Ce obligatii au clientii bancii daca vor dobanda mai mica. Capital a intrat in posesia unui Act Aditional pe care clientii nemultumiti trebuie sa-l semneze cu banca pe care au dat-o in judecata. Anexa la AA este o cerere pe care clientul trebuie sa o semneze si in care se obliga sa renunte la proces. In urma semnarii actului aditional, banca se obliga sa renunte la a solicita orice fel de cheltuieli de judecata asupra clientului generate de litigii care au fost pe rolul instantei pana la semnarea AA. Pe de alta parte, clientul trebuie sa se angajeze ca renunta la procesul impotriva bancii care are legatura cu contractele de credit. De asemenea, cleintul se obliga "sa nu initieze in viitor nicio alta procedura administrativa, litigioasa, sau de alta natura impotriva bancii, care isi gaseste temeiul in prevederile prezentului Contract de Credit", scrie Capital.ro.

Business ReportFoto: Colaj foto

ANAF ramburseaza in aprilie TVA in valoare de 1,12 miliarde de lei. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va rambursa in luna aprilie TVA in cuantum de 1,12 miliarde de lei, din care va restitui efectiv 788,8 milioane de lei si va compensa restul, potrivit institutiei. "In selectia lunii aprilie au fost cuprinse in ordinea vechimii toate deconturile de TVA, solutionandu-se prin restituire deconturile a caror vechime este de pana la data de 4 martie", potrivit unui comunicat ANAF. Deconturile de TVA au fost organizate drept deconturi cu compensare si restituire in suma de 875,7 milioane lei, din care se compenseaza 86,9 milioane lei si se restituie 788,8 milioane de lei, deconturi cu compensare integrala in valoare de 248,8 milioane de lei si deconturi cu compensare partiala de 4 milioane de lei, anunta ZF.ro.

Patru candidati pentru doua locuri vacante in conducerea SIF1. Patru persoane si-au depus, pana la data limita, candidaturile pentru functia de membru in Consiliul de Administratie al SIF "Banat-Crisana" (SIF1), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti. Pentru cele doua locuri vacante din conducerea SIF1 concureaza Stefan Dumitru (candidat propus de CA si membru provizoruiu in conducerea societatii), Marius Ioan Pantea (candidat propus de CA, administrator provizoriu al SIF1), Emil Bogdan Vanatoru (candidat propus de un actionar) si Claudiu Radu Rosca (candidat propus tot de un actionar). Reprezentantii SIF1 au precizat ca, din documentele prezentate in dosarul de candidatura, rezulta ca in cazul domnului Claudiu Rosca exista o situatie de incompatibilitate cu functia de administrator al SIF1, conform Statutului societatii. Domnul Rosca este directorul departamentului de audit la Banca Transilvania, potrivit CV-ului afisat pe site-ul SIF1, informeaza Bursa.ro.

Cum pot studentii si absolventii IT din Romania sa lucreze pentru Microsoft. Studentii si absolventii IT din Romania sunt asteptati sa-si depuna CV-urile si sa vina la interviuri cu reprezentantii Microsoft Danemarca. Danezii vin in tara noastra timp de doua zile pentru a-si recruta viitorii angajati, anunta ei pe site-ul oficial. Expertii MDDC (Microsoft Development Center Copenhagen / Centrul de Dezvoltare Microsoft din Copenhaga) recruteaza pe 8 si 9 aprilie candidati romani, interesati sa lucreze la sediul lor din Copenhaga. Delegatia daneza este prezenta in Romania, cu ocazia targului de joburi "Angajatori de Top", desfasurat in aceste zile la Sala Palatului din Bucuresti. Microsoft cauta tineri cu studii absolvite sau in curs de finalizare in domeniul IT, cunoscatori avansati ai limbii engleze, capabili sa lucreze atat in mod independent, cat si in echipa. Candidatii pot avea sau nu experienta, pentru ca danezii au joburi atat pentru incepatori, cat si pentru specialisti, scrie Gandul.

