferente, scrie Money.ro.

Ministerul Transporturilor construieste sosele de centura de 1,8 miliarde lei. Inceperea proiectelor de construire a centurilor ocolitoare pentru 11 localitati a intrat in linie dreapta, odata cu publicarea hotararilor de guvern in Monitorul Oficial din aceasta saptamana. Potrivit proiectelor de hotarare, valoarea totala inclusiv TVA a acestor investitii depaseste 1,8 miliarde lei (circa 442 milioane euro). In total, vor fi realizati circa 73 km de sosea ocolitoare. Finantarea este asigurata din fonduri europene nerambursabile (69,25%) si de la bugetul de stat (30,75%), scrie Bursa.

Cat te costa sa traiesti intr-o casa eco. Imprumutate din SUA sau Canada, constructiile bazate pe materiale neconventionale precum vata minerala, spume poliuretanice si polistiren sau lemn incep sa se strecoare printre colosii de BCA sau caramida. Fara a face un scop din asta, ci mai degraba din cauza saraciei, Romania are cele mai multe case ecologice din Europa, 20% dintre locuinte fiind construite din chirpici. Principalul atu al caselor ecologice o reprezinta reducerea costului de intretinere cu 40% - 50%. In Romania, 18% din suprafata unui apartament se pierde din cauza grosimii peretilor, care sunt in medie de 40 cm. Un alt motiv care inclina balanta spre astfel de constructii este pretul, metrul patrat de suprafata construita, fara pretul pamantului, ridicandu-se la 450-700 de euro, scrie Romania libera.

Anne Habiby: Antreprenorii trebuie sa devina superstaruri. Antreprenorii care reusesc sa dezvolte afaceri cu rate rapide de crestere trebuie sa devina mai vizibili, sa devina adevarate superstaruri, atat in Romania, cat si peste tot in lume, pentru ca asta ii poate incuraja sa creasca si mai mult si, in plus, contribuie si la dezvoltarea economiei prin schimbarea mentalitatilor, crede Anne Habiby cofondator al All World Network, o organizatie de promovare a antreprenoriatului, scrie ZF.ro.

Comparatie: masina chinezeasca versus masina germana. In cursul acestei saptamani, EuroNCAP a publicat rezultatele unei serii de teste de siguranta pentru mai multe modele noi de automobile, printre ele numarandu-se si primul model produs in China, care ajunge pe masa de teste a EuroNCAP. Landwind CV9 a obtinut cel mai slab punctaj din toate modelele testate, iar ratingul final obtinut a fost de doar 2 stele. In acelasi timp, Audi A1 a obtinut ratingul maxim de 5 stele. Daca masina chinezeasca obtine un punctaj de doar 34% la capitolul siguranta pasagerului adult, modelul german obtine 90%, scrie Capital.ro.

Esecul celui mai mare hotel din Europa: fratii Negoita transforma hotelul Rin Grand in bloc de locuinte. Dupa ce recent au anuntat ca vor transforma in locuinte mai bine de jumatate din camerele Rin Grand Hotel, din cauza scaderii incasarilor, proprietarii celui mai mare hotel din Europa au stabilit si preturile cu care vor vinde apartamentele. Ionut Negoita, managerul hotelului pe care il detine impreuna cu fratele sau, Robert Negoita, spune ca cel mai ieftin apartament - cel cu doua camere - va costa 49.000 de euro, iar preturile vor ajunge la 91.000 de euro, in cazul locuintelor cu patru camere, adica in jur de 800-900 de euro/mp, scrie Gandul.

Modelul Volkswagen Golf, impodobit si el cu doua salbe de LED-uri. In pachetul de faruri bi-Xenon propus pe lista de echipamente optionale a modelului Volkswagen Golf au fost introduse luminile permanente de zi cu tehnolgie LED. Ceea ce pare doar o gaselnita stilistica de un gust indoielnic, este, in primul rand, ne garanteaza specialistii, o creatie care contribuie la cresterea sigurantei rutiere. Luminile de zi cu tehnologie LED - va mai amintiti vremurile, nu foarte indepartate, cand "innobilau" tot felul de modele pricopsite Audi? - tind sa devina un loc comun in industria auto. Sau, macar, in portofoliul Grupului VW, scrie EVZ.ro.

Parlamentul cheltuie peste un milion de lei pentru renovari si amenajari. Peste 1.100.000 de lei. Atat cheltuie Parlamentul pentru renovarea si amenajarea intrarilor in cladire. In plina criza, senatorii au decis ca investitia intr-o intrare secundara de la Senat este inevitabila. Si la Camera Deputatilor se lucreaza! Mai cu economie, ce-i drept. Deputatii cheltuiesc 170.000 de lei pentru repararea mai multor porti de acces. Reprezentantii Parlamentului sustin ca aceasta investitie este necesara, scrie Money.ro.

Primul SUV hibrid Mitsubishi, in 2013. Din 2013, Mitsubishi va comercializa primul sau SUV hibrid. Va fi versiunea de serie a conceptului PX-MiEV (foto), prezentat anul trecut, dupa cum a anuntat Yoshikazu Nakamura, responsabilul cu modelele electrice de la Mitsubishi. Primul hibrid cu autonomie extinsa de la Mitsubishi ar putea avea o configuratie simplificata - ceva in genul Chevrolet Volt / Opel Ampera, scrie 24auto.ro.