Pietele de actiuni raman intr-un echilibru fragil. Investitorii in pietele de capital americane dovedesc o incredere aparent de nezdruncinat. Cutremurul de ieri din Japonia poate fi detectat cu oarece dificultate pe graficul S&P 500 in timp ce riscul opririi activitatii guvernamentale in SUA daca nu se ajunge la un acord pana la finalul zilei de vineri, cu pierderi estimate de 6 mld. de dolari pe saptamana nu atinge nici o coarda sensibila: indicele US500 (derivat din futures pe S&P 500) se afla la sub 1% de maximele anului 2011. Activitatea de fuziuni si achizitii a inflorit anul acesta, prima saptamana din aprilie aducand o serie de anunturi care au sustinut increderea prin prisma evaluarilor propuse. Pana la finalul zilei de vineri va fi cunoscut rezultatul negocierilor asupra bugetului intre republicani si democrati, care ar putea insemna evitarea unei crize a sistemului public, anunta Economic Times.

Prima ferma din tara care creste gaini "free range". La Todiresti, in Suceava, 600 de gaini se plimba relaxate prin padoc sub supravegherea managerului Marius Nitu. Ca orice gaina de tara, "fetele" au parte de soare, iarba cat vad cu ochii, hrana pentru toate ciocurile, totul ca sa-si indeplineasca targetul si sa cotcodaceasca de fericire macar o data pe zi. Gainile lui Nitu "lucreaza" la prima ferma de tip "free range" din Romania. Mai exact, ouale produse la Todiresti sunt inscriptionate cu cifra 1, a doua categorie de calitate dupa cele bio. Ambele tipuri de ferme lasa gaina sa se plimbe in aer liber, sa se oua la cuibar, iar locul de odihna e pe stinghii. Diferenta e la hrana, gaina bio trebuie sa primeasca numai produse care au fost crescute fara ingrasamant chimic, iar terenul sa fie recunoscut prin acte si expertizat ca fiind cultivat bio, informeaza EVZ.

Harta salariilor: Cine va primi mariri in 2011 si cine nu. La finalul lunii martie, cand a fost proclamata oficial iesirea din recesiune, harta salariilor din Romania arata surprinzator: in ciuda lamentarilor, salariile bucurestenilor au crescut constant pe timp de criza, in timp ce in restul tarii au scazut progresiv. Cu trei exceptii: Timisoara, Sibiu si Brasov. In schimb, "vedeta" Provinciei, Clujul, o duce tot mai rau. Domeniile in care nu prea exista diferente de salarizare intre Bucuresti si alte orase importante din Romania sunt bancar si IT; la polul opus, discrepante reale exista in retail si industrie, e de parere Bogdan Florea, directorul general al companiei de recrutare si leasing de personal Trenkwalder, scrie Capital.ro.

Cumparati troace? Inutil! Oamenii de afaceri romani mi se par facuti din carton. Morga pe care si-o croiesc cand apar in emisiunile TV si siguranta cu care ofera solutii la orice probleme mi se par mereu subminate de banuiala ca acesti oameni au ceva de ascuns. Mai mult, povestile lor de afaceri, cum au facut banii si cum au reusit in business, consemnate mai cu seama de publicatiile financiar-economice, sunt cosmetizate si inflorate, pline de minciuni impanate cu termeni greu de patruns pentru omul obisnuit ("provocare", "reinventare", "oportunitati", "optimizare"). Astfel de articole sunt niste "pictoriale" bune de pus in rama si atarnate pe pereti, sa atraga atentia partenerilor de afaceri, iata ce tare sunt! Conteaza imaginea, PR-ul, adica ambalajul, anunta Adevarul.

Gartner estimeaza ca Android va avea 50% din piata anul viitor. Symbian scade la 5%. Vanzarile de smartphone-uri vor atinge in acest an 468 de milioane de unitati, potrivit estimarilor Gartner. Compania de cercetare si analize de piata anticipeaza ca sistemul de operare dezvoltat de Google va fi instalat, anul viitor, pe 49,2% din telefoanele mobile - atentie, nu smartphoneuri! - iar cota de piata a Symbian se va prabusi, de la 37,6% anul trecut, la numai 5,2% in 2012 si - tineti-va bine - 0,1% in 2015. Gratie Nokia sau nu, vanzarle de Windows Phone, sistemul de operare al Microsoft, sunt asteptate sa creasca la o cota de 10,8% anul viitor - primul Nokia cu Windows Phone 7 e asteptat catre finele acestui an - si pana la aproape 20% in 2015, informeaza Business Cover.

Exista actiuni la Bursa romaneasca care au adus profituri anuale de 75%. Valoarea de piata a Azomures a crescut cu 83 de milioane de euro, a Oltchim cu 40 de milioane de euro, iar Alro a castigat 8 milioane de euro. Actiunile BRD, Petrom, SIF, Bursa de Valori Bucuresti si Compa sunt aproape de atingerea maximelor din ultimul an. Ritmul sustinut de crestere a cotatiilor actiunilor de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) din ultima saptamana a determinat depasirea maximelor din ultimul an pentru actiunile Alro, Azomures si Oltchim, ceea ce ar putea reprezenta depasirea unui prag de rezistenta. Chiar daca in sedinta de ieri nu au mai fost atinse maximele anterioare, investitorii care au avut in urma cu un an incredere si au plasat 10.000 de euro intr-una din aceste companii au castigat pana la 7.500 de euro, scrie Financiarul.

Cele mai bune joburi pentru vorbitorii de limbi straine. Candidatii care vorbesc fluent limba germana au la dispozitie o plaja larga de oferte de angajare, de la traducator autorizat, la trainer, profesor de germana sau operator intr-un call center. Vorbitorii de limbi rare, cum ar fi turca, greaca sau bulgara, sunt ofertati in aceasta perioada in principal de companii care activeaza in outsourcing. Vezi mai jos lista pozitiilor deschise acum pentru candidatii care au cunostinte avansate de minimum o limba straina. Scoala Little London din Capitala angajeaza in aceasta perioada un profesor de limba engleza. Daca ai definitivatul in invatamant, cel putin 3 ani experienta in domeniu, si, preferabil experienta intr-o scoala internationala, atunci te califici pentru acest job, scrie Money.ro.

De ce plateste Bill Gates 27 milioane de dolari bibliotecilor din Romania. Fundatia Bill & Melinda Gates a donat aproape 27 de milioane de dolari pentru modernizarea informatica a 800 de biblioteci din Romania realizate prin programul "Biblionet". Prin implementarea acestui proiect- cea mai are investitie privata pentru o institutie publica din Romania, bibliotecile au fost dotate cu 3.800 de computere cu acces public la internet. De asemenea peste 1190 de bibliotecari au fost instruiti in folosirea resurselor electronice. romanialibera.ro a vorbit in exclusivitate cu Sylvia Mathews Burwell, acum presedinta programului de dezvoltare globala de la fundatia Bill & Melinda Gates si fost director de management si buget in cadrul administratiei Clinton, despre programul implementat in Romania, dar si munca sa in cadrul organizatiei, anunta Romania Libera.

Audi Q3, in cateva schite. In asteptarea noului SUV compact de la Audi, pe internet au aparut cateva schite cu acest model, care va fi prezentat in premiera mondiala la apropiatul Salon Auto de la Shanghai. Le prezentam si noi in galeria foto de mai jos, ocazie cu care trecem in revista ultimele noutati vehiculate in presa auto internationala, pe tema noului SUV. Prefigurat de conceptul Cross-Coupe, prezentat tot la Shanghai, in 2007, Audi Q3 nu va fi o surpriza in ceea ce priveste aspectul general. Chiar daca, din punct de vedere tehnic, este acelasi automobil ca Volkswagen Tiguan, din punct de vedere estetic, Q3 face parte din cu totul alta categorie. La exterior, modelul de serie va fi aproape identic cu prototipul dezvaluit cu cativa ani in urma. Insa, spre deosebire de celelalte modele SUV din gama Audi, Q3 se va remarca prin luneta mai inclinata, informeaza 24auto.ro